ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ελαστικό Michelin e.PRIMACY

Νέο ελαστικό Michelin e.PRIMACY

Χαμηλή αντίσταση κύλισης, μειωμένη κατανάλωση και περιορισμένοι ρύποι.

Είναι βέβαιο ότι κάθε καινούργιο ελαστικό είναι καλύτερο από αυτό που αντικαθιστά. Η τεχνολογία εξελίσσεται και τα ελαστικά ακολουθούν την πορεία των αυτοκινήτων, ως προς τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Michelin, λανσάρει στην αγορά το νέο ελαστικό e.PRIMACY, για επιβατικά οχήματα συμβατικά και ηλεκτροκίνητα, έχοντας βαθμολογηθεί με «A» στην ποιότητα κύλισης και με «Β» στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, από τα λίγα ελαστικά που έχουν αυτόν τον συνδυασμό.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Michelin, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,21 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, που ισοδυναμεί σε περίπου 80 ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής μίας τετράδας ελαστικών.

Νέο ελαστικό Michelin e.PRIMACY

Παράλληλα, το περιβαλλοντικό όφελος ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών, με βάση δοκιμή που έγινε σε όχημα για περισσότερα από 1.600 χλμ.

Οσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ελαστικό μπορεί να αυξήσει την αυτονομία κίνησης έως και 7%.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι ότι η Michelin αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή των ελαστικών e.PRIMACY, από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως τη μεταφορά στον πελάτη, σε συνεργασία με το Livelihoods Carbon Funds.

Διαθέσιμο σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες, ως πρώτη τοποθέτηση επιλέχθηκε για τα νέα Citroen c4 και C5 Aircross, για το DS4 Crossback και το Toyota Aygo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ