FORMULA 1

Formula 1: Απάντηση Λεκλέρ και Ferrari στις δεύτερες δοκιμές του Μπακού

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Αζερμπαϊτζάν
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Αζερμπαϊτζάν AP IMAGES

Παρότι επανεμφανίστηκε το πρόβλημα της απώλειας ισχύος της Ferrari F1-75 του Σαρλ Λεκλέρ στο τέλος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του GP του Αζερμπαϊτζάν, ο Μονεγάσκος και η Scuderia πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ έριξε τον ταχύτερο γύρο στο GP του Αζερμπαϊτζάν στο 1:43.224 στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του 8ου φετινού GP της Formula 1, και ήταν δυόμισι δέκατα ταχύτερος του Σέρτζιο Πέρεζ, συν ένα επιπλέον του Μαξ Φερστάπεν με τις δύο Red Bull RB18.

Ο χρόνος των πρωτοπόρων, όπως και του εντυπωσιακού Φερνάντο Αλόνσο που ακολούθησε με την Alpine στην 4η θέση -ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Λεκλέρ, αλλά μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ με την έτερη Ferrari- σημειώθηκε με τη μαλακή γόμα. Είχαν προηγηθεί, σχεδόν για όλους, συστοιχίες γύρων με τη μέση γόμα.

Πάντως, ο Σάινθ μπορεί να είχε καταλήξει σε υψηλότερη θέση και πιο κοντά στον Λεκλέρ, αν ένας γρήγορος γύρος του με τη μαλακή γόμα δεν είχα χαλάσει από ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 16. Αντίστοιχα, ο Πέρεζ είχε μια μικροέξοδο στην πρώτη στροφή, στο δεύτερο γρήγορο γύρο με την ταχύτερη γόμα.

Πάντως, και ο Λεκλέρ είχε ένα μπλοκάρισμα στα φρένα για τη στροφή 8, ενώ στο τέλος επανεμφανίστηκε το πρόβλημα απώλειας ισχύος της μονάδας ισχύος της Ferrari. Με νωπές τις μνήμες από την εγκατάλειψη στην Ισπανία, ο Μονεγάσκος ανησύχησε - αλλά η Scuderia τον διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό.

Αντίστοιχα, το επίμονο πρόβλημα της δυσλειτουργίας της πίσω πτέρυγας της RB18 του Μαξ Φερστάπεν επανεμφανίστηκε και στο Μπακού. Μετά τα προβλήματα με το DRS που αντιμετώπισε στην πρώτη περίοδο δοκιμών, ο Ολλανδός έχασε αρκετά από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, καθώς οι μηχανικοί της RBR εργάζονταν στην πίσω πτέρυγά του.

H Mercedes, χωρίς εμφανή λύση για να βασανιστικά προβλήματα αναπηδήσεων, που επέστρεψαν ιδιαίτερα έντονα στις ευθείες, έμεινε αυτή τη φορά πίσω και από την Alpine του Φερνάντο Αλόνσο και από τον Alpha Tauri του Πιέρ Γκασλί. Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν τρία δέκατα πίσω από τον Γάλλο, στην 7η θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ξέμεινε στη 12η θέση, ακόμα τρία δέκατα πιο μακριά.

Παρότι, τέλος, πολύ οδηγοί φλέρταραν με τους τοίχους του σιρκουί του Μπακού, και ορισμένοι έφτασαν οριακά να τους χτυπήσουν, μόνο ο Άλεξ Άλμπον το έκανε και επανέφερε αργά της Williams πίσω στα πιτς. Αύριο Σάββατο (11/6) η 3η περίοδος δοκιμών του GP Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει στις 14:00, και οι δοκιμές κατάταξης στις 17:00 για την ανάδειξη της πολ ποζίσιον και της σειράς εκκίνησης.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών του Μπακού:

Formula 1: Απάντηση Λεκλέρ και Ferrari στις δεύτερες δοκιμές του Μπακού
Τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών του GP του Αζερμπαϊτζάν


TAGS FORMULA 1 GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ