MOTORSPORTS

Αυτός είναι ο 12χρονος Έλληνας που πάει στο Karting Academy Trophy 2024

Νικόλας Καραγιάννης
Νικόλας Καραγιάννης NORTH REPORT

Ο θεσμός του Karting Academy Trophy έχει καθιερωθεί εδώ και 14 χρόνια, ως το απόλυτο “φυτώριο” νέων οδηγών, καθώς εκεί δίνουν το παρόν κάθε χρόνο οι πιο ταλαντούχοι πιτσιρικάδες από όλο τον κόσμο.

Το FIA Karting Academy Trophy, αρχής γενομένης το 2010, καθιερώθηκε άμεσα ως κορυφαίος και αποτελεσματικός θεσμός scouting για νεαρούς οδηγούς ταλέντα στο Παγκόσμιο karting. Αποδείχθηκε επιτυχημένος στο 100% ως προς την ανεύρεση μελλοντικών αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βασίλης Ζάχος, Νικόλας, Ιάκωβος και Ανθή Καραγιάννη
Βασίλης Ζάχος, Νικόλας, Ιάκωβος και Ανθή Καραγιάννη NORTH REPORT


Κάθε χρόνο σε αυτό το σπουδαίο θεσμό, ένα ελληνόπουλο δίνει τη μάχη της διάκρισης απέναντι στους συνομηλίκους συναθλητές του, στέλνοντας το μήνυμα της ύπαρξης του ελληνικού karting σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα τριών αγώνων που διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες.

Σε αυτούς, όπου 50-54 οδηγοί 12 ως 14 ετών, από όλο τον κόσμο, συναντιούνται σε ένα πραγματικό μαραθώνιο. Το FIA Karting Academy Trophy είναι θεσμός μεγάλης δυσκολίας, με υψηλό βαθμό ανταγωνισμού με ενιαίο καρτ (ίδιο σασί και κινητήρα) για όλους τους συμμετέχοντες.

Για φέτος, η Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Ο.Μ.Α.Ε.), επέλεξε το Νικόλα Καραγιάννη. Ο 12χρονος Νικόλας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον σπουδαίο αυτό θεσμό, του οποίου η πρεμιέρα θα γίνει στην πίστα Val D’ Argenton (με μήκος 1.280 μέτρα), λίγο έξω από τη Ναντ στη Νότια Γαλλία. Ο Νικόλας Καραγιάννης, άρχισε να ασχολείται με το karting σε ηλικία 9 ετών.

Νικόλας Καραγιάννης
Νικόλας Καραγιάννης NORTH REPORT


Συνεργάζεται με τον Βασίλη Ζάχο (Κόουτς και Μηχανικό) και δύο φορές τη βδομάδα κάνει προπονήσεις για να είναι πάντα σε πρωταθληματική φόρμα, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το διατροφικό του πρόγραμμα στο οποίο παρακολουθείται από ειδικό. Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες του FIA Karting Academy Trophy, είναι προγραμματισμένος για τις 25-28 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη Ιουνίου ο επόμενος (Σλοβακία) και στις αρχές Αυγούστου ο τρίτος και τελευταίος (Σουηδία).

TAGS MOTORSPORTS KARTING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ