ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Νέο Skoda Karoq: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ανανεωμένο SUV

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2022

Το κόμπακτ SUV της Skoda γίνεται ακόμα πιο όμορφο και βελτιώνεται σε αποδοτικότητα και τεχνολογίες.

Το κόμπακτ SUV της Skoda, το δημοφιλές Karoq ανανεώνεται με ένα εκτεταμένο facelift. To νέο Karoq υιοθετεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της τσεχικής μάρκας, αποκτά βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό, νέες τεχνολογίες και ακόμα πιο αποδοτικούς κινητήρες του Volkswagen Group. Το νέο Skoda Karoq αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη.

Το πόσο πετυχημένο είναι το Karoq φαίνεται από το γεγονός πως, τόσο για το 2020 όσο και το πρώτο εξάμηνο του 2021, ήταν το δεύτερο μοντέλο της SKODA σε επίπεδο παραδόσεων παγκοσμίως, πίσω από την Octavia. Το Karoq, πρωτοκυκλοφόρησε το 2017, ήταν το δεύτερο SUV της Skoda, παράγεται στην Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Ρωσία και την Κίνα και διατίθεται σε 60 συνολικά χώρες.

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2021

Νέο Skoda Karoq: Οι αλλαγές στη σχεδίαση και το εσωτερικό

Εξωτερικά, το νέο Karoq ξεχωρίζει από την φαρδύτερη, εξαγωνική πλέον μάσκα της Skoda, τους πιο λεπτούς προβολείς και πίσω φώτα, ενώ πολλές είναι οι μικρές σχεδιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αεροδυναμική του μοντέλου – ανάμεσά τους μια μπροστινή ποδιά με αεροκουρτίνες, νέες ζάντες αλουμινίου, τα τελειώματα των πίσω παραθύρων και η νέα πίσω αεροτομή. Ως αποτέλεσμα, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd πλέον είναι 0,30, βελτιωμένος κατά 9%.

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2022

Τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας, τα οποία τώρα χωρίζονται στα δύο, τονίζουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η Skoda προσφέρει μάλιστα για πρώτη φορά τεχνολογία full-LED Matrix για τους προβολείς. Εδώ, δύο μονάδες LED είναι διατεταγμένες η μία πάνω από την άλλη, για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύμπλεγμα τεσσάρων φώτων, με χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή στο σκοτάδι. Τα πίσω φώτα είναι στάνταρ full-LED ενώ σε κάποιες εκδόσεις διαθέτουν δυναμικά φλας.

Το νέο Karoq έχει μήκος 4,390 μέτρα και πλάτος 1,841 μ. Το μεταξόνιο της προσθιοκίνητης έκδοσης είναι 2,64 μ. ενώ της τετρακίνητης 2,63 μ.. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, 521 λίτρα με τα καθίσματα στην προεπιλεγμένη θέση τους και 1.630 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα. Με τα καθίσματα VarioFlex, το πορτμπαγκάζ μπορεί να φτάσει τα 588 λίτρα ή 1.605 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και 1.810 λίτρα με αφαίρεση των πίσω καθισμάτων.

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2022

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Karoq είναι ακόμα πιο άνετο και πλέον κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από βιώσιμα υλικά. Το νέο, προαιρετικό Eco pack περιλαμβάνει καλύμματα καθισμάτων από vegan και ανακυκλωμένα υλικά, ενώ ο βελτιωμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός LED και οι νέες διακοσμητικές λωρίδες στον πίνακα οργάνων και τις επενδύσεις των θυρών, δημιουργούν μία αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα. Προαιρετικά, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί πλέον να ρυθμίζεται ηλεκτρικά.

Το ανανεωμένο Karoq διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων “Virtual Cockpit” που έχει μέγεθος 8 ή 10,25 ιντσών. Τα συστήματα Infotainment είναι ΜΙΒ τρίτης γενιάς και προσφέρουν χειρισμό μέσω οθόνης αφής από 6,5 έως 9,2 ίντσες ή/και φωνητικό έλεγχο και σε κάποιες εκδόσεις μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ οι ενημερώσεις λογισμικού εγκαθίστανται “over the air”.

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2022

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το Karoq παρέχει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών Skoda Connect. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες infotainment, για παράδειγμα, επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημα μέσω της εφαρμογής MySKODA. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το Karoq μέσω smartphone, να εμφανίσει τη θέση του αυτοκινήτου σε χάρτη ή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Honk & Flash για να διευκολύνει την εύρεση του οχήματος σε μεγάλο χώρο στάθμευσης.


Νέο Skoda Karoq: Η ανανεωμένη γκάμα κινητήρων & τεχνολογιών

Πέντε αποδοτικοί κινητήρες από τη γενιά EVO του Volkswagen Group είναι οι επιλογές για το νέο Karoq. Δύο πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 110 PS έως 190 PS. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμοι σίγουρα ο 1.0 TSI 110 PS και ο 1.5 TSI 150 PS.

Ο 2.0 TSI των 190 PS προορίζεται για το Karoq Sportline και αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ ο diesel 2.0 TDI με ισχύ 150 PS διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή όλους τους τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητο 6-σχέσεων είτε αυτόματο DSG, 7-σχέσεων.

SKODA AUTO
SKODA KAROQ 2022

Βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, καθώς και έως και 9 αερόσακοι (ανάμεσά τους αερόσακοι κουρτίνας και αερόσακος γονάτων για τον οδηγό) εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προστασία για όλους τους επιβάτες του Skoda Karoq. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το Front Assist με Predictive Pedestrian Protection και City Emergency Brake.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο παραλλαγών του Travel Assist που ενσωματώνει 5 έως 8 συστήματα υποβοήθησης, και οι δύο περιλαμβάνουν Predictive Cruise Control, το οποίο χρησιμοποιεί εικόνες από την κάμερα στο παρμπρίζ καθώς και δεδομένα από το προηγμένο σύστημα πλοήγησης. Το προαιρετικό σύστημα Crew Protect Assist αντιδρά σε επικείμενες συγκρούσεις για να αποτρέψει ένα ατύχημα ή να ελαχιστοποιήσει τη σοβαρότητα των συνεπειών του.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ SKODA KAROQ SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ