ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδιαίτερα εκφραστικό το νέο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV

Ιδιαίτερα εκφραστικό το νέο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV

Ο σχεδιασμός του πρώτου μοντέλου που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (MEB), είναι προοδευτικός, εκφραστικός και δυναμικός.

Προ ημερών η Skoda αποκάλυψε το σχέδιο του κόκπιτ του πρώτου της ηλεκτρικού SUV μοντέλου της, το οποίο θα παρουσιάσει στην Πράγα την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Το μοντέλο σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την τσεχική μάρκα, και γι’ αυτό θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο σχεδιασμό, με το Enyaq iV.

Οι δυναμικές γραμμές και οι ισορροπημένες, σπορ αναλογίες, βασίζονται στην μεταβλητή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης του ομίλου Volkswagen (MEB), το οποίο προσφέρει ένα πλούσιο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τον Κarl Neuhold, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Skoda, «με το Enyaq iV, χτίζουμε ξανά τη συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα που χαρακτηρίζει το Scala, το Kamiq και τη νέα, τέταρτης γενιάς Octavia. Το Enyaq iV διαθέτει καθαρές επιφάνειες και κρυστάλλινα στοιχεία, που αντλούν έμπνευση από την τέχνη του κρυστάλλου της Βοημίας. Οι αναλογίες του, ωστόσο, διαφέρουν από εκείνες των προηγούμενων μοντέλων SUV: το Enyaq iV έχει κοντό μπροστινό άκρο και επιμήκη γραμμή οροφής. Αυτό δημιουργεί μια πολύ δυναμική εμφάνιση και το μετατρέπει σε «διαστημικό λεωφορείο»».

Ιδιαίτερα εκφραστικό το νέο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV

Το επίκεντρο του σχεδιασμού του Enyaq iV είναι το μπροστινό μέρος, ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Οι προβολείς πλήρους LED matrix και τα φώτα ημέρας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ενώ η αεροδυναμική, με τιμή οπισθέλκουσας 0,27, είναι εντυπωσιακή για ένα SUV αυτού του μεγέθους.

Το Enyaq iV αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της Skoda προς ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζει ευρυχωρία, ευελιξία και «έξυπνα» χαρακτηριστικά.

Εν αναμονή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ