ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Η κριτική των παικτών

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βραδια γεμάτη σασπένς στο ΟΑΚΑ, με τον συγκινητικό Νικ Καλάθη να μην αποτρέπει τον Παναθηναϊκό από την όγδοη ήττα του στη EuroLeague 2018/19. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση

Ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ ( 83-86 ), όγδοη ήττα σε 14 αγώνες στη EuroLeague 2018/19 και ο Παναθηναϊκός έκανε κι άλλα βήματα προς τα πίσω όσον αφορά την είσοδό του στην οκτάδα της κανονικής περιόδου. Οι πράσινοι λύγισαν στις λεπτομέρειες από τους Ιταλούς σε ένα ματς που έχασαν τον Κιθ Λάνγκφορντ, φώναξαν για μερικά χαμένα δευτερόλεπτα στο 38', πάλεψαν για μια τεράστια ανατροπή και τελικά δεν την έκαναν. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του υπηρεσιακού head coach Γιώργου Βόβορα.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Ήταν στο αρχικό σχήμα του Βόβορα, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς, δεν απείλησε καθόλου την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο μέχρι τα τέλη της περιόδου, έκανε όμως καλή δουλειά στο ριμπάουντ. Ήταν πιο αποφασιστικός στο δεύτερο δεκάλεπτο, πλήγωσε δυο φορές την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο, όταν όμως εκείνη είχε πάρει διψήφια διαφορά. Συνολικά πάλεψε, αλλά και πάλι έδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Μένει να δούμε αν μπορεί να "μεταμορφωθεί" υπό τις οδηγίες του νέου coach.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 13 ranking σε 23:51

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Δεν ήταν στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού, μπήκε στο ματς στο 8', αλλά δεν είχε καλό ρυθμό. Αστόχησε στις δύο πρώτες προσπάθειές του, έκανε επιθετικό φάουλ στο 12' και γύρισε στον πάγκο μετά από 4:20. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, έπαιξε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην τρίτη πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει από το ματς , το γήπεδο και καταλήξει σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 λάθος, -4 ranking σε 5:13

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτος στο ροτέισον των σέντερ, έπαιξε μόλις 1:45 στο πρώτο μέρος, δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του και γύρισε στον πάγκο μετά από ένα φάουλ στον Ταρτσέφσκι που έγραψε με βολές το 25-37. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του: 1 κλέψιμο σε 1:45

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ (starter)

Σκόραρε από τα έξι μέτρα για το 4-0, ήταν πενταδάτος, όμως έδωσε γρήγορα τη θέση του στον Γκιστ μετά από μόλις 4:38. Έδειχνε χαμένος, άνευρος, δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έμοιαζε πνευματικά ανέτοιμος. Τα σουτάκια του από τα πέντε-έξι μέτρα έκαναν ζημιά στις αρχές της τρίτης περιόδου στην Αρμάνι Μιλάνο, στο 25' όμως ο Βόβορας τον τράβηξε στον πάγκο κι ο Γκαμπονέζος ήταν πολύ θυμωμένος με τον εαυτό του. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να απειλήσει με αυτά τα μακρινά δίποντα, αλλά...

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 6 ranking

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (starter)

Πενταδάτος ο Έλληνας γκαρντ, πήρε το πρώτο του σουτ από την περιφέρεια στο τέλος επίθεσης και αστόχησε, δεν είχε ιδιαίτερο ρόλο στην επίθεση, στο 7' μάλιστα αστόχησε σε ένα πανεύκολο λέι-απ κι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει γκολ-φάουλ. Έβαλε πάντως τις βολές για το 17-10 και στο 8' έδωσε τη θέση του στον Λάνγκφορντ. Γύρισε γρήγορα στο παρκέ, έκοψε έναν αιφνιδιασμό της Αρμάνι Μιλάνο στο 14' με τη διαφορά στους έξι πόντους υπέρ των Ιταλών, στο 19' σκόραρε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 38-44 και στην επόμενη φάση διέσχισε όλο το γήπεδο για το 40-44. Πάλεψε και στο δεύτερο μέρος, έπρεπε να καλύψει και το κενό του Κιθ Λάνγκφορντ, έκανε ρεκόρ καριέρας με 34 λεπτά, ήταν από τους τρεις-τέσσερις που έδωσαν τη μάχη τους με αξιοπρέπεια.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 13 ranking σε 33:37

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Μπήκε στο ματς 5:22 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, σκόραρε γρήγορα τους πρώτους του πόντους με όμορφη κίνηση κοντά στο καλάθι, στο 9' κάρφωσε την άλει-ουπ πάσα του Καλάθη για το 19-14 και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, πάλεψε πολύ, κυνήγησε φάσεις, μπάλες και ριμπάουντ, είχε όμως σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, ειδικά απέναντι στον Γκουντάιτις.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 17 ranking σε 25:53

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Βόβορα.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Άλλαξε τον Καλάθη στο 11', έκανε ένα λάθος, άκουσε τη δυσαρέσκεια του κόσμου και γρήγορα αντικαταστάθηκε για να παίξει τελικά ελάχιστα. Η θέση του δεν μοιάζει απλά επισφαλής, αλλά και κάτι περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 5:11

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Κακός στο εξάλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος, με ένα άστοχο σουτ, δύο λάθη, δύο φάουλ και -5 στην αξιολόγηση. Αφυπνίστηκε στο δεύτερο μέρος, μείωσε στους πέντε (64-69) στο 33', ήταν από αυτούς που σήμαναν στο φινάλε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά πρέπει να αποκτήσει συνέπεια, να γίνει πιο επιθετικός και να απειλήσει περισσότερο από την περιφέρεια καθώς το δικό του τρίποντο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη, 4 ranking σε 17:07

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πήγε από το πρώτο δευτερόλεπτο στο μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς, ωστόσο μπήκε πολύ άσχημα στην επίθεση. Πρώτα αστόχησε σε εύκολο λέι-απ στον αιφνιδιασμό, στην επόμενη φάση βρήκε σίδερο από τα τέσσερα μέτρα, πείσμωσε όμως και ευστόχησε σε τρίποντο για το 7-3 από πολύ μακριά. Συνέχισε με λέι-απ για το 9-6, πήρε το δεύτερο φάουλ του Τζέιμς στο 7' και έβαλε τις βολές για το 15-10, έγραψε το 21-17 απέναντι στον Τζέρελς, έκλεισε το δεκάλεπτο με εννέα πόντους από έξι προσπάθειες και πήρε τις πρώτες ανάσες στο 11'. Γύρισε στο 15', προσπάθησε να πάρει το τρίτο φάουλ του Τζέιμς, δεν το κατάφερε, κράτησε όμως σχεδόν μόνος του όρθιο τον Παναθηναϊκό με τους 17 πόντους που πέτυχε στο πρώτο μέρος. Τον είχαν τεράστια ανάγκη οι πράσινοι, δεν ήταν αποτελεσματικός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά όταν βρήκε διαδρόμους, άρχισε να παίζει και πάλι με ολόκληρη την Αρμάνι Μιλάνο. Συγκλονιστική η εμφάνισή του, συγκινητική η προσπάθειά του, αυτόν τον Καλάθη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, αλλά χωρίς βοήθειες γύρω του, τα εκπληκτικά του stat-line θα πηγαίνουν στα σκουπίδια. Τα 17 δίποντα που εκτέλεσε, είναι τα περισσότερα που έχει πάρει στην καριέρα του στη EuroLeague.

Τα στατιστικά του: 24 πόντοι, 9/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 23 ranking σε 34:49

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, με φόλοου από άστοχη προσπάθεια του Τόμας και στην επόμενη φάση έκοψε εκπληκτικά τον Μάικ Τζέιμς που πήγε... χαλαρός σε λέι-απ μετά από δικό του κλέψιμο. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, είχε δύο κλεψίματα και δύο επιθετικά ριμπάουντ, ήταν θετικός. Έπαιξε 14:14 στο πρώτο μέρος, είχε αστείρευτη ενέργεια, αλλά με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά στο σκορ, δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ στην επίθεση. Ήταν πάντα στο επιθετικό ριμπάουντ για πιθανά φόλοου, συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος, γέμισε τη στατιστική του.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 7 ranking σε 25:10

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, έπαιξε πέντε λεπτά και γύρισε στον πάγκο δίχως να έχει προσφέρει κάτι στην επίθεση ενώ και στην άμυνα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον πιο ελαφρύ Κουζμίνσκας. Δεν πήρε πολύ χρόνο, δεν του ταίριαζε το ματς, δεν είναι εύκολο στην ηλικία του να προσαρμόζεται σε διαφορετικό ρόλο σε κάθε αγώνα.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 13:07

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ