FORMULA 1

"Χάθηκε" ο "Ρέγκα"

"Χάθηκε" ο "Ρέγκα"
Ρεκατζόνι

Ο παλιός οδηγός της Ferrari, Κλέι Ρεκατζόνι βρήκε "τραγικό" θάνατο σε αυτοκινητόδρομο της Πάρμα.

Ο θάνατος του 67χρονου πρώην οδηγού της Ferrari ήταν ακαριαίος. Ήταν 67 ετών και η ειρωνία είναι ότι πριν από 26 χρόνια "ξεγέλασε" τον θάνατο μετά από ένα τρομερό ατύχημα στο Λονγκ Μπιτς, αν και έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Ο Ρεκατζόνι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 στα 31 του χρόνια και το 1970 πήρε μετεγγραφή για τη Ferrari. Πήρε την πρώτη του νίκη στο ιταλικό Grand Prix την ίδια χρονιά, δεν την πανηγύρισε όμως, γιατί μία ημέρα νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Γιόχεν Ριντ.

Τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στη BRM, για να επιστρέψει στους "κόκκινους" το 1974, όπου διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους για να τον χάσει τελικά από τον Έμερσον Φιτιπάλντι.

Πέρασε από τις βρετανικές Εnsign και Shadow για να τον εμπιστευθεί στα 40 του χρόνια η Williams. Η σταδιοδρομία του στη Formula 1 τερμάτισε άδοξα, με το σοβαρό ατύχημα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε παράλυτος, δεν εγκατέλειψε τους αγώνες, αφού έτρεχε σε ειδικά διαμορφωμένα μονοθέσια, ενώ το 1980 έτρεξε στο ράλι Ντακάρ. Ωστόσο ποτέ δεν επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 και στο βιογραφικό του "γράφτηκαν" 132 συμμετοχές σε Grand Prix, πέντε νίκες, πέντε pole positions και 15 ταχύτεροι γύροι.








TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ