ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα πρώτα σχέδια της νέας Skoda Fabia

Τα πρώτα σχέδια της νέας Skoda Fabia

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη και πιο εκφραστική.

Το μοντέλο που έβαλε σε νέα τροχιά τη Skoda, περνά στην 4η γενιά του. Η Fabia, η οποία αντικατέστησε τη Felicia, και άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της τσεχικής μάρκας, από το 2000 που πρωτοπαρουσιάστηκε, έχει πουλήσει μέχρι τώρα 4,7 εκατ. μονάδες και την περνά μόνο η Octavia σε πωλήσεις.

Η Skoda, μέλος του ομίλου της VW από το 1994, πρόκειται να αποκαλύψει πλήρως τη νέα γενιά του supermini μοντέλου της, τον Μάιο. Προς το παρόν, μας κρατά σε αγωνία, δίνοντάς μας μόνο σκίτσα, που όμως δείχνουν τι πρόκειται να αποκαλυφθεί. Η μετάβαση στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα Modular Transverse Toolkit, του ομίλου Volkswagen, αποδεικνύεται ευεργετική, καθώς δημιούργησε ακόμη περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές (+50 λίτρα όγκου).

Η 4η γενιά θα έχει μήκος 11,1 εκ. και πλάτος 4,8 εκ., παραπάνω από τον προκάτοχό της.

Στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται οι δυναμικοί προβολείς και τα πίσω φώτα με τεχνολογία LED, το πλαίσιο από χρώμιο και μαύρες νευρώσεις, οι μεγάλοι τροχοί, η επιμήκης αεροτομή οροφής με πλευρικά πτερύγια για καλύτερη αεροδυναμική μαζί με τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέφτες και ενεργά ρυθμιζόμενα ρολά ψύξης στον αεραγωγό του μπροστινού προφυλακτήρα.

Σε λίγες ημέρες η πλήρης αποκάλυψη και με τα κινητήρια σύνολα.

Photo credits: Skoda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ