FORMULA 1

Αλόνσο: "Θα σταματήσω μόνο όταν κάποιος με κερδίσει στα ίσα"

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο AP IMAGES

Ενόψει των συζητήσεων με την Alpine -το καλοκαίρι- για την ανανέωση του συμβολαίου του και πέραν του 2022, ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε ότι νιώθει καλύτερα από κάθε άλλον οδηγό και ότι θα σκεφτεί να αποχωρήσει μόνο όταν αποδείξει κάποιος ότι είναι καλύτερός του.

Στα 41 του χρόνια ο Ισπανός αποδεικνύει φέτος ότι έχει ακόμα την ικανότητα που τον έκανε δις παγκόσμιο πρωταθλητή το 2005-'06, συν την επιπλέον εμπειρία - και μόνο μια σειρά από ατυχίες τον άφησαν εκτός βάθρου (πιθανότατα) στο GP Αυστραλίας και με μόλις 2 βαθμούς φέτος.

Ο Αλόνσο όδευε για μια θέση στις πρώτες δύο σειρές της εκκίνησης στη Μελβούρνη πριν τον σταματήσει ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στην Ίμολα δέχθηκε ένα ακούσιο χτύπημα από τη Haas του Μικ Σουμάχερ, που του κατέστρεψε τον αγώνα.

Στα τελειώματα του 2021, στο Κατάρ, πέτυχε το πρώτο του βάθρο μετά το GP Ουγγαρίας του 2014, και δείχνει να μην υστερεί σε τίποτα από τους νέους μεγάλους αστέρες του σπορ. Και, όπως είπε, θέλει να παραμείνει στη Formula 1 μέχρι κάποιος να αποδειχθεί επί ίσοις όροις ανώτερός του.

Η ALPINE
Η ALPINE AP IMAGES

Σε ερώτηση ποιο κίνητρο τον κρατά ακόμα στη F1, ο Ισπανός απάντησε: "Επειδή αισθάνομαι καλύτερα από τους άλλους. Αν έρθει κάποιος και δω ότι με κερδίζει μόνο με τις οδηγικές του ικανότητες, αν πάψω να είμαι καλός στις εκκίνησεις, στην προετοιμασία του αυτοκινήτου, αν ο άλλος οδηγός δίπλα μου στο γκαράζ είναι 1 δευτερόλεπτο ταχύτερός μου, ίσως τότε να σηκώσω το χέρι μου και να πω ότι 'ίσως ήρθε η στιγμή για μένα να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο'. Αλλά προς στιγμήν αισθάνομαι το ακριβώς αντίθετο. Λατρεύω να αγωνίζομαι".

Η εξαίρετη φετινή απόδοση του Αλόνσο οδήγησε την Alpine στην απόφαση να προσφέρει πρώτα σε εκείνον το νέο δάπεδο της Α522, στην Ίμολα. Και, κατά τα φαινόμενα, την οδηγεί και στην απόφαση να τοποθετήσει σε κάποια άλλη ομάδα το υπερταλέντο Όσκαρ Πιάστρι το 2023, για να αποκτήσει ο Αυστραλός εμπειρία - ώστε η γαλλική ομάδα να διατηρήσει τις υπηρεσίες του Αλόνσο και του χρόνου. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μάλλον μέσα στο καλοκαίρι.

Η ALPINE
Η ALPINE AP IMAGES

Θα ήταν φαντασμαγορικό να περιλαμβανόταν και ένας οδηγός σαν τον Φερνάντο Αλόνσο στη φετινή μάχη του τίτλου, απέναντι στον Σαρλ Λεκλέρ και τον Μαξ Φερστάπεν, και ακόμα πιο εντυπωσιακό αν περιλαμβανόταν και ο Λιούις Χάμιλτον.

Αλλά ούτε ο Αλόνσο ούτε ο Χάμιλτον έχουν απολύτως ανταγωνιστικά μονοθέσια φέτος απέναντι στις Ferrari και Red Bull. Ο Ισπανός, μιλώντας για τον παλιό του μεγάλο αντίπαλο στη McLaren Χάμιλτον, λέει ότι ο Βρετανός οδηγεί εξαιρετικά φέτος.

"Έτσι είναι η Formula 1. Και έτσι ήταν πάντα", είπε ο Αλόνσο. "Όταν ο (Άιρτον) Σένα κέρδιζε αγώνες και πρωταθλήματα, είχε το ταχύτερο αυτοκίνητο. Όταν εγώ κέρδισα το πρωτάθλημα, είχα το ταχύτερο αυτοκίνητο. Ο Μίκαελ (Σουμάχερ) είχε το ταχύτερο επίσης. Ο Λιούις έσπασε όλα τα ρεκόρ επειδή είχε το ταχύτερο αυτοκίνητο. Σήμερα ο Λιούις οδηγεί σούπερ καλά, και είναι μόλις στη 13η θέση. Έτσι είναι η Formula 1".

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ