ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Αυτό είναι το πραγματικό λάθος των διαιτητών (VIDEO)

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Αυτό είναι το πραγματικό λάθος των διαιτητών (VIDEO)
EUROKINISSI

Το καλάθι του Καλάθη, η απόφαση που δεν πήραν και εκείνη που πήραν οι διαιτητές στο 38' της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο. Το Sport24.gr εξηγεί τι αναφέρουν οι κανονισμοί (VIDEO).

Πολλή συζήτηση έγινε για τη φάση στο 38' του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, ωστόσο η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση από αυτά που ειπώθηκαν/ακούστηκαν στα πρώτα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και αφορούσαν την απόφαση που πήραν και εκείνη που δεν πήραν οι τρεις διαιτητές (Γκαρθία, Μόγκουλκοτς, Παστούσιακ).

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί το χρονόμετρο έτρεξε μετά το λέι-απ του Καλάθη για το 76-84 και έφτασε έως το 1:48 μέχρι να σταματήσει για να δουν οι διαιτητές το instant replay.

Ας δούμε όμως τι έγινε και τι δεν έγινε:

- Ο Νικ Καλάθης σκόραρε με το χρονόμετρο να δείχνει 2:01, οπότε ΣΩΣΤΑ ο χρόνος δεν σταμάτησε. Θα έπρεπε να σταματήσει αν το καλάθι έμπαινε όταν το χρονόμετρο βρισκόταν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

- Η μπάλα χτύπησε στους Αντετοκούνμπο - Καλάθη και απομακρύνθηκε από τη γραμμή της επαναφοράς, με την Αρμάνι Μιλάνο να κερδίζει μερικά δευτερόλεπτα. Και πάλι ΣΩΣΤΑ δεν σταμάτησε ο χρόνος, αν και ο διαιτητής ολιγώρησε.

- Το χρονόμετρο έπρεπε να σταματήσει όταν στο 1:55 ο διαιτητής προειδοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην πατήσει τη γραμμή της επαναφοράς, διότι σε εκείνη την περίπτωση θα δεχόταν τεχνική ποινή. Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής όφειλε να ζητήσει το "πάγωμα" του χρονομέτρου, δεν το έκανε, έδωσε τη μπάλα με καθυστέρηση στον παίκτη της Αρμάνι και εκείνος την έβαλε στο παρκέ στο 1:50. Χάθηκαν έτσι 4-5 δευτερόλεπτα.

- Οι διαιτητές δεν συμβουλεύθηκαν το instant replay για να δουν αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν δίκιο σε ό,τι ζήτησαν, αλλά για να ξεκαθαρίσουν αν το λέι-απ του Καλάθη μπήκε στο 2:01 ή στο 2:00.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός στάθηκε... άτυχος για ένα δευτερόλεπτο, καθώς αν ο Καλάθης είχε σκοράρει στο 2:00 το χρονόμετρο αυτόματα θα σταματούσε. Από εκεί και πέρα, είναι λάθος η απόφαση του διαιτητή να μην "παγώσει" το χρονόμετρο στο 1:55, καθώς εκεί χάθηκαν 4-5 δευτερόλεπτα. Σίγουρα όχι 10-12 όπως αρχικά φάνηκε. Μένει να δούμε αν η ένσταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηριχθεί και φυσικά ποια θα είναι η απόφαση της EuroLeague.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Ένσταση από τους πράσινους
Πιανιτζάνι: "Δεν πρέπει να διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός"
Οικονόμου: Πιτίνο, άλλαξέ το
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Έμεινε με την προσπάθεια...
Παππάς: "Συγνώμη στον κόσμο, στον πρόεδρο, στον κύριο Θανάση, στον Πασκουάλ"
EuroLeague 2018/19: Η κατάταξη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ