ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Formula 1: Φήμες στο Μαϊάμι για προσέγγιση Αλόνσο και Red Bull

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Εμίλια Ρομάνια
Ο Φερνάντο Αλόνσο στο GP της Εμίλια Ρομάνια @ 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας για τη θέση του Σέρχιο Πέρεζ το 2023 - ενώ άλλες φήμες συνδέοουν τον Ισπανό και με τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin.

Η αλήθεια είναι πως δεν ακούγεται και τόσο λογική η φήμη Αλόνσο-Red Bull Racing, διότι μια μετακίνηση του Ισπανού στο Μίλτον Κινς του χρόνου δεν μοιάζει ελκυστική προοπτική ούτε για τον Ισπανό δις παγκόσμιο πρωταθλητή, ούτε για την RBR.

Για τον Φερνάντο Αλόνσο ναι μεν θα ήταν μεγάλο το δέλεαρ μιας θέσης σε ένα κορυφαίο μονοθέσιο, αλλά από την άλλη δεν ακούγεται και τόσο ενδιαφέρουσα η προοπτική να βρεθεί σε μια ομάδα όπου ενδεχομένως θα αναγκαζόταν να παίζει το δεύτερο ρόλο ενώ άπαντες θα έριχναν όλο το βάρος τους στον έτερο οδηγό, τον Μαξ Φερστάπεν, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η RBR δεν θα ήθελε τον Ισπανό: η παρουσία ενός οδηγού με τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες κατάκτησης του πρωταθλήματος θα διατάρασσε τις ισορροπίες, θα αποπροσανατόλιζε την ομάδα από το να αφιερώνει το πλήρες βάρος της στον Φερστάπεν, θα προκαλούσε εντάσεις, προβλήματα και αψιμαχίες μεταξύ των δύο οδηγών της στην πίστα.

Παρότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρξε προσέγγιση της Red Bull Racing από τον μάνατζερ του Αλόνσο, Φλάβιο Μπριατόρε, όλα τα παραπάνω κάνουν να μοιάζει αληθινή η κατηγορηματική διάψευση του Κρίστιαν Χόρνερ όταν ρωτήθηκε για τις φήμες αυτές, στο Μαϊάμι.

"Πρώτη φορά το ακούω!", είπε ο διευθυντής της RBR. "Είμαι πολύ χαρούμενος με το οδηγικό μας δίδυμο. Ο Φερνάντο είναι σπουδαίος οδηγός. Είναι φανταστικό ότι βρίσκεται ακόμα στη F1, και δίνει στους 40ρηδες κάτι να τους εμπνέει, αλλά δεν χωρά στα σχέδιά μας.

Μιλάω συχνά με τον Φλάβιο [Μπριατόρε]. Είναι φίλος και συζητάμε εδώ κι εκεί, αλλά όχι. Είμαστε αφοσιωμένοι στους οδηγούς μας αυτό τον καιρό και ο Τσέκο κάνει σπουδαία δουλειά φέτος", κατέληξε ο Χόρνερ.

Οι φήμες για την Aston Martin

Νωρίτερα, τις προηγούμενες μέρες πριν το ταξίδι στο Μαϊάμι, αναπτύχθηκε η φημολογία ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Formula 1, και ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είναι στο στόχαστρο της ομάδας του Σίλβερστοουν για την αντιατάστασή του. Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια και των δύο πρώην πρωταθλητών λήγουν στο τέλος του 2022.

Σε αυτή την περίπτωση η φημολογία έχει λογική από την πλευρά της Aston Martin, αλλά αντιθέτως γεννάται η απορία για ποιόν λόγο ο Αλόνσο να θέλει να αφήσει την Alpine για μια ομάδα που αφενός έχει μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο, και σίγουρα πολύ λιγότερο ταχύ από την Alpine, αλλά κυρίως μοιάζει παρακμάζουσα και μετέωρη, με αμφίβολη προοπτική και απώλεια σημαντικών ανθρώπων - όπως ο διευθυντής Ότμαρ Ζαφνάουερ, που μεταπήδησε στην Alpine.

Πολλά εξαρτώνται, φυσικά, από την Alpine. Αν ο Αλόνσο εξακολουθήσει να είναι εκθαμβωτικός όσο είναι φέτος, η γαλλική ομάδα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να τοποθετήσει το μεγάλο ταλέντο Όσκαρ Πιάστρι σε μια άλλη ομάδα για να κάνει το ντεμπούτο του το 2023 και να αρχίσει να αποκτά εμπειρίες - ώστε να διατηρήσει τις υπηρεσίες του Αλόνσο του χρόνου.

Κατά συνέπεια, η καλύτερη επιλογή του Αλόνσο για τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει ένα τρίτο πρωτάθλημα πριν αποχωρήσει είναι η Alpine. Εξάλλου, κι ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν βρίσκει ιδιαίτερα ελκυστικό να μάχεται να τερματίσει στη δεκάδα με μια ομάδα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της, και με ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

"Όταν ξεκίνησα, δεν με ένοιαζε αν θα τερμάτιζα εκτός δεκάδας", είπε πρόσφατα ο 34χρονος τετράκις πρωταθλητής της F1. "Σήμερα δεν είμαι εδώ για κάτι τέτοιο. Θέλω να κερδίζω. Δεν νιώθω ότι δεν οδηγώ εξίσου καλά με το παρελθόν. Έχω εξελιχθεί πολύ, και η εμπειρία μου με βοηθάει να μην με στρεσάρουν ορισμένα πράγματα", συμπλήρωσε ο Φέτελ.

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ RED BULL FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ