MOTORSPORTS

Aπειλεί η Ντουκάτι

Aπειλεί η Ντουκάτι
superbike

Με αποχώρηση απειλεί η πιο επιτυχημένη ομάδα στα Σούπερμπάικ αν δεν αλλάξουν άμεσα οι κανονισμοί

Ο Κλαούντιο Ντομενικάλι ήταν καυστικός όσον αφορά τις επιλογές της ομοσπονδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η κατηγορία (σ.σ Σούπερμπάικς) έχει φτιαχτεί για να δοκιμάζονται μηχανές που θα βγουν στη παραγωγή και η Ντουκάτι δεν παράγει πια τέτοιες. Ακολουθούν οι δηλώσεις του:
"Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κινητήρα 1000κ.κ και την επόμενη σεζόν. Δεν μπορούμε να το πούμε πιο απλά. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα απλά θα αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα."

Το 1987 ο λόγος που ιδρύθηκε αυτή η κατηγορία ήταν για να τρέχουν μηχανές που θα έβγαιναν αργότερα στη παραγωγή όπως η κατηγορία Τουρισμού στα αυτοκίνητα. Το μοτό τότε ήταν "Τρέξε τη Κυριακή, Πούλα τη Δευτέρα" και ο Ντομενικάλι το θεωρεί επίκαιρο και συγχρονο λέγοντας:

"Η όλη ιδέα των Σούπερμπαϊκ είναι το να πουλάμε τις μηχανές που τρέχουμε. Εμείς τρέχουμε με την 999 η οποία σταματάμε τη παραγωγή της οπότε δεν μας συμφέρει πλέον"

Η Ντουκάτι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία των Σούπερμπαϊκ με 12 πρωταθλήματα οδηγών και 254 νίκες σε 20 χρόνια






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ