FORMULA 1

Ξέσπασμα του Χάμιλτον για τους οδηγούς της Formula 1

Ξέσπασμα του Χάμιλτον για τους οδηγούς της Formula 1

Ενοχλημένος από συγκεκριμένους οδηγούς της Formula 1 και ειδικά από τον Ρομέν Γκροσζάν δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον, που τα έβαλε και με τον Ζαν Τοντ επειδή δεν τον έχει υποστηρίξει όσο θα περίμενε στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, ο πρώτος και μοναδικός μαύρος που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σε αυτή και αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο. Κυριολεκτικά. Ο Λούις Χάμιλτον είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος αθλητής, αλλά και ένας πολύ συνηδειτοποιημένος ενήλικας καθώς συνεχίζει να δίνει τη μάχη του ενάντια στον ρατσισμό. Λίγες ώρες μετά από την εντυπωσιακά εύκολη νίκη του στην πίστα Ουγκαρόρινγκ της Βουδαπέστης , στο τρίτο Grand Prix του 2020, ο Βρετανός ξέσπασε εναντίον των συναθλητών του για το γεγονός ότι δεν τον έχουν υποστηρίξει στην προσπάθεια που κάνει ώστε να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τον άνθρωπο, όποιο κι αν είναι το χρώμα του δέρματός του.

" Βλέπω ότι πολλοί αισθάνονται πως εξέφρασαν μια φορά την άποψή τους και δεν χρειάζεται να ασχοληθούν δεύτερη. Πραγματικά πιστεύω ότι σκέφτονται σαν άτομα, δεν είναι σημαντικός αυτός ο σκοπός για εκείνους. Έδωσα μάχη για να τους πείσω για τη σημασία του ζητήματος, κάποιοι όπως για παράδειγμα ο Ρομέν Γκροσζάν δεν ήταν υποστηρικτικοί. Η Ένωση των Οδηγών "τρέχει" από τρεις ανθρώπους, από τον Γκροσζάν, τον Φέτελ και τον Άλεξ Βουρτς. Οι δύο βοηθούν, ο ένας όμως δεν θεωρεί ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο αγώνας. Δεν θέλω να στηρίζομαι απόλυτα στους οδηγούς, γιατί δεν θέλω να αισθάνονται ότι πρέπει να το κάνουν εξαιτίας μου.

Πιστεύω ότι δεν βλέπουν το ζήτημα με σοβαρότητα, κάποιοι δεν έχουν μεγαλώσει σε παρόμοιο περιβάλλον και αισθάνονται ότι απλά δεν τους αφορά, δεν τους επηρεάζει. Το έχω ακούσει να το λένε, "αφού δεν με αφορά, γιατί να ασχοληθώ". Το θέμα δεν είναι ατομικό, είναι μια μάχη γι' αυτόν τον κόσμο, για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί διακρίσεις. Πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή. Κάποιοι οδηγοί έρχονται σε επαφή μαζί μου, με ρωτούν τι μπορούν να κάνουν και αυτό είναι φανταστικό. Θα μιλήσω με την Formula 1 αυτή την εβδομάδα, θα μιλήσω με τον Ζαν Τοντ γιατί ουδείς άλλος μπορεί να βοηθήσει. Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη, που είναι ο Ζαν Τοντ; Δεν θα έπρεπε να είναι δική μου δουλειά να μιλάω με τις ομάδες, μόνο μία αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα. Θέλω να είμαι υποστηρικτικός, κάποιος από ψηλά πρέπει να αναλάβει αυτή τη δουλειά, κάποιος που έχει τη δύναμη και μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις" ήταν οι δηλώσεις του πολύ προβληματισμένου, θυμωμένου και απογοητευμένου Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ