SUPERLEAGUE FORMULA

Εκκινεί τρίτος ο Ολυμπιακός στο Μανί-Κουρ

Εκκινεί τρίτος ο Ολυμπιακός στο Μανί-Κουρ
New Image

Από την 3η θέση θα εκκινήσει την Κυριακή ο Ολυμπιακός στον τρίτο αγώνα της σεζόν στο Μανί - Κουρ

Μετά τη νίκη στο Άσεν, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται άκρως δυναμικός στη γαλλική πίστα Μανί – Κουρ. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ κατάφερε να πάρει την Τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και θα εκκινήσει στον αυριανό (23/5) από την πρώτη γραμμή του γκριντ.
Ο Γκρεγκ Ντόλμπι με το μονοθέισο της Τότεναμ πήρε την pole position, ενώ ο Γέλμπερ Μπούρμαν της Μίλαν θα εκκινήσει μπροστά από την ελληνική ομάδα.

Με το "καλημέρα" ο Ντριφτ έδειξε ότι δεν πήγε στη Γαλλία για τουρισμό, σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο της πρώτης περιόδου. Το μεγάλο αστέρι, Σεμπαστιάν Μπουρντέ με τα χρώματα της Λυών έκανε 1:27:46, χρόνο τον οποίο δεν μπόρεσε να φτάσει ο Γκρεγκ Ντόλμπι.

Με το "καλημέρα" ανταγωνιστικός

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, ο Σεμπαστιάν Μπουρντέ με το μονοθέσιο της Λυών σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο κινούμενος στο 1:26.6, ενώ ο Γκρεγκ Ντόλμπι κατέλαβε την δεύτερη θέση με 1:27.46. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού, με μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον Ντόλμπι.

Διάλειμμα…

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων η Μίλαν ήταν εκείνη που έκανε τον ταχύτερο χρόνο με το 1:25:9, ενώ οι Ζουλιέ Ζουν της Ρόμα και Αλβάρο Παρέντε συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνεχίσει να τρέχει να υψηλό τέμπο και έμεινε δέκατος.

… Και επίθεση

Η κλήρωση της Παρασκευής (21 Μαιίου) ανέδειξε αντίπαλους τη ελληνικής ομάδας τις: Λίβερπουλ, Μίλαν, Γαλατασαράι, Φλαμένγκο, Βασιλεία, Κορίνθιανς, Τότεναμ και Μπορντό (σ.σ το μονοθέσιο του ολλανδικού συλλόγου PSV Αϊντχόβεν δεν θα πάρει μέρος σε αυτό το Grand Prix εξαιτίας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πιλότου του, Ναρέιν Καρθικέγιαν).

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ στη φάση των ομίλων πήρε την τρίτη θέση, καθώς οι Τότεναμ και Μίλαν ήταν πιο γρήγορες και βρέθηκαν μπροστά από τον Ολυμπιακό. Με αυτή τη θέση η ελληνική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Εκεί αντιμετώπισε την Πόρτο. Το λάθος του Παρέντε στην τρίτη στροφή έδωσε τη δυνατότητα στον Ντριφτ να προσπεράσει και να διεκδικήσει από τον Ντόλμπι τη θέση στον τελικό.

Ο Άγγλος πιλότος, πιστοποίησε το λόγο που είναι πρώτος στην κατάταξη, σταματώντας την καλή πορεία του Ολυμπιακού.

Στον τελικό ο Ντόλμπι νίκησε τη Μίλαν και πήρε την pole position, ενώ ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο.

Ο Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ μετά το τέλος των κατατακτήριων εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και ήδη καταφέραμε να περάσουμε στους ημιτελικούς. Ελπίζω και θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αύριο να έχουμε μια τουλάχιστον ανάλογη πορεία στους αγώνες".

Την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τους δυο αγώνες και τον Μεγάλο Τελικό στην πίστα του Magny-Cours θα έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού και της Superleague Formula, αύριο, Κυριακή 23 Μαΐου, από το συνδρομητικό κανάλι Novasport 2. Η μετάδοση του πρώτου αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ ο δεύτερος αγώνας και ο Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθούν χωρίς διακοπή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος).



























TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ