ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑ-ΟΜΑΕ για Λευτέρη Αυγενάκη: "Άνοιξε νέες προοπτικές για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό"

"              ",  14  2023.
( /EUROKINISSI)
" ", 14 2023. ( /EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε. και η Επιτροπή Αγώνων, με ανακοίνωση τους, αποδίδουν τα εύσημα στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ της Ο.Μ.Α.Ε. και η Επιτροπή Αγώνων, μέσω της οποίας αποδίδει εύσημα στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η ανακοίνωση:

Με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την συμβολή στην επίτευξη των καταστατικών σκοπών της Ομοσπονδίας μας και την στήριξη του στο άθλημά μας, που είναι κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικό.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού που με την αποτελεσματική υποστήριξη της Κυβέρνησης, δημιούργησαν τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα φορολογικά έσοδα των τυχερών παιγνίων, κάνοντας αποδεκτό ένα διαχρονικό αίτημα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων.

Ειδικότερα, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ο μηχανισμός χρηματοδότησης κράτησε ζωντανά τα σωματεία, προσέφερε ένα πολύτιμο θεσμοθετημένο έσοδο και έδωσε ουσιαστική λύση στα ερασιτεχνικά αθλήματα που αντιμετώπιζαν σοβαρό θέμα επιβίωσης.

Ο μηχανισμός χρηματοδότησης αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν επίσης υπέρμαχος, βασικός υποστηρικτής και μπροστάρης στην επιστροφή των μεγάλων αθλητικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας.

Επιτυγχάνοντας, με την καθοριστική παρέμβασή του και την στήριξη της Κυβέρνησης, την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), επαναφέροντας έτσι την χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και στους χιλιάδες αθλητές μας να αποδώσουμε τα εύσημα σε έναν πολιτικό που δεν ήταν μόνο ο μακροβιότερος Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά με σχέδιο, επιμονή και εργατικότητα άνοιξε νέες προοπτικές και ορίζοντες στο μέλλον του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ