ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα νέα διόδια στην Κεντρική Ελλάδα (Ε65) - Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή από τη Λαμία στην Εγνατία Οδό

Διόδια
Διόδια EUROKINISSI

Το νότιο τμήμα του Ε65 ολοκληρώθηκε με την παράδοση του έργου των 18 τελευταίων χιλιομέτρων και παραδόθηκε με κάθε επισημότητα στην κυκλοφορία.

Πλέον υπάρχει ένας νέος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος 136 χιλιομέτρων στο σύνολό του, από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα. Το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού ως Ε65.

Από το απόγευμα της ίδιας μέρας των εγκαινίων, παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα 136 χιλιομέτρων από τη σύνδεση με την Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (λίγο πριν την Λαμία) έως τον κόμβο Καλαμπάκας. Απομένουν 46 χιλιόμετρα έργου, που αφορούν στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου με το οποίο θα συνδέεται η Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ε65
Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Ε65 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/ EUROKINISSI


Η ολοκλήρωση του τμήματος αυτού, αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2025. Στον Ε65 θα λειτουργούν 3 μετωπικοί σταθμοί διοδίων, οι οποίοι είναι στο Λιανοκλάδι, στους Σοφάδες και στα Τρίκαλα. Το κόστος διέλευσης για Ι.Χ. αυτοκίνητο, είναι 1,85 ευρώ (Λιανοκλάδι), 3,40 ευρώ (Σοφάδες) και 2,95 ευρώ (Τρίκαλα).

Με την ολοκλήρωση του Ε65, θα λειτουργήσει έναν ακόμα σταθμός διοδίων. Αυτός θα είναι εγκατεστημένος στην Οξύνεια. Η ολοκλήρωση του Ε65, θα κάνει τη διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία οδό, υπόθεση που θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά- σχεδόν το μισό χρόνο από αυτόν που χρειαζόταν κανείς πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Τα οφέλη σε ασφάλεια αλλά και ταχύτητα στις μεταφορές, είναι προφανή.

TAGS ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ