FORMULA 1

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Απίστευτη ανατροπή για Πέρεζ και Red Bull, πήρε την pole και έσπασε το 1-2 της Ferrari

Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the second free practice for the Formula One Grand Prix at the Jiddah corniche circuit in Jiddah, Saudi Arabia, Friday, March 25, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the second free practice for the Formula One Grand Prix at the Jiddah corniche circuit in Jiddah, Saudi Arabia, Friday, March 25, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Σέρτζιο Πέρεζ πήρε την pole position και πρώτη στην καριέρα του στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας και έσπασε το 1-2 της Ferrari, καθώς δεύτερος θα εκκινήσει ο Λεκλέρ και τρίτος ο Σάινθ. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Σουμάχερ, ενώ εκτός από το Q1 έμεινε ο Χάμιλτον.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στις κατατακτήριες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull με χρόνο 1.28.200 κατάφερε να σπάσει το 1-2 της Ferrari, καθώς δεύτερος θα εκκινήσει ο Λεκλέρ (1:28.225) και τρίτος ο Σάινθ (1:28.402). Μάλιστα, ο Μεξικανός πέτυχε την πρώτη του pole.

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος δεν αισθανόταν άνετα, θα ξεκινήσει από την 4η θέση. Η Mercedes ήταν εκτός κλίματος και στην Τζέντα, καθώς ο Ράσελ θα εκκινήσει 6ος, ενώ εκτός από το Q1 κιόλας έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον. Η διαδικασία σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Μικ Σουμάχερ, το οποίο προκάλεσε ανησυχία, αλλά τελικά όλα είναι καλά.

Πάμε όμως να δούμε τι συνέβη από την αρχή. Η κόκκινη σημαία βγήκε νωρίς στο πρώτο Q, έπειτα από ένα τετακέ του Λατίφι, ο οποίος συγκρούστηκε στις μπαριέρες. Εκείνη την στιγμή ο Μάγκνουσεν και ο Σουμάχερ ήταν οι ταχύτεροι. Ωστόσο, οι δύο Ferrari κατάφεραν να επανέλθουν στις πρώτες θέσεις, πριν από το φινάλε στο πρώτο κομμάτι. Η μεγάλη έκπληξη ήταν φυσικά ο αποκλεισμός του Χάμιλτον από το Q1.

Ο Βρετανός οδηγός έκανε χρόνο 1:30.343 και έμεινε 16ος, καθώς εκτοπίστηκε από τον Λανς Στρολ. Ένα άσχημο αποτέλεσμα για τη Mercedes. Εκτός συνέχειας έμειναν επίσης οι Τσουνόντα (μηχανικό πρόβλημα), ο Λατίφι, ο Χούλκενμπεργκ και ο Άλμπον.

Στο Q2 είχαμε δεύτερη κόκκινη σημαία, η οποία ήταν και ανησυχητική. Η διαδικασία σταμάτησε πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, όταν ο Μικ Σουμάχερ συγκρούστηκε άσχημα πάνω στις μπαριέρες. Το ιατρικό αυτοκίνητο έτρεξε γρήγορα κοντά του, ενώ ο οδηγός της Haas άργησε να βγει από το μονοθέσιό του. Εν τέλει λίγο αργότερα η αμερικανική ομάδα ενημέρωσε πως έχει τις αισθήσεις του και ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, με το μονοθέσιό του να κόβεται στα δύο.

Μετά από κάτι παραπάνω από μία ώρα και αφού η πίστα καθαρίστηκε επαρκώς επανεκκίνησε η διαδικασία. Ο Σάινθ και ο Λεκλέρ ήταν οι ταχύτεροι, δείχνοντας τις προθέσεις τους, ενώ ακολουθούσαν οι δύο Red Bull. Εκτός έμειναν οι Στρολ, Σουμάχερ, Ζου, Ρικιάρντο και Νόρις.

Στις πρώτες προσπάθειες του Q3 ο Σάινθ ήταν ελαφρώς ταχύτερος από τον team-mate του (+0.044). Ο Φερστάπεν έδειξε να δυσκολέυεται με τα ελαστικά του, ενώ σε λίγο καλύτερη κατάσταση ήταν ο Πέρεζ. Αφού επέστρεψαν από τα pits ο Λεκλέρ έκανε πολύ καλό hotlap και νίκησε τον ομόσταυλό του.

Τα δεδομένα φρόντισε να αλλάξει ο Μεξικανός. Ο Πέρεζ πραγματοποίησε τρομερό comeback και με έναν πραγματικά γρήγορο γύρο (1.28.200) εκτόπισε τις δύο Ferrari από την κορυφή, όταν ταχύτερος κατά 0.025 δεύτερα. Έτσι ο πιλότος της Red Bull κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη pole της καριέρας του.

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Απίστευτη ανατροπή για Πέρεζ και Red Bull, πήρε την pole και έσπασε το 1-2 της Ferrari
TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ RED BULL FERRARI MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ