AUTO MOTO 2022

Τι κάνουμε όταν γίνεται σεισμός και είμαστε στο αυτοκίνητο

Τι κάνουμε όταν γίνεται σεισμός και είμαστε στο αυτοκίνητο
HONDA CIVIC

Απλές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι έντονη, οπότε είναι πολύ πιθανό να γίνει κάποιος σεισμός στην περιοχή μας ενώ οδηγούμε. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε κάτι εμείς ή οι συνεπιβάτες μας.

Το βασικότερο είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

Αν βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, ψάχνουμε ένα ανοιχτό χώρο και το ακινητοποιούμε με προσοχή έτσι ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.

Αν οδηγούμε την ώρα που γίνεται σεισμός, αποφεύγουμε να περάσουμε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

Στην περίπτωση που βρισκόμαστε σε παραθαλάσσια περιοχή, έχουμε το νου μας για τσουνάμι - παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί.

Αν παρατηρήσουμε σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, απομακρυνόμαστε από τη θάλασσα και κατευθυνόμαστε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων.

Μένουμε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα, οπότε επιστρέφουμε μόνο αφού ενημερωθούμε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Μετά από μεγάλο σεισμό, καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε άσκοπα το αυτοκίνητό μας ώστε να μην εμποδίζουμε το έργο των συνεργείων διάσωσης.

TAGS AUTO MOTO 2022 ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ