ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Αυτό είναι το πιο άγριο Dacia που είδατε ποτέ, και θα το οδηγεί ο Λεμπ

DACIA MEDIA
DACIA MEDIA

Η Dacia παρουσίασε το Sandrider, το εντυπωσιακό πρωτότυπο με το οποίο θα μπει στο Ράλι Ντακάρ από το 2025 και θα οδηγεί ο Σεμπάστιαν Λεμπ, ο πέντε φορές νικητής του αγώνα Νάσερ Αλ Ατίγια και η Κριστίνα Γκουτιέρεζ.

Η ρουμανική εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Renault, εξέλιξε το Sandrider σε συνεργασία με την Prodrive - τη διακεκριμένη βρετανική αγωνιστική ομάδα που τα τελευταία χρόνια κατασκευάζει τα πρωτότυπα Hunter T1+ με τα οποία αγωνιζόταν ο Λεμπ (και φέτος και ο Αλ Ατίγια) στο Ντακάρ.

Στην παρουσίαση του πρωτοτύπου η Dacia ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος του χρόνου σε όλη τη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA, και όχι μόνο στο Ράλι Ντακάρ. Επίσης, ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στο Ντακάρ για τουλάχιστον 3 χρόνια, δηλαδή μέχρι και το 2027.

DACIA MEDIA
Dacia Sandrider DACIA MEDIA


Το Δεκέμβριο του 2023 η εταιρεία είχε παρουσιάσει και την τριάδα των οδηγών της, και τον Απρίλιο θα δείξει και το φυσικό αντίτυπο του Sandrider, έπειτα από αυτές τις ψηφιακές εικόνες. Οι δοκιμές του πρωτοτύπου θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο στο Μαρόκο, ενώ τον Οκτώβριο η Dacia θα λάβει μέρος για πρώτη φορά σε Rally-Raid, στο Ράλι Μαρόκου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ράλι Ντακάρ του 2025.

DACIA MEDIA
Dacia Sandrider DACIA MEDIA


Το Dacia Sandrider διατηρεί τις βασικές προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του Hunter της Prodrive. Η βρετανική εταιρεία βοήθησε τη ρουμάνικη σε τομείς όπως η κατανομή βάρους, η μείωση του ύψους του κέντρου βάρους και η θερμική διαχείριση του κινητήρα.

DACIA MEDIA
Dacia Sandrider DACIA MEDIA


Η Dacia προσέθεσε έναν καινούριο κινητήρα V6 Turbo 3.0 λίτρων, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνθετικά καύσιμα, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης -που θα συμβάλλει στην αξιοπιστία- και τη νέα μελέτη για τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων. Τα φρένα είναι επίσης νέα, με σκοπό να κουράζουν λιγότερο τον οδηγό.

DACIA MEDIA
Dacia Sandrider DACIA MEDIA


Στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου συνέβαλλαν συμβουλευτικά και οι τρεις εργοστασιακοί οδηγοί της ομάδας. “Υπήρξαν πολλές συζητήσεις για αρκετά εξαρτήματα”, είπε ο Λεμπ, εννέα φορές πρωταθλητής του WRC, που κυνηγά την πρώτη του νίκη στο Ράλι Ντακάρ. “Όμως,η βασική προτεραιότητα ήταν η ορατότητα, διότι πολλές φορές έχουμε προβλήματα προσανατολισμού. Δοκιμάσαμε πολλά σε αυτό τον τομέα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν πολύ”.

DACIA MEDIA
Dacia Sandrider DACIA MEDIA


Τέλος, η Dacia ανακοίνωσε ότι του προγράμματός της στο Ντακάρ θα ηγηθεί η Γαλλίδα Τιφανί Ινάρ, από τη θέση της διευθύντριας, που είχε στο παρελθόν ηγετικούς ρόλους στη διοίκηση των επιμέρους ομάδων του Λεμπ και του πολυνίκη του Ντακάρ Στεφάν Πετερανσέλ. Τεχνικός διευθυντής θα είναι ο Φιλίπ Ντουναμπέν, που επίσης διαθέτει πλούσια εμπειρία από τα Rally-Raid.

TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2025 RALLY-RAID CROSS COUNTRY RALLY DACIA DACIA SANDRIDER ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ