KIA

Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη

KIA
KIA EV6

Η Kia πέτυχε το 2022 νέο ρεκόρ πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, με άνοδο 7,9% σε σχέση με πέρσι και με το συνολικό μερίδιο αγοράς να φτάνει το 4,8%.

Νέα ρεκόρ τόσο σε ταξινομήσεις οχημάτων όσο και σε μερίδιο αγοράς πέτυχε στην Ευρώπη η Kia το 2022. Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Κορεατικής εταιρίας στις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχονται στις 542.423 μονάδες το 2022 από 502.677 μονάδες το 2021, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 7,9%! Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, όπου οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά -4,1% το 2022 σε σχέση με πέρσι.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η πρόοδος της Κορεατικής μάρκας καθοδηγείται κυρίως από την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να γίνει μια κορυφαία παγκόσμια μάρκα βιώσιμης κινητικότητας. Έτσι, η αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Kia αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τρίτο (30,9% ή 176.149 μονάδες) των ευρωπαϊκών πωλήσεών της το 2022.

Τα highlights της Kia στην Ευρώπη το 2022

  • Αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή παραγωγή: Κατά τη διάρκεια του 2022, η Kia αναβάθμισε τις διαδικασίες παραγωγής και προμηθειών της. Για παράδειγμα, ολοκλήρωσε την αναμόρφωση της γραμμής παραγωγής της στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, εισάγοντας πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες τεχνικές παραγωγής. Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν η εισαγωγή 40 ρομπότ για τις εργασίες βαφής και συναρμολόγησης. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις λειτουργίες της, ενώ η θερμότητα και το νερό από το φανοβαφείο ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται εντός του εργοστασίου.
  • Νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα: Η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Kia συνεχίζει να οδηγεί τη δυναμική των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη. Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Kia που λανσαρίστηκε το 2022 ήταν το ολοκαίνουργιο Niro με την πλέον ευρεία γκάμα προηγμένων εξηλεκτρισμένων κινητήρων: υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

    Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη
    Kia Niro EV, PHEV & HEV 2022 KIA


    Επίσης, το νέο Sportage Plug-in Hybrid είναι ένα ηλεκτρικό SUV προσφέρει έως και 78 χιλιόμετρα οδήγησης 100% ηλεκτρικά στην πόλη. Το αμιγώς ηλεκτρικό EV6 GT διαδέχεται φέτος το Stinger ως το halo μοντέλο της Kia. Είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της Kia που παρουσιάστηκε ποτέ και χρησιμοποιεί 2 κινητήρες συνολικής απόδοσης 585 PS και 740 Nm ροπής κι επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,5’’. Η αυτονομία του είναι 424 km και χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800V μπορεί να επαναφορτιστεί από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

    Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη
    Kia EV6 GT KIA


    Το ανανεωμένο crossover XCeed κυκλοφόρησε το 2022 με νέα εξωτερική σχεδίαση, βελτιωμένο εσωτερικό και σπορ έκδοση GT-line για πρώτη φορά. Το προηγούμενο XCeed ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της οικογένειας Ceed με 40% πωλήσεις και συνολικό όγκο παραγωγής πάνω από 120.000 μονάδες. Το νέο μοντέλο διατίθεται με μια επιλογή εξηλεκρισμένων κινητήρων υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των 48V υβριδικών και των plug-in υβριδικών. Το τελευταίο παρέχει αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης έως και 60 km.

    Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη
    Kia XCeed 2023 KIA


    Το 2023 η Kia θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, σύμφωνα με το σχέδιό της να λανσάρει 14 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας σειράς μικρομεσαίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από το 2025. Η εταιρεία στοχεύει στην πώληση 4 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως έως το 2030 εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.
  • Ανανεώσιμη ενέργεια και χρήση μπαταριών δεύτερης ζωής: Το Kia Charge παρέχει ήδη στους οδηγούς πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με 448.829 σημεία φόρτισης σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. Προκειμένου να ενισχυθούν τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας αυτού του δικτύου, τον Φεβρουάριο η Kia δημιούργησε μια νέα συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS), επιτρέποντας στους πελάτες της Kia Charge να χρησιμοποιούν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών και να γνωρίζουν ότι η ενέργεια που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια κάθε διαδικασίας φόρτισης τροφοδοτείται ξανά στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ως «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια από Ευρωπαϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη
    Φόρτιση Αυτοκινήτου Kia Niro EV KIA CHARGE


    Αυτή η στόχευση για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα οδήγησε την Kia τον Σεπτέμβριο να επιβεβαιώσει τα σχέδια για επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών «Δεύτερης Ζωής». Το σχέδιο είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας με την Encore, μια start-up εταιρία της Deutsche Bahn, η οποία χρησιμοποιεί πακέτα μπαταριών από EV για την κατασκευή και τη διανομή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής. Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν μια πρωτότυπη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στο EUREF-Campus στο Βερολίνο, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από επαναχρησιμοποιημένες μονάδες μπαταριών Kia Soul EV.
  • Περισσότερα βραβεία: Το πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό crossover EV6 της Kia κέρδισε μια σειρά από Διεθνή βραβεία υψηλού κύρους το 2022. Η χρονιά ξεκίνησε με τη νίκη στο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022 στα Βραβεία «What Car;», ακολουθούμενη από μια νίκη κατηγορίας στο «Trophée de L'argus» και τη διάκριση «Best of the Best» για την πρωτοποριακή και προοδευτική σχεδίασή του στα Βραβεία «Red Dot Design». Εξασφάλισε επίσης το Βραβείο «Αυτοκίνητο της της Χρονιάς» στην Ιρλανδία και τη Ρουμανία, καθώς και μια νίκη στην κατηγορία «Premium» στα Βραβεία του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

    KIA
    Kia EV6


    Μια σημαντική διάκριση ήρθε τον Φεβρουάριο, όταν το EV6 κατέκτησε το περίφημο Βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 (COTY)» στην Ευρώπη, λαμβάνοντας την υποστήριξη μιας 59μελούς κριτικής επιτροπής των πλέον αναγνωρίσιμων δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 22 ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ένα επίτευγμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναληφθεί το 2023, καθώς η Kia έφτασε ξανά στα τελικά στάδια του διαγωνισμού COTY (πρώτη φορά για κορεάτικη μάρκα σε διαδοχικά χρόνια), με το ολοκαίνουργιο crossover Niro.
    Το EV6 δεν ήταν το μόνο μοντέλο που ξεχώρισε φέτος, καθώς το ολοκαίνουργιο Kia Sportage εξασφάλισε μια νίκη κατηγορίας στα βραβεία «World Car of the Year» από την κριτική επιτροπή 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 40 χώρες και -σε μια αξέχαστη εβδομάδα τον Δεκέμβριο- βραβεύτηκε τόσο με το «ABC Car of the Year 2023» στην Ισπανία, όσο και με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» στην Ελλάδα.

    Kia: Νέα μοντέλα και ρεκόρ ανάπτυξης σηματοδοτούν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη
    KIA SPORTAGE


    Εν τω μεταξύ, το ολοκαίνουργιο Kia Niro EV θριάμβευσε στα περίφημα βραβεία «Golden Steering Wheel» της Γερμανίας, έναν διαγωνισμό που θεωρείται ευρέως ως τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στη Γερμανία.
    Μία από τις τελευταίες προσθήκες της χρονιάς στο αρχείο των τροπαίων της Kia αποτελεί η ανακήρυξη της Kia ως «Κατασκευαστής της Χρονιάς» στα βραβεία TopGear.com. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia κερδίζει σε αυτά τα βραβεία αφού το 2021 με το νεοσύστατο EV6 κέρδισε την κατηγορία «Crossover of the Year».
TAGS KIA KIA EV6 KIA XCEED KIA SPORTAGE KIA NIRO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ