ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Ποια είναι η XEV που θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες στη μικροκινητικότητα της Ελλάδας

XEV Yoyo in Athens
XEV Yoyo in Athens G.KARAGIORGAKIS

Η XEV που φέρνει το ιδιαιτέρως έξυπνα τοποθετημένο Yoyo στην Ελληνική αγορά μέσω της Σπανός Α.Ε. είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση κατασκευάστριας εταιρείας που αξίζει να γνωρίζουμε λίγο καλύτερα.

Είναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογίας, η οποία παρέχει εξαιρετική εμπειρία και φιλική προς το περιβάλλον έξυπνη αστική μετακίνηση για χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η XEV στοχεύει στην μείωση των εκπομπών άνθρακα και στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων, στην άνετη και ενδιαφέρουσα κινητικότητα των ανθρώπων. Η παγκόσμια έδρα της εταιρίας XEV και το κέντρο πωλήσεων βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας.

XEV Yoyo in Athens
XEV Yoyo in Athens G.KARAGIORGAKIS


Το Global Design and European Sales Center βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης προϊόντων βρίσκεται στο Χεφέϊ της Κίνας. Το 2018 η XEV ιδρύθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας. Το EV YOYO, έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο και κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού. Το 2020 χάρη στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής φιλικής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, ιδρύθηκε μια κοινοπραξία με την κυβέρνηση της πόλης Χεφέϊ.

Αντικείμενο της κοινοπραξίας, ήταν η ολοκληρωμένη δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης οχημάτων, η παραγωγή και οι εξαγωγές τους. Οι πωλήσεις του YOYO ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021 στην Ευρώπη και το 2023, τα παγκόσμια κανάλια θα καλύπτουν 20 χώρες, 113 πόλεις και 655 σημεία πώλησης. Τα στοιχεία που κάνουν το YOYO ξεχωριστό, είναι ο εξαιρετικός σχεδιασμός, η κορυφαία εμπειρία προϊόντος, ο αποτελεσματικός έλεγχος κόστους και ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών.

Για τη δημιουργία και τη λειτουργία του δικτύου ανταλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη, η XEV ξεκίνησε μια στρατηγική συνεργασία με την ENI (ιταλική εταιρεία πετρελαίου, ο κορυφαίος πετροχημικός κολοσσός στον κόσμο). Το XEV YOYO βασίζεται στην X-Plalform που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα, ειδικά για αστική μετακίνηση (συμπεριλαμβανομένου του συστήματος εύκολης αλλαγής μπαταρίας).

XEV Yoyo in Athens
XEV Yoyo in Athens G.KARAGIORGAKIS

Το YOYO είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά με τις πωλήσεις του αρχικά να καλύπτουν την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τουρκία και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο όγκος πωλήσεων της YOYO αναπτύχθηκε δυναμικά και το 2023 η XEV επιτάχυνε την παγκόσμια στρατηγική και εισήλθε σε αγορές στην Κίνα, την ASEAN, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική και άλλες περιοχές.

TAGS ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ XEV YOYO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ