PEUGEOT AUTOMOBILES

Μια ακόμα πρωτιά για την Peugeot TotalEnergies

FIA WEC DHL Sustainability
FIA WEC DHL Sustainability PEUGEOT MEDIA

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies κέρδισε το βραβείο FIA WEC DHL Sustainability Endurance, που αποτελεί επιβράβευση της ομάδας για τις προσπάθειές της να μηδενίσει την εκπομπή άνθρακα από τις δραστηριότητές της.

Στο πλαίσιο του σχεδίου Dare Forward, ο Όμιλος Stellantis έχει καθορίσει μια στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με στόχο ουδέτερο άνθρακα έως το 2038. Η Stellantis Motorsport, ένα τεχνολογικό εργαστήριο, δημιούργησε ως εκ τούτου ένα αναμενόμενο πρόγραμμα απανθρακοποίησης.

FIA WEC DHL Sustainability
FIA WEC DHL Sustainability PEUGEOT MEDIA


Η επικεφαλής αυτού του έργου, η Team Peugeot TotalEnergies έχει εντοπίσει αρκετούς πυλώνες δράσης σε τέσσερις βασικούς τομείς για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτοί οι τέσσερις τομείς είναι: η παραγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι οδηγοί, η ομάδα και η δέσμευση των εργαζομένων.

Ως μέρος του Low-Impact Carbon Award, η Team Peugeot TotalEnergies επικεντρώθηκε σε τρεις από τις τέσσερις προκλήσεις που προτείνει η ACO (Automobile Club de l'Ouest): να μετρήσει το αποτύπωμα άνθρακα, να καταναλώνει λιγότερα και περισσότερο οικολογικά και τελικά να θέσει στόχο να δεσμευτεί σημαντικά για τη μείωση των εκπομπών της έως το 2030.

FIA WEC DHL Sustainability
FIA WEC DHL Sustainability PEUGEOT MEDIA


Η Stellantis Motorsport συνεργάζεται στενά με τους, ειδικούς στον τομέα τους συνεργάτες της, TotalEnergies και Capgemini. Για παράδειγμα, η χρήση ανανεώσιμων καυσίμων TotalEnergies από τους ανταγωνιστές της στον θεσμό WEC επέτρεψε την εξοικονόμηση περισσότερο από το 66% των εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, οι μηχανικοί είναι εκπαιδευμένοι στον οικολογικό σχεδιασμό, βελτιστοποιώντας τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

Για να εργαστούν όλοι οι εργαζόμενοι προς αυτόν τον στόχο, έχουν οργανωθεί εργαστήρια στο εργοστάσιο του Satory προκειμένου να συζητηθούν οι αιτίες και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής χάρη στο Climate Fresk. Όλες οι ανθρώπινες ενέργειες και εκδηλώσεις οδηγούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ωστόσο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, σε σύγκριση με άλλα αθλήματα είναι μπροστά από την εποχή του.

FIA WEC DHL Sustainability
FIA WEC DHL Sustainability PEUGEOT MEDIA


Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κάνει πολύ περισσότερα από μία απλή μείωση των εκπομπών ρύπων του, και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για μια πιο ελεύθερη και πιο πράσινη μετακίνηση. Η Stellantis Motorsport έχει μεγαλύτερο όραμα από αυτό που ζητείται από τους κανονισμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτικής για να γίνει το άθλημά μας πιο βιώσιμο.

TAGS PEUGEOT AUTOMOBILES STELLANTIS TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ