MOTORSPORTS

Ο 19χρονος γιος του Σουμάχερ οδεύει για τον πρώτο του τίτλο

Mick Schumacher, son of seven-time F1 world champion Michael Schumacher, prepares to drive an exhibition lap ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Sunday, Aug. 27, 2017. Mick Schumacher marked the 25th anniversary of his father's maiden Grand Prix victory by demonstrating one of his championship-winning cars ahead of Sunday's race in Belgium. (Stephanie Lecocq, Pool photo via AP)
Mick Schumacher, son of seven-time F1 world champion Michael Schumacher, prepares to drive an exhibition lap ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Sunday, Aug. 27, 2017. Mick Schumacher marked the 25th anniversary of his father's maiden Grand Prix victory by demonstrating one of his championship-winning cars ahead of Sunday's race in Belgium. (Stephanie Lecocq, Pool photo via AP) AP

Ο Μικ Σουμάχερ, γιος του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ, εντυπωσιάζει σε ηλικία 19 ετών και οδεύει για τον πρώτο επαγγελματικό του τίτλο στην ευρωπαϊκή Formula 3!

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι όλοι περίμεναν την εξέλιξη του. Άλλωστε, το να είσαι γιος του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ και να ασχολείσαι με τα μηχανοκίνητα σε καταδικάζει σε μία μόνιμη σύγκριση.

Ο Μικ Σουμάχερ από την αρχή της καριέρας του προσπαθεί να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του "γιου" του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Μάταια όμως αφού όλοι περιμένουν να δουν εάν θα μπορέσει να διαδεχτεί τον άλλοτε σπουδαίο οδηγό.

Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο τώρα ο 19χρονος πια οδηγός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο. Ο Μικ Σουμάχερ αγωνίζεται στην ευρωπαϊκή Formula 3 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Στη δεύτερη του χρονιά στο πρωτάθλημα (πέρυσι τερμάτισε στη δωδέκατη θέση) μετρά ήδη οκτώ νίκες, ενώ άλλες τέσσερις φορές έχει ανέβει στο βάθρο σε συνολικά 27 αγώνες. Αποκορύφωμα αποτελούν οι επιδώσεις του τον τελευταίο μήνα όπου σε έξι αγώνες έχει πάρει τη νίκη του σε πέντε εξ αυτών.

Στο Νίρμπουγκρινγκ κυριάρχησε και στους τρεις αγώνες, ενώ στο Red Bull Ring πήρε δύο νίκες και στον τρίτο του αγώνα ήταν δεύτερος. Έτσι, ανέβηκε στους 329 βαθμούς και η διαφορά του με τον δεύτερο Νταν Τίκτουμ είναι στους 49. Πλέον, όλα θα κριθούν στους τρεις αγώνες που θα γίνουν στο Χόκενχαϊμ εκεί ο 19χρονος οδηγός της Prema Theodore Racing χρειάζεται 27 βαθμούς για να κατακτήσει και βαθμολογικά την πρώτη θέση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι σε κάθε νίκη οι οδηγοί παίρνουν 25 βαθμούς, η δεύτερη θέση δίνει 18, η τρίτη 15, η τέταρτη 12, η πέμπτη 10, η έκτη 8, η έβδομη 6, η όγδοη 4, η ένατη 2 και η δέκατη 1. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με δύο τρίτες θέσεις ο Μικ Σουμάχερ εξασφαλίζει τον τίτλο.

Photo credits: Stephanie Lecocq, Pool photo via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ