FORMULA 1

Αλόνσο: "Συγχαίρω τον Σεμπάστιαν Φέτελ"

Αλόνσο: "Συγχαίρω τον Σεμπάστιαν Φέτελ"

Ο Φερνάντο Αλόνσο που είχε ένα "μίζερο" αγώνα στην 11η θέση στην Ινδία, συνεχάρη τον Φέτελ και έβαλε πλώρη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Μολονότι ο ίδιος είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα να απειλήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο μοναδικός που είχε μαθηματικές ελπίδες για να πάρει τον τίτλο.

Ο Ισπανός έπρεπε να τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις και βέβαια... χρειαζόταν βοήθεια από τον Φέτελ, για να πάει τη "μάχη" στο Άμπου Ντάμπι.

"Συγχαίρω τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν δυνατοί και κυριάρχησαν ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν και η Red Bull αξίζει τους τίτλους. Πρέπει να σκεφτόμαστε για την επόμενη χρονιά και να κάνουμε τη ζωή του δυσκολότερη", τόνισε ο οδηγός της Ferrari.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι έδωσε "συγχαρητήρια στον Φέτελ και στη Red Bull, άξιζαν αυτή τη νίκη και τα παγκόσμια πρωταθλήματα".

Ο Αλόνσο μίλησε για τον αγώνα του, όπου είχε επαφή στην εκκίνηση με τον Μαρκ Γουέμπερ και στη συνέχεια με τον Κίμι Ράικονεν.

"Δεν ήταν καθαρή εκκίνηση. Ήμουν αρκετά άτυχος και ο αγώνας δυσκόλεψε από εκείνο το σημείο. Δεν είχαμε αρκετό ρυθμό. Το μονοθέσιο είχε προβλήματα. Το τιμόνο "βάραινε" στις δεξιές στροφές και "ελάφρυνε" στις αριστερές. Το τριήμερο δεν ήταν αρκετά καλό και στο Άμπου Ντάμπι πρέπει να βελτιωθούμε, αν θέλουμε να προσπεράσουμε τη Mercedes στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών".

Η Mercedes πέρασε στη δεύτερη θέση με 213 βαθμούς με τη Ferrari να ακολουθεί με 309.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ