NBA

Free Agency: Όλες οι φήμες και συμφωνίες λίγο πριν από την έναρξη

Free Agency: Όλες οι φήμες και συμφωνίες λίγο πριν από την έναρξη
AP Photo/File AP PHOTO/FILE

Η Free Agency (1/7, 01:00) βρίσκεται προ των πυλών και τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο στο ΝΒΑ, όπως και οι φημολογούμενες συμφωνίες.

Το ΝΒΑ όπως το ξέραμε μέχρι τη στιγμή που οι Ράπτορς στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους, δεν θα είναι το ίδιο μετά το πέρας της 1ης Ιουλίου. Η Free Agency ανοίγει στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) και πολλοί είναι οι παίκτες που αναμένεται να αλλάξουν ομάδα και πόλη μέσα στις επόμενες ώρες. Έστω και ανεπίσημα.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη της Free Agency το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι το σάλαρι καπ για τη σεζόν 2019/20 θα έχει ανώτατο όριο 109,14 εκατομμύρια δολάρια, με τον φόρο πολυτελείας να τίθεται στα 132,627. Στο μεταξύ, το ελάχιστο όριο που μπορεί να έχει κάθε ομάδα είναι τα 98,226 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι θα μετακινηθούν πολλά εκατομμύρια αυτό το καλοκαίρι...

Το Sport24.gr συγκέντρωσε ό,τι ακούγεται και γράφεται στο ΝΒΑ, λίγες ώρες πριν αρχίσει η πιο... τρελή μέρα της χρονιάς, για να είστε προετοιμασμένοι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

* Η Κυριακή (30/6) ξημέρωσε με το ESPN να γράφει περί συμφωνίας των Νετς με τον Καϊρί Ιρβινγκ . Μάξιμουμ συμβόλαιο αναμένεται να υπογράψει ο πρώην άσος των Σέλτικς, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 141 εκατομμύρια δολάρια.

* Η άφιξη του Ιρβινγκ σημαίνει και κάτι άλλο για το Μπρούκλιν: ο Ντι Άντζελο Ράσελ θα αποτελέσει παρελθόν από τους Νετς, με τους Λέικερς να θεωρούνται η επικρατέστερη ομάδα για να τον αποκτήσει. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι συζητήσεις με την ομάδα του Λ.Α., θεωρείται πιθανό να βγουν στο προσκήνιο οι Νικς και οι Χόρνετς, σύμφωνα με το Amico Hoops. Τον Ράσελ θέλουν διακαώς και οι Τίμπεργουλβς, που εξασφάλισαν μάλιστα και ραντεβού μαζί του. Ο γκαρντ των Νετς έχει μπει και στο στόχαστρο των Σανς, οι οποίοι έχουν ως εναλλακτική λύση τον Τέρι Ροζίερ.

Free Agency: Όλες οι φήμες και συμφωνίες λίγο πριν από την έναρξη
(AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA)

* Στο Μπρούκλιν δεν σταματούν στον "uncle Drew". Προσπαθούν να αποκτήσουν και τον Κέβιν Ντουράντ και σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες, θα στραφούν στον Τομπάιας Χάρις, όπως γράφει ο Ίαν Μπέγκλι του SNY.

* Στο Λ.Α. οι Κλίπερς καλοβλέπουν το σενάριο να ταιριάξουν τον Τζίμι Μπάτλερ με τον Κοουάι Λέοναρντ, σε περίπτωση βέβαια που ο MVP των φετινών Τελικών τους προτιμήσει από τους Λέικερς, τους Νικς και τους Ράπτορς, τις άλλες ομάδες που τον κυνηγούν. Ο Λέοναρντ, βέβαια, βρίσκεται παράλληλα και σε επαφές με τον Ντουράντ , σύμφωνα με το ESPN, για να παίξουν σε Νικς ή Κλίπερς! Μύλος...

* Ο Καϊρί Ιρβινγκ έφυγε από την Βοστώνη, ο Κέμπα Γουόκερ είναι έτοιμος όμως να τον αντικαταστήσει . Με το ίδιο συμβόλαιο μάλιστα, σύμφωνα με τον Σαμς Καράνια. Οι Σέλτικς ενδιαφέρονται επίσης και για τον Κεβόν Λούνι, ενώ σύμφωνα με το NBC ψηλά στη λίστα τους βρίσκεται και ο Ένες Κάντερ. Υποψήφιος θεωρείται επίσης και ο Ρόμπιν Λόπεζ.

* Από τη στιγμή που ο Κέμπα Γουόκερ έχει ήδη ενημερώσει τη Σάρλοτ ότι θα πάει στη Βοστώνη, οι Χόρνετς ψάχνουν πλέον για πόιντ γκαρντ στην ελεύθερη αγορά. Οι υποψήφιοι είναι οι Ελφριντ Πέιτον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Ις Σμιθ και Εμάνουελ Μούντιεϊ.

* Σημαντική κίνηση ετοιμάζεται να κάνει το Ορλάντο, αφού σύμφωνα με το Athletic ο Νίκολα Βούτσεβιτς θα αποδεχτεί την πρόταση που του έκανε η ομάδα της Φλόριντα. Στο μεταξύ, η Μάτζικ θα αφήσει ελεύθερο τον Τζέριαν Γκραντ.

Free Agency: Όλες οι φήμες και συμφωνίες λίγο πριν από την έναρξη
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

* Στο Ντιτρόιτ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ντέρικ Ρόουζ , πιθανότατα με διετές συμβόλαιο.

* Εάν οι Λέικερς δεν καταφέρουν να προσελκύσουν άλλον σούπερ σταρ, τότε θα κυνηγήσουν τους Ντι Άντζελο Ράσελ, Πάτρικ Μπέβερλι, Σεθ Κάρι , χωρίς πάντως να σκοπεύουν να προσφέρουν μάξιμουμ συμβόλαιο στον πρώτο.

* Το Μαϊάμι και το Χιούστον είναι οι πρώτες ομάδες με τις οποίες σκοπεύει να συναντηθεί ο Τζίμι Μπάτλερ , που είναι και οι επικρατέστερες για να τον αποκτήσουν.

* Πέρα από τον Μπάτλερ, οι Ρόκετς θέλουν επίσης και έναν μπακ-απ ψηλό. Γι αυτό και θα συναντηθούν απόψε με τον ΤζαΒέιλ ΜακΓκί, ενώ ενδιαφέρονται και για τον Κεβόν Λούνι. Παρεμπιπτόντως, η πρώτη ομάδα που θα συναντηθεί με τον Λούνι είναι οι Μπουλς.

* Οι Νικς δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή φαβορί για κανέναν free agent πρώτης γραμμής. Έχουν πάντως πολλούς παίκτες στη λίστα τους, πέρα από τους βασικούς στόχους τους (Ντουράντ, Λέοναρντ), για την συμπλήρωση του ρόστερ. Σύμφωνα με το SNY αυτοί είναι οι Τζούλιους Ραντλ (τον οποίον φέρονται να κυνηγούν ακόμα οι Νετς, οι Μπουλς και οι Κινγκς), Τέρι Ροζίερ, Μπόμπι Πόρτις, Τζέιμς Ενις, Τζορτζ Χιλ, Γουέιν Ελινγκτον και Ρέτζι Μπούλοκ. Στο μεταξύ, οι Νικς αποδέσμευσαν τον Λανς Τόμας.

* Ο Αλ Χόρφορντ και ο Ντεγουέιν Ντέντμον είναι οι σέντερ που έχουν στη λίστα τους οι Κινγκς, όχι όμως και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, παρότι ο "Boogie" θέλει να επιστρέψει σύμφωνα με το NBC.

* Πρόταση στον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς αναμένεται να καταθέσει η Γιούτα, που θεωρείται ένας από τους πιθανότερους προορισμούς για τον Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ. Η Τζαζ εξετάζει σοβαρά και την περίπτωση του Μπόμπι Πόρτις σύμφωνα με το Athletic.

Free Agency: Όλες οι φήμες και συμφωνίες λίγο πριν από την έναρξη
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

* Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο Ταζ Γκίμπσον έχει ακόμα ζήτηση σαν μπακ-απ "τεσσάρι". Σύμφωνα με το KSTP οι Κλίπερς, οι Νετς, οι Μπακς, οι Μπουλς, οι Γουόριορς, οι Ράπτορς, οι Μπλέιζερς, οι Χόρνετς και οι Λέικερς τον έχουν στη λίστα τους.

* Στο μεταξύ, opt-out έκανε οι Νενέ , μένοντας ελεύθερος. Free agents έκαναν τους Τέρι Ροζίερ (για να κάνουν χώρο για τον Γουόκερ) και Μπραντ Γουόναμεϊκερ οι Σέλτικς, ενώ ελεύθερος έμεινε και ο Φρανκ Καμίνσκι από τους Χόρνετς, με το ενδιαφέρον μάλιστα να είναι έντονο στην ελεύθερη αγορά σύμφωνα με το ESPN.

* Αντιθέτως, οι Μπακς ενεργοποίησαν την οψιόν στο συμβόλαιο του Μάλκολμ Μπρόγκντον και τον έκαναν restricted free agent, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ματσάρουν οποιαδήποτε πρόταση δεχτεί. Την team option στο συμβόλαιο του Πολ Μίλσαπ έθεσαν σε ισχύ για την σεζόν 2019/20 οι Νάγκετς, ενώ restricted free agents έγιναν ακόμα οι Τζόρνταν Μπελ (Γουόριορς), Ντάνιελ Τάις (Σέλτικς), Τρέι Λάιλς (Τζαζ), Ντάνιουελ Χάουζ (Ρόκετς).

* Μέσα σε όλα, την κίνηση-έκπληξη της Free Agency την έκανε η... Μπαρτσελόνα, η οποία φέρεται να συμφώνησε για έξι χρόνια και 70 εκατομμύρια δολάρια με τον Νίκολα Μίροτιτς !

Photo credits: AP Photo/File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ