FORMULA 1

Αποσύρεται ο Φρανκ Γουίλιαμς

Αποσύρεται ο Φρανκ Γουίλιαμς

Ο ιδρυτής της Williams, Φρανκ Γουίλιαμς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Θα παραμείνει τιμ μάνατζερ στη διάσημη βρετανική ομάδα.

Ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς ξεκίνησε να προετοιμάζει το έδαφος για τις μέρες που θα έρθουν και θα συνοδευτούν με την αποχώρηση του από την σπουδαία ομάδα που ίδρυσε μαζί με τον Πάτρικ Χεντ (σ.σ. αποχώρησε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς).

Ο επικεφαλής της Williams παρέδωσε τα... κλειδιά στην κόρη του, Κλερ. Θα πάρει τη θέση του πατέρα της στο διοικητικό συμβούλιο και θα αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

" Είναι μια ευκαιρία να σκεφτώ και το δικό μου ρόλο στην ομάδα... Δεν είναι τόσο δραματική κίνηση όσο φαίνεται. Θα συνεχίζω να εργάζομαι ως επικεφαλής της ομάδας και θα είμαι παρών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως παρατηρητής. Διατηρώ επίσης την πλειοψηφία των μετοχών", σχολίασε ο Γουίλιαμς.

Η Williams ιδρύθηκε το 1966 και η πρώτη νίκη στη Φόρμουλα 1 ήρθε δεκατρία χρόνια αργότερα με τον Ελβετό Κλέι Ρεγκατσόνι στο τιμόνι στο Σίλβερστοουν. Το 1980 η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Αυστραλός Άλαν Τζόουνς το πρωτάθλημα οδηγών.

Μέσα σε 17 χρόνια η ομάδα κατέκτησε έξι πρωταθλήματα οδηγών και οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών. Τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες και για την ακρίβεια το 2011 πραγματοποίησε τη χειρότερη σεζόν της.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ