ΚΑΥΣΙΜΑ

Μειώνεται σημαντικά η τιμή στο Φυσικό Αέριο κίνησης (CNG)

Μειώνεται σημαντικά η τιμή στο Φυσικό Αέριο κίνησης (CNG)
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (CNG) SKODA AUTO

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κίνησης από την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Μαζί με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, αύξηση στην τιμή του είχε υποστεί και το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) το τελευταίο διάστημα. Τον Σεπτέμβριο η τιμή κιλού για το CNG έφτασε τα 1,75 ευρώ.

Για τον Οκτώβριο ωστόσο, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε σημαντική μείωση στην τιμή του CNG. Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 οι οδηγοί οχημάτων (ιδιώτες και επαγγελματίες) που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο κίνησης θα πληρώνουν το Fisikon 1,30 € ανά κιλό, από 1,75 € που κοστίζει σήμερα.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφαινόμενη πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου στον ευρωπαϊκό κόμβο αναφοράς (TTF) για τον μήνα Οκτώβριο, θα μετακυλήσει την μείωση αυτή στο σύνολό της προς όφελος των καταναλωτών.

Στη μειωμένη τιμή θα συμπεριληφθεί η επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (όπως έγινε και τον μήνα Σεπτέμβριο), ενώ η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να επιδοτεί την τιμή του φυσικού αερίου με 1,45 € ανά κιλό.

Έτσι, η τιμή πώλησης στα ιδιόκτητα πρατήρια Fisikon (Άνω Λιόσια και Ανθούσα) θα διαμορφωθεί στο 1,30 € ανά κιλό, και βάσει αυτής θα τιμολογεί η ΔΕΠΑ Εμπορίας τα υπόλοιπα πρατήρια.

Υπενθυμίζεται ότι στα λοιπά πρατήρια που χρησιμοποιούν το brand FISIKON η τιμή πώλησης διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο του Ανταγωνισμού.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ