ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιώργος Συρίγος για το Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: "Βγήκε ο Καλάθης και είδαμε τέρατα"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την ήττα του Παναθηναϊκού από την Αρμάνι Μιλάνο, αναφέροντας ότι όλη η ζημιά έγινε όταν περνούσε στον πάγκο για να ξεκουραστεί ο Νικ Καλάθης, ενώ είχε να πει κάτι και για την τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε επώδυνη ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, είναι εκτός 8αδας και έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημά του στο συγκεκριμένο σημείο της σεζόν . Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 την ήττα και την εικόνα των "πράσινων" και αφού ξεκαθάρισε ότι στην τελευταία φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι "πράσινοι" προηγείται αντιαθλητικό φάουλ του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Νέντοβιτς που δεν δόθηκε ποτέ, στάθηκε στον κομβικό ρόλο του Νικ Καλάθη.

" Αν δεν πας για την μπάλα είναι αντιαθλητικό, αν τραβήξεις φανέλα είναι αντιαθλητικό. Είναι ο ορισμός του αντιαθλητικού. Οι διαιτητές στο τέλος δεν θα το δώσουν αντιαθλητικό αν είσαι πιο κοντά στη μπάλα. Αυτό είναι το εσκεμένο φάουλ που κάναμε με τους παλιούς κανονισμούς. Ο διαιτητής θα είναι πιο διαλλακτικός. Όταν όμως το κάνεις εξόφθαλμο, τότε είναι υποχρεωμένος να το σφυρίξει" σχολίασε ο Γιώργος Συρίγος για το πρώτο από τα συνολικά τρία φάουλ που προσπάθησαν να κάνουν οι "πράσινοι" στο τέλος πριν τελικά στείλουν στις βολές τον Νέντοβιτς με 6 δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν για το τέλος του αγώνα.

Σχολιάζοντας το παιχνίδι, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Η Αρμάνι ήταν καλύτερη ομάδα. Όποιος εστιάσει στην διαιτησία χάνει το δάσος και κοιτάζει το δέντρο. Η ουσία είναι η εξής: Ο Παναθηναϊκός πήγε να φέρει τα πράγματα σε μία ισορροπία με τρόπο ανορθόδοξο. Αποδεικνύεται αυτό που λέμε τόσο καιρό, ότι το πράγμα δεν δουλεύει, παθογένειες υπάρχουν. Ο μαγικός τρόπος, έρχεται το σοκ της απόλυσης προπονητή και οι παίκτες συσπειρώνονται επειδή έρχεται η σειρά τους, δεν ισχύει. Αυτά που υπάρχουν στην βάση της ομάδας είναι τόσο ισχυρά, που το αυτόματο σοκ από την απόλυση του προπονητή δεν ήταν δυνατόν να φέρει την κατάσταση στα ίσα του".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος κατέδειξε το πραγματικό πρόβλημα : " Στο 3λεπτο που ήταν έξω ο Καλάθης έγινε η ζημιά. Η ζημιά έγινε σε ένα 3λεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον ρυθμό με μία σχετική ασφάλεια. Και βγαίνει ο Καλάθης και είδαμε τα τέρατα. Ακόμα και στο τέλος, η επιστροφή του Παναθηναϊκού έγινε με ηρωικό τρόπο. Ναι, βγήκε ψυχή και αυταπάρνηση, αλλά πάλι ο Νικ τα έκανε όλα. Τι πρέπει να πούμε για αυτό το παιδί. Πόσο ακόμα θα πρέπει να βασιζόμαστε με το ερώτημα "α παίρνει 2.2 εκατομμύρια ένας άλλος στην θέση του μπορεί να μας έδινε κάτι καλύτερο ή ένας πολύ φθηνότερος θα μας έδινε την επιλογή να πάρουμε κι άλλον ένα παίκτη. Πότε θα σταματήσει αυτή η ιστορία.

Χωρίς τον Καλάθη δεν υπάρχει Παναθηναϊκός. Είναι μία ομάδα άλλου επιπέδου, δύο σκαλοπάτια κάτω. Δεν είναι καν ομάδα Ευρωλίγκας με την εικόνα που έχει τώρα. Μην παρεξηγηθώ, χωρίς τον Καλάθη έτσι όπως παίζει τώρα δεν είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Αν βγάλεις τον Νικ και βάλεις την απόδοση των υπολοίπων και έχεις ομάδα EuroCup.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: H ήττα είναι πάρα πολύ κακή γιατί είναι από ομάδα που απαγορεύεται να χάσεις, από άμεσο ανταγωνστή. Αφού δεν άλλαξε το πράγμα με το ηλεκτροσοκ αυτό που ήρθε ήταν το αναμενόμενο. Ο Παναθηναϊκός υποφέρει από όλα αυτά τα οποία σχολιάζουμε εδώ και ένα μήνα. Το βέβαιο είναι ότι τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο, το μόνο το οποίο έχει να κάνει ο Παναθηναϊκός αφού έχει φύγει το βάρος του "πρέπει", είναι να μηδενίσει το κοντέρ και μήπως αρχίσει να χτίζεται κάτι από την αρχή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που δεν είναι καν στο κλίμα, όχι να βοηθήσουν. Πρέπει να σοβαρευτούν και οι παίκτες".

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Πιτίνο, άλλαξέ το
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Έμεινε με την προσπάθεια...
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Ένσταση από τους πράσινους
Βόβορας: "Είναι ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχουμε"
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Αυτό είναι το πραγματικό λάθος των διαιτητών
Παππάς: "Συγνώμη στον κόσμο, στον πρόεδρο, στον κύριο Θανάση, στον Πασκουάλ"
EuroLeague 2018/19: Η κατάταξη

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ