FORMULA 1

Formula 1: Η Porsche "τράβηξε την πρίζα", τέλος οι συνομιλίες με τη Red Bull για το 2026

Formula 1: Η Porsche "τράβηξε την πρίζα", τέλος οι συνομιλίες με τη Red Bull για το 2026

Το ναυάγιο των συνομιλιών με τη Red Bull Racing οδήγησε την Porsche στην απόφαση να ανακαλέσει τα πλάνα της για την είσοδό της στη F1 το 2026 σε συνεργασία με τη Red Bull Racing - και μόλις το ανακοίνωσε και επίσημα.

Η Porsche βρισκόταν σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Red Bull Racing όχι μόνο για την προμήθεια κινητήρων από το 2026, αλλά και για την εξαγορά του 50% της ομάδας. Μάλιστα, είχε διαρρεύσει στον Τύπο και ένα σχετικό έγγραφο της επιτροπής ανταγωνισμού του Μαρόκου, που επέτρεπε τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Όμως τελευταία οι διοικητές της RBR άρχισαν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις που άφηναν να εννοηθούν ότι εντέλει καμία από τις δύο πλευρές δεν αποδεχόταν τους όρους της άλλης, με αποκορύφωμα τα λόγια του συμβούλου της αυστριακής ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο, ότι η Red Bull δεν πρόκειται να πουλήσει μερίδιό της.

Κατά συνέπεια, σήμερα το πρωί στη Μόντσα -όπου θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο ο 16ος φετινός αγώνας της F1- η Porsche επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι διαπραγματεύσεις με τη RBR έχουν παύσει οριστικά, και ότι δεν πρόκειται η εταιρεία να επιχειρήσει την αναζωπύρωσή τους.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: "Στην πορεία των τελευταίων μηνών η Porsche AG και η Red Bull GmbH βρισκόταν σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της εισόδου της Porsche στη Formula 1. Οι δύο πλευρές από κοινού κατέληξαν τώρα στο συμπέρασμα ότι αυτές οι συζητήσεις δεν θα συνεχιστούν.

Η βάση τους ήταν ανέκαθεν ότι η συνεργασία θα εμπεριείχε ισοδυναμία, που θα περιλάμβανε όχι μόνο τη συμφωνία σε επίπεδο κινητήρων αλλά και την ομάδα. Αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί. Με τους οριστικοποιημένους κανονισμούς [του 2026] το πρωτάθλημα παρόλα αυτά παραμένει ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί".

Η είσοδος της Porsche στη Formula 1 έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής της εταιρείας, του ομίλου Volkswagen - όπως και της Audi, που ανακοίνωσε επίσημα της είσοδό της στο σπορ την πρώτη ημέρα του GP Βελγίου.

Η Audi θα προχωρήσει σταδιακά στην εξαγορά της Sauber, για να διαμορφώσει τη δική της ομάδα στη Formula 1, ενώ για την Porsche φημολογείται ότι ενδέχεται να έχει στρέψει την προσοχή της σε ενδεχόμενη συνεργασία με τη McLaren.

TAGS FORMULA 1 RED BULL PORSCHE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ