KIA SPORTAGE

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE

Το νέο Kia Sportage καλύπτει κάθε πτυχή του σύγχρονου τρόπου ζωής: με κάθε είδους υβριδική επιλογή, τετρακίνηση και προηγμένες τεχνολογίες, προσφέρει όλα όσα ζητά ο αγοραστής ενός SUV και δικαίως ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023" για την Ελλάδα.

Το νέο Kia Sportage εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια και προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του ελληνικού οδηγικού ψυχισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι στις τρεις δεκαετίες της ιστορίας του, η τωρινή του γενιά σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Ευρώπη - τις οδηγικές της ιδιαιτερότητες και επιθυμίες, με τις ιδανικές διαστάσεις που πρέπει να έχει ένα SUV για αυτές.

Και πέραν αυτού, είναι αναρίθμητες οι επιλογές της διαμόρφωσής του για να ταιριάζει απόλυτα στον δικό σας τρόπο ζωής: μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις υπερσύγχρονους υβριδικούς κινητήρες (Hybrid, 48V Ηybrid βενζίνη & diesel, Plug-in Hybrid), με χειροκίνητο, 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ή 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, τη σπορ έκδοση GT-Line ή τις "περιπετειώδεις" επιλογές με το υπερσύγχρονο σύστημα τετρακίνησης και τη λειτουργία αιχμής Terrain Mode.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Πάντα, όμως, κάθε επιλογή θα συνοδεύεται από τη σουίτα DriveWise με τις πλέον προηγμένες ηλεκτρονικές τεχνολογίες ADAS ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας, αλλά και με το high-tech εσωτερικό που ξεδιπλώνει στους επιβάτες -μέσω της καμπύλης οθόνης 12,3 ιντσών όλες τις ψηφιακές δυνατότητες των πολυμέσων, της συνδεσιμότητας του smartphone και της πλοήγησης.

Η σχεδιαστική ευφυΐα του "European Sportage" γεννιέται από τη νέα αρχιτεκτονική Ν3. Εκείνη είναι που το κάνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία, και πάνω σε αυτή χτίζεται η τολμηρή νέα σχεδιαστική ταυτότητα "Opposites United" της Kia που - με τις δυναμικές γραμμώσεις, τις μυώδεις επιφάνειες και τα στιλιστικά υπέροχα LED DRL φωτιστικά σώματα σχήματος μπούμερανγκ με LED Matrix προβολείς - καθιστά τόσο ξεχωριστή την παρουσία του στο δρόμο.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Την ίδια στιγμή, ο εκλεπτυσμένος ευρωπαϊκός σχεδιασμός κρύβει έναν διττό χαρακτήρα: οι συμπαγείς διαστάσεις από τη μία και το μεγάλο μεταξόνιο των 2,68 μέτρων από την άλλη, πετυχαίνουν τον άρτιο συνδυασμό της ευελιξίας στην πόλη και της ευρυχωρίας για το ταξίδι. Η καμπίνα επιβατών διακρίνεται για τη μοναδική της χωροταξία, με σημαντικά αυξημένο ύψος και κορυφαίο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών έχει επίσης μεγαλώσει σε σχέση με το προηγούμενο Sportage και προσφέρει άπλετο χώρο 591 λίτρων.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το εσωτερικό συνδυάζει το μοναδικό στιλ και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά με τις πλέον εξελιγμένες ψηφιακές δυνατότητες. Ο πυρήνας του SUV είναι η κεντρική καμπύλη οθόνη που προσδίδει πλάτος και βάθος στο ταμπλό.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οθόνες, μία 12,3'' για τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία επίσης 12,3'' για το infotainment, η οποία απεικονίζει με γραφικά υψηλής ευκρίνειας όλες τις εφαρμογές από τη συνδεσιμότητα του smartphone, τα πολυμέσα και την πλοήγηση. Οι χάρτες της τελευταίας, όπως και το λογισμικό της οθόνης, μπορούν να δέχονται over-the-air αναβαθμίσεις στην πάροδο των ετών.

Το προηγμένο λογισμικό συνδεσιμότητας στο νέο Sportage επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το αυτοκίνητό τους από απόσταση μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect. Επιπλέον, η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τον εντυπωσιακό περιστροφικό επιλογέα shift-by-wire, ενώ υπάρχει και μια θέση ασύρματης φόρτισης smartphone με ισχύ 15W, μαζί με θύρες φόρτισης USB. Τέλος, ο συναρπαστικός surround ήχος εκπέμπεται από ένα premium ηχοσύστημα Harman Kardon.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


H αρχιτεκτονική Ν3 έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, χωρίς μάλιστα να κάνει συμβιβασμούς στους χώρους - κι έτσι το νέο Sportage προσφέρει κάθε είδους υβριδική επιλογή για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας - συνδυάζοντας την αιχμή των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης με τους πρόσφατης γενιάς, καθαρούς κινητήρες βενζίνης και diesel.

Το μεγαλύτερο φάσμα επιλογών δίνει η κορυφαία έκδοση Plug-in Hybrid (PHEV): ενώ προσφέρει 265 ίππους για τον αυτοκινητόδρομο ή τον επαρχιακό δρόμο και τη μοναδική αίσθηση της σπορ οδήγησης από τον βραβευμένο κινητήρα 1.6 Τ-GDI βενζίνης, παράλληλα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη ακόμα και για το σύνολο των καθημερινών σας διαδρομών, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Η πλήρως υβριδική έκδοση υψηλής τεχνολογίας (HEV), στο μεταξύ, επιτυγχάνει εντυπωσιακά επίπεδα οικονομίας και περιορισμών ρύπων με ανάλογες επιδόσεις, συνδυάζοντας τον κινητήρα 1.6 Turbo βενζίνης 230 ίππων με μπαταρία 1,49 kWh. Όσο για την ήπια υβριδική έκδοση (MHEV) με ηλεκτρικό σύστημα 48V, συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.6 Turbo απόδοσης 150 ή 180 ίππων, αλλά και με τον σύγχρονο κινητήρα diesel ισχύος 136 ίππων - επιτυγχάνοντας ανάλογη οικονομία χάρη στο χαμηλότερο βάρος του ηλεκτρικού συστήματος.

Όμως, το πολυτάλαντο νέο Sportage δεν σταματά εκεί: για όσους έχουν πολύ πιο δραστήριο τρόπο ζωής, ή ανάγκες που τους οδηγούν αρκετές φορές μακριά από την άσφαλτο, προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση (AWD) με ηλεκτρονική κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνδυάζεται και με τις νέες τεχνολογίες Terrain Mode και ECS. Η πρώτη προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου για την απόλυτη πρόσφυση στη χωμάτινη ή κάθε είδους ολισθηρή επιφάνεια, ενώ η ECS ελέγχει ηλεκτρονικά και διαρκώς την απόσβεση της ανάρτησης και την προσαρμόζει αυτόματα στις συνθήκες, για να εξασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Η τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου της συμπεριφοράς, φυσικά, συνεχίζεται και στην άσφαλτο - με την προηγμένη σουίτα DriveWise. Περιλαμβάνει τις τελευταίες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), για να κατακτήσει το Kia Sportage 5ης γενιάς - μαζί με τη σημαντική ενίσχυση του πλαισίου του - ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


Στη σουίτα αυτή θα βρείτε το κορυφαίο στην αυτοκινητοβιομηχανία σύστημα πρόληψης της σύγκρουσης Forward Collision-Avoidance Assist της Kia, με λειτουργία Junction Turning που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων στις διασταυρώσεις. Κι ακόμη, το Highway Driving Assist (HDA) που διατηρεί στον αυτοκινητόδρομο την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την εθυγράμμιση στη λωρίδα κυκλοφορίας. Και πολλαπλά ακόμη συστήματα υποβοήθησης για τις αλλαγές λωρίδας, τα όρια ταχύτητας και τη στάθμευση.

Απόλυτα ολοκληρωμένο σε κάθε πτυχή του, ανθρωποκεντρικό στην άνετη κάλυψη κάθε πιθανής επιθυμίας και ανάγκης του οδηγού και των επιβατών του, με 7 χρόνια εγγύηση και δωρεάν service στα 5 χρόνια και με αιχμή την προηγμένη του τεχνολογία, το νέο Kia Sportage μόνο τυχαία δεν έχει καθιερωθεί στα υψίπεδα των SUV και δικαίως ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023" για την Ελλάδα. Και μπορεί να γίνει δικό σας από 31.190 ευρώ στην 48V Hybrid έκδοση, από 41.190 ευρώ στην Full Hybrid και από 49.990 ευρώ στην Plug-in Hybrid.

To νέο Kia Sportage έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από ένα SUV
KIA SPORTAGE


TAGS KIA SPORTAGE AUTO MOTO 2023 ΥΒΡΙΔΙΚΑ KIA SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ