MOTOGP

Τον πρώτο λόγο η Yamaha

Τον πρώτο λόγο η Yamaha

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το MotoGP είναι γεγονός με τους Lorenzo και Rossi να μπαίνουν δυνατά.

Οι προβολείς άναψαν, η αυλαία άνοιξε. Από την πίστα Losail, στην έρημο του Κατάρ, ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των MotoGP με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης, να εξελίσσεται σε μονόλογο της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:55.440, σε μια πίστα που η επιφάνειά της ήταν αρκετά βρώμικη όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αναβάτες. Πολύ κοντά του βρέθηκε ο ομόσταβλός του και νικητής του περσινού αγώνα, Valentino Rossi.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Ο Andrea Iannone με την εργοστασιακή Ducati που σε αυτήν την πίστα ρίχνει γύρω στα 10 km/h σε τελική ταχύτητα στις περισσότερες μοτοσυκλέτες, ήταν τρίτος, σε απόσταση μόλις 29 χιλιοστών από τον συμπατριώτη του και καλό του φίλο. Πέρσι, στο Κατάρ, ο νεαρός Ιταλός είχε τερματίσει τρίτος ανεβαίνοντας, έτσι, στο βάθρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Άλλη μια Ducati, αυτή τη φορά της "δορυφορικής" Avintia, με αναβάτη τον Hector Barbera βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Maverick Vinales της αναγεννημένης Suzuki, να πλασάρεται στην πέμπτη κερδίζοντας τα κολακευτικά σχόλια του Rossi ο οποίος τόνισε ότι ο νεαρός Ισπανός διαθέτει όλα τα προσόντα για να διεκδικήσει νίκες και παρουσίες στο βάθρο φέτος. Μην ξεχνάμε πως ο κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία για το 2015 και Πρωταθλητής της Moto3 το 2013, ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Ο Pol Espargaro πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, αφήνοντας πίσω του το δίδυμο της Repsol Honda, Dani Pedrosa - Marc Marquez που δεν ξεκίνησαν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δοκιμές έχοντας σημαντική διαφορά από τους πρωτοπόρους. O Μarquez, μάλιστα, είχε θέμα με τα ηλεκτρονικά καθώς κάποιες αλλαγές στις παραμέτρους που έκαναν οι τεχνικοί είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν σημαντικά την αίσθηση της RC213V. « Ήταν πολύ περίεργη η αίσθηση της μοτοσυκλέτες. Η συμπεριφορά του κινητήρα δεν ήταν σταθερή. Σε έναν γύρο το φρένο κινητήρα ήταν καλό, όπως επίσης και η επιτάχυνση, στον επόμενο όμως ήταν όλα εκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso και Scott Redding.

Σε περίοδο προσαρμογής βρίσκεται η Aprilia με τους Alvaro Bautista - Stefan Bradl να συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες για την ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα (RS-GP) την οποία οδήγησαν για πρώτη φορά στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης που έγιναν προ ολίγων ημερών στην ίδια πίστα.

Το πρόγραμμα του 3ημέρου

Παρασκευή 18/3

MotoGP FP2: 17:00 - 17:45GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP FP3: 19:55 - 20:40GR (OTE Sport 5 HD)

Σάββατο 19/3

MotoGP FP4: 18:55 - 19:25GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP Q1: 19:35 - 19:50GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP Q2: 20:00 - 20:15GR (OTE Sport 5 HD)

Κυριακή 20/3

Moto3 RACE: 17:00GR (OTE Sport 5 HD)
Moto2 RACE: 18:20GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP RACE: 20:00GR (OTE Sport 5 HD)

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

MotoGP Preview 2016

O Rossi ξέρει πως να βρίσκει κίνητρα

Ολο και καλύτερη η KTM RC16

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ