FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει να μείνει στη Mercedes μέχρι τέλους

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Για μία ακόμη φορά, ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε πως η επιθυμία του για όσα αγωνιστικά χρόνια του απομένουν στη Formula 1 είναι να παραμείνει στη Mercedes - όπως ο θρυλικός Σερ Στέρλινγκ Μος.

Ο Χάμιλτον συνδεόταν με τη Mercedes ακόμα και στα πρώτα του χρόνια στη F1, με τη McLaren, καθώς η βρετανική ομάδα χρησιμοποιούσε τους κινητήρες της γερμανικής εταιρείας.

Από το 2013, που πήρε τη μεταγραφή του στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes, δεν έχει φύγει ποτέ από το Μπράκλεϊ - έχοντας κερδίσει με τα "ασημένια βέλη" έξι τίτλους οδηγών και οκτώ κατασκευαστών.

Έχοντας εκφράσει πολλάκις την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα για όλη αυτή τη διαδρομή, τώρα ο 38χρονος Βρετανός απαντά -εκ νέου- στις φήμες που τον θέλουν να αλλάζει ομάδα στη F1 το 2024, - φήμες που γεννιούνται από την καθυστέρηση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Mercedes για την επόμενη σεζόν.

Ο επτάκις πρωταθλητής έχει βρεθεί, συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της φημολογίας περί ενδεχόμενης ανταλλαγής με τον Σαρλ Λεκλέρ, προκειμένου ο Μονεγάσκος να πάρει τη θέση του Λιούις στη Mercedes και ο Χάμιλτον να ντυθεί στα κόκκινα. Κάτι που είναι "ένα όνειρο για κάθε οδηγό της F1", όπως είπε πρόσφατα ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ.

Ο Λιούις Χάμιλτον κι ο Σερ Στέρλινγκ Μος
Ο Λιούις Χάμιλτον κι ο Σερ Στέρλινγκ Μος MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Παρότι ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ χαρακτήρισε φυσιολογικό να ψάχνει ο Λιούις για άλλη ομάδα αν η ομάδα του δεν μπορεί να του δώσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο Χάμιλτον λέει ότι η φιλοδοξία του είναι να μείνει διά παντός στην ομάδα του Μπράκλεϊ - όπως έκανε και ένας εκ των θρυλικότερων οδηγών της ιστορίας της Mercedes, ο Σερ Στέρλινγκ Μος.

Ο εμβληματικός Βρετανός, ίσως ο σπουδαιότερος οδηγός της F1 (μαζί με τον Ζιλ Βιλνέβ) που δεν έχει γίνει ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν μέλος της μυθικής ομάδας των "ασημένιων βελών" στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1950, δίπλα στον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

"Νιώθω υπέροχα για αυτό", είπε και πάλι ο Χάμιλτον για το μέλλον του στη Mercedes. "Εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Είναι μια οικογένεια. Βλέπω τον εαυτό μου να μένει με τη Mercedes μέχρι και τις τελευταίες μέρες, για να είμαι ειλικρινής. Αν δείτε τους θρύλους, ο Σερ Στέρλινγκ Μος ήταν με τη Mercedes μέχρι το τέλος των ημερών.

Οπότε, είναι ένα όνειρο αυτό για μένα να έχω κάτι τέτοιο... Βασικά, το έχω ήδη, οπότε να συνεχίσω με αυτό που έχω και να εξακολουθήσουμε να χτίζουμε τη φίρμα", συμπλήρωσε ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1.

Και κατέληξε: "Έχω ορισμένους εξαιρετικούς συμμάχους μέσα στην ομάδα. Κι έχουμε μια σπουδαία σχέση εδώ. Πιστεύω πως, για μένα προσωπικά, όσο μπορώ να βοηθάω την ομάδα, όσο μπορώ να συμβάλλω ώστε να πηγαίνει μπροστά και να συνεισφέρω, θα θέλω να μένω εδώ.

Αν υπάρξει ποτέ κάποια στιγμή που θα αισθάνομαι ότι δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό, τότε θα έχει έρθει η ώρα να έρθει ένας νέος οδηγός και να πάρει τη θέση μου. Αλλά είμαι ακόμα αρκετά νέος, και σε αρκετά αξιοπρεπή κατάσταση".

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ