FORMULA 1

Formula 1: Η McLaren επέστρεψε στο χρώμιο για το GP Βρετανίας

Formula 1: Η McLaren επέστρεψε στο χρώμιο για το GP Βρετανίας
MCLAREN RACING

Τον εμβληματικό χρωματισμό που είχαν οι McLaren της περιόδου 2006-'14 επανέφερε -εν μέρει- η ομάδα του Ουόκινγκ στη φετινή MCL60 για το GP του Σίλβερστοουν το προσεχές τριήμερο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της.

Η McLaren πρόσφατα άλλαξε το χρωματισμό της MCL60 των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι για τα GP του Μονακό και της Ισπανίας, στη Formula 1, καθώς και για τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, για να γιορτάσει τη μοναδική επιτυχία του Triple Crown με τις νίκες και στις δύο μορφές του παγκόσμιου μότορσπορ στο παρελθόν.

Ο χρωματισμός χρωμίου ήταν από τους πλέον αγαπητούς από τους υποστηρικτές της ομάδας, καθώς μεταξύ άλλων κοσμούσε το μονοθέσιο με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008 - και το τελευταίο της ομάδας μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, το χρώμιο (Chrome) ταιριάζει απόλυτα και με την ονομασία του αντίστοιχου λογισμικού της Google, που είναι κεντρικός χορηγός της βρετανικής ομάδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο browser Chrome της Google λανσαρίστηκε το 2008, τη χρονιά του τίτλου του Χάμιλτον και της McLaren.

Formula 1: Η McLaren επέστρεψε στο χρώμιο για το GP Βρετανίας
MCLAREN RACING

Κατά συνέπεια, ο ιδιαίτερος αυτός χρωματισμός της MCL60 δημιουργήθηκε σε συνεργασία της ομάδας με τον αμερικανικό κολοσσό. "Δεν είναι μυστικό ότι οι φίλοι των αγώνων λατρεύουν αυτόν τον κλασσικό χρωματισμό χρωμίου" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν.

"Η Google Chrome ήθελε να επαναφέρει στοιχεία του εμβληματικού αυτού χρωματισμού για να γιορτάσουμε την ιστορία της ομάδας μας στο Βρετανικό GP, και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να δώσουμε στους υποστηρικτές μας αυτό που θέλουν. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα επαναφέρει σε πολλούς αναμνήσεις, και ανυπομονώ να τον δω στην πίστα στον αγώνα της πατρίδας μας", πρόσθεσε.

Μαζί με τον ιδιαίτερο αυτό χρωματισμό του μονοθεσίου, οι φόρμες, τα κράνη και τα αγωνιστικά μποτάκια των Νόρις και Πιάστρι θα έχουν επίσης ξεχωριστά χρώματα. Ο Νόρις είπε ότι μεγάλωσε βλέποντας τις χρωμιωμένες McLaren πριν από μιάμιση δεκαετία, και ότι "αυτές ήταν που ερωτεύτηκα. Από πολλές απόψεις με ενέπνευσαν να γίνω οδηγό της Formula 1, καθώς πριν από αυτό ήμουν πιο κοντά στις μοτοσικλέτες και το MotoGP.

Formula 1: Η McLaren επέστρεψε στο χρώμιο για το GP Βρετανίας
MCLAREN RACING


Δεν ήξερα και πολλά για τους αγώνες ( αυτοκινήτων) τότε και άρχισα να βλέπω Formula 1. Ήταν ο Λιούις [Χάμιλτον] εναντίον του Φερνάντο Αλόνσο τότε, παρότι βρίσκονταν στην ίδια ομάδα, και αυτό ήταν που ερωτεύτηκα. Κάθε χρόνο προτρέπω τον Ζακ να πάμε λίγο προς αυτή την κατεύθυνση (του χρωματισμού)", κατέληξε ο Βρετανός οδηγός.

Ο νέος χρωματισμός της McLaren έρχεται σε μια στιγμή που η MCL60 βελτιώθηκε ραγδαία σε απόδοση με τη μεγάλη αναβάθμισή της που παρουσίασε στο GP Αυστρίας, μόνο στο μονοθέσιο του Νόρις, επιτρέποντας στον Βρετανό να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη εξάδα του αγώνα του Σπίλμπεργκ.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ