ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Ανανέωση για τις BMW i4 και Σειρά 4 Gran Coupe- Με βελτιώσεις σε καίρια σημεία

The New BMW i4- 4 Series Gran Coupe
The New BMW i4- 4 Series Gran Coupe BMW GROUP

Μιλάμε για μια σημαντική τεχνολογική και σχεδιαστική αναβάθμιση, τόσο της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4, όσο και της Σειράς 4 Gran Coupe, που δίνουν νέο ενδιαφέρον σε αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της αγοράς.

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα μιας νέας παραλλαγής για την BMW i4 με ηλεκτρική τετρακίνηση. Όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης της BMW Σειράς 4 Gran Coupe συνδυάζονται τώρα στάνταρ με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

The New BMW M440i
The New BMW M440i BMW GROUP


Στη νέα εκδοχή του μοντέλου, υπάρχει αναβαθμισμένο BMW iDrive με QuickSelect και πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες. Η πιο επιτυχημένη παραλλαγή αμαξώματος της BMW Σειράς 4 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αίσθηση της σπορ κομψότητας. Εσωτερικό με διάχυτη την αίσθηση πολυτέλειας σε συνδυασμό με ανανεωμένο σοφιστικέ στυλ. Προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό και νέα, καλύτερα δομημένη γκάμα προαιρετικών επιλογών.

Η BMW i4 και η BMW Σειρά 4 Gran Coupe είναι πρωτοπόροι στην ευέλικτη αρχιτεκτονική συστημάτων κίνησης της BMW. Η παραγωγή όλων των εκδόσεων του μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Το παγκόσμιο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην αγορά ξεκινά τον Ιούλιο του 2024.

Η εμπρόσθια όψη ενισχύεται οπτικά χάρη σε μια ανανεωμένη μάσκα νεφρών BMW με επιφάνεια που είναι κλειστή κατά το ήμισυ (BMW i4) / έχει δομή πλέγματος. Πλαίσιο μάσκας σε ματ χρώμιο στάνταρ ή σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα προαιρετικά. Εντυπωσιακοί προβολείς με νέα δομή για τις μονάδες LED. Κάθετες πηγές φωτός για τις λειτουργίες πλευρικών φώτων, φώτων ημέρας και φλας.

The New BMW M440i
The New BMW M440i BMW GROUP


Τα αυτοκίνητα με το προαιρετικό Comfort Access εξοπλίζονται με το νέο Welcome Light Animation. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, τα φώτα πόλης και τα αποκλειστικά πίσω φώτα Laserlight διατίθενται προαιρετικά για την BMW M4 CSL. Το -προαιρετικό- πακέτο M Sport, περιλαμβάνει τώρα πίσω διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και απολήξεις για το σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερη διάμετρο (100 χιλ.).

Το πακέτο M Sport Pro και το εξωτερικό πακέτο Μ Carbon είναι διαθέσιμα από το εργοστάσιο. Οι νέοι μεταλλικοί χρωματισμοί Cape York και Fire Red προστίθενται στη γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων. Στα νέα στοιχεία εντάσσονται και οι εκτενείς επιλογές φινιρισμάτων BMW Individual και ειδικών φινιρισμάτων BMW Individual, ενώ υπάρχουν και πρόσθετες δυνατότητες εξατομίκευσης χάρη στις νέες αεροδυναμικές ζάντες M 19 ιντσών και BMW Individual 20 ιντσών.

Νέο στοιχείο στο εσωτερικό, είναι και το τιμόνι δύο ακτίνων με πολυγωνική στεφάνη και φωτιζόμενα κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών -που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Για τα μοντέλα M Performance διατίθενται προαιρετικά δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων, με στεφάνη με επίπεδο κάτω μέρος και διακριτική σήμανση στη θέση της ευθείας ή με κόκκινη σήμανση και διακοσμητικές ραφές στα χρώματα της BMW M.

BMW i4 M50
BMW i4 M50 BMW GROUP


Τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης διαθέτουν τώρα στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Τα σπορ καθίσματα με διάτρητη επένδυση Sensatec είναι στάνταρ. Οι μαύρες επιφάνειες καθισμάτων στο νέο M Performtex αποτελούν μέρος του πακέτου M Sport ή διατίθενται στάνταρ στα μοντέλα M Performance. Η προαιρετική δερμάτινη επένδυση Vernasca με διακοσμητικό καπιτονέ προσφέρεται τώρα και στη νέα δίχρωμη παραλλαγή Black/Red.

Η τετράθυρη κουπέ φιλοσοφία αμαξώματος προσφέρει μία σταθερή ισορροπία ανάμεσα στην πρακτικότητα, την καθημερινή χρηστικότητα και τις ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – με ηλεκτρικό ή συμβατικό σύστημα κίνησης. Πέντε καθίσματα και μεγάλο πορτμπαγκάζ με μεγάλο άνοιγμα και χωρητικότητα για όλες τις εκδόσεις της BMW i4 και της BMW Σειράς 4 Gran Coupé που μπορεί να αυξηθεί από 470 έως και 1.290 λίτρα.

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 διατίθεται τώρα σε τέσσερις εκδόσεις. Νέα BMW i4 xDrive40 με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, μέγιστη συνολική ισχύ 295 kW/401 hp και αυτονομία 444 – 548 km στον κύκλο WLTP. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης την κορυφαία BMW i4 M50 xDrive, την BMW i4 eDrive40 και την BMW i4 eDrive35.

BMW i4 M50
BMW i4 M50 BMW GROUP


Αντίστοιχα, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe διατίθεται με μία ποικιλία κινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τον εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με απόδοση 275 kW/374 hp για την BMW M440i xDrive Gran Coupe, καθώς και δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν εξακύλινδρο εν σειρά diesel καθώς και έναν τετρακύλινδρο diesel. Οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες και ο τετρακύλινδρος diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport είναι στάνταρ για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πισωκίνητης διάταξης είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με το μοντέλο.

Εκτεταμένη επιλογή συστημάτων υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδήγηση και στάθμευση. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Speed Limit Info, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Parking Assistant, Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τα Driving Assistant Professional με Steering & Lane Control Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, καθώς και το Parking Assistant Plus διατίθενται προαιρετικά.

BMW i4 M50
BMW i4 M50 BMW GROUP


Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW i4 και της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupe περιλαμβάνει BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8.5. Διαισθητική και εύκολη λειτουργία μέσω αφής στην οθόνη ελέγχου και με χρήση φυσικής γλώσσας. Νέα αρχική οθόνη με κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών σε ένα μόνο επίπεδο.

Η γρήγορη πρόσβαση QuickSelect επιτρέπει την άμεση επιλογή λειτουργιών χωρίς να χρειάζεται είσοδος σε υπομενού. Η μπάρα μενού στο κάτω άκρο της οθόνης ελέγχου επιτρέπει τώρα επίσης την άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες ελέγχου του συστήματος κλιματισμού. Ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant προσφέρει πρόσθετες γλώσσες και νέα γραφικά.

Το BMW Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud είναι στάνταρ. Η αναβαθμισμένη και ακριβής καθοδήγηση διαδρομής, η οποία είναι βελτιστοποιημένη με γνώμονα την φόρτιση για την BMW i4, είναι μοναδική σε αυτή την κατηγορία. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει επιπλέον το BMW Head-Up Display και προβολή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented View) στην οθόνη ελέγχου ή στον πίνακα οργάνων.

BMW i4- Series 4 Gran Coupe
BMW i4- Series 4 Gran Coupe BMW GROUP


Απλοποιημένη αρχική σύνδεση με το όχημα και συγχρονισμός με το BMW ID με σάρωση ενός κωδικού QR μέσω smartphone. Το My BMW App επιτρέπει την επισκόπηση της κατάστασης του οχήματος και τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών από απόσταση. Μέσω του My BMW App είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος της διαδικασίας φόρτισης και του pre-conditioning για την BMW i4.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW BMW I4 BMW ΣΕΙΡΑ 4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ