ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

H Lotus έφτιαξε SUV 600 ίππων και το ονόμασε Eletre

Lotus
Lotus Eletre SUV

Το SUV της Βρετανικής φίρμας είναι ηλεκτρικό, κάνει το 0-100 km/h σε 3’’ και κατασκευάζεται στην Κίνα.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Lotus είναι ηλεκτρικό, αποδίδει 600 ίππους και έχει αυτονομία 600 km. Την κίνησή του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, δίνοντας τετρακίνηση αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Lotus
Lotus Eletre SUV

Ταχύτατη είναι και η φόρτιση της μπαταρίας του Eletre, αφού σε μόλις 20 λεπτά μπορεί να ανακτήσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 400 km. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) 350 kW. Στην αυτονομία των 600 km συμβάλλει η μεγάλη μπαταρία που ξεπερνά τις 100 kWh.

Σχεδιαστικά, το Eletre εντυπωσιάζει με το δυναμικό του σχήμα και τους τεράστιους τροχούς των 23 ιντσών που κρύβουν πίσω τους τεράστια κεραμικά φρένα με 10-πίστονες δαγκάνες.

Lotus
Lotus Eletre SUV

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα και η οθόνη αφής OLED 15,1 ιντσών με συνδεσιμότητα 5G.

Υπάρχουν ακόμη μια οθόνη πίσω από το τιμόνι για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και άλλη μία μπροστά από τον συνοδηγό, οι οποίες οπτικά φαίνεται σαν να αποτελούν συνέχεια η μία της άλλης και να ενώνονται πίσω από την κεντρική οθόνη.

Lotus
Lotus Eletre SUV

Το Eletre έχει μήκος 5,1 m, πλάτος 2,2 m, ύψος 1,6 m και μεταξόνιο 3 m. Σχεδιάστηκε στο Lotus Technology Creative Centre στο Κόβεντρι και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στην γνωστή πόλη Γιουχάν – απόλυτα λογικό, αφού η Lotus ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της κινεζικής Geely.

Lotus
Lotus Eletre SUV

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το τεχνολογικό του υπόβραθρο, με ενεργές αναρτήσεις και αντιστρεπτικές, σύστημα τετραδιεύθυνσης, αισθητήρες Lidar και 5 προγράμματα οδήγησης: Range, Tour, Sport, Off-Road και Individual

Το Lotus Eletre αναμένεται στις αγορές το 2023.

Lotus
Lotus Eletre SUV
TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ LOTUS SUV ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ