FORMULA 1

Formula 1: Αζερμπαϊτζάν, Σινγκαπούρη και Ιαπωνία εκτός από το φετινό πρόγραμμα

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco leads the field at the start of the Singapore Formula One Grand Prix, at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Sunday, Sept. 22, 2019. (AP Photo/Lim Yong Teck)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco leads the field at the start of the Singapore Formula One Grand Prix, at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Sunday, Sept. 22, 2019. (AP Photo/Lim Yong Teck) AP

Το Αζερμπαϊτζάν, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία τέθηκαν επισήμως εκτός από το φετινό πρόγραμμα της Formula 1, η οποία ψάχνει τρόπο για να γεμίσει τη σεζόν.

Η Formula 1 επιστρέφει στην δράση σε λιγότερο από ένα μήνα, με τη διεξαγωγή του Grand Prix της Αυστρίας (στις 5 Ιουλίου), αλλά απέχει πολύ από το να θεωρηθεί γεμάτη η φετινή σεζόν. Το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πως το Αζερμπαϊτζάν, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία τέθηκαν εκτός από το καλεντάρι του 2020, λόγω των ανυπέρβλητων εμποδίων που δημιούργησε ο κορονοϊός.

"Ως αποτέλεσμα των προκλήσεων που δημιούργησε ο κορονοϊός, σε πλήρη συνεννόηση με τους συνεργάτες μας, πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθούν οριστικά τα Grand Prix σε Αζερμπαϊτζάν, Σινγκαπούρη και Ιαπωνία. Αυτές οι αποφάσεις προέκυψαν ως αποτέλεσμα των διαφορετικών προβλημάτων που εντοπίζονται στις τρεις χώρες. Στο Αζερμπαϊτζάν και τη Σιγκαπούρη λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται προκειμένου να διαμορφωθούν οι πίστες σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, ενώ στην Ιαπωνία λόγω των ήδη εφαρμοσμένων ταξιδιωτικών προορισμών" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η οποία συνεχίσει:

"Την ίδια ώρα, έχει γίνει σημαντική πρόοδος με τους υπάρχοντες συνεργάτες, αλλά και νέους που ενδιαφέρονται για να φιλοξενήσουν σε νέα μέρη κάποιους αγώνες, μέσα στο έτος".

Θυμίζουμε ότι βάσει όσων είχαν ανακοινωθεί πριν από μερικές ημέρες, οι οκτώ πρώτοι αγώνες της σεζόν θα είναι οι εξής:

5 Ιουλίου, Αυστρία

12 Ιουλίου, Αυστρία

19 Ιουλίου, Ουγγαρία

2 Αυγούστου, Μ. Βρετανία

9 Αυγούστου, Μ. Βρετανία

16 Αυγούστου, Ισπανία

30 Αυγούστου, Βέλγιο

6 Σεπτεμβρίου, Ιταλία

Στόχος των αρμοδίων οργάνων είναι να υπάρχουν δεκαπέντε (15) με δεκαοχτώ (18) αγώνες φέτος, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται πως σε κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί θα βρεθούν παραπάνω από μία φορά σε μία πίστα για διαδοχικές εβδομάδες και κούρσες. Σε πρώτη φάση, η Ευρώπη δείχνει να αποτελεί τον προτιμότερο και ασφαλέστερο προορισμό για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων, με το αφεντικό της Formula 1, Ρος Μπρον, να βάζει επίσης στο τραπέζι το Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι για ακόμη δύο κούρσες.

AP Photo/Lim Yong Teck

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ