ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιανιτζάνι: "Δεν πρέπει να διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός"

Πιανιτζάνι: "Δεν πρέπει να διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι μίλησε για τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί του Παναθηναϊκού και πήρε θέση για τα παράπονα των "πρασίνων".

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι εξήγησε πώς η Αρμάνι Μιλανο πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε - ύστερα από σχετική ερώτηση - στην ένσταση των "πρασίνων", ενώ τοποθετήθηκε και για τις πολλές υποχρεώσεις των ομάδων.

"Πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη, γιατί είχαμε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ποτέ δεν είναι εύκολο εδώ, ειδικά για εμάς που δεν ήμασταν σε καλή περίοδο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην αρχή της χρονιάς. Είχαμε την απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς για δυο μήνες, οι παίκτες μου κουράστηκαν αυτό το διάστημα και δεν έχουμε το παρελθόν του Παναθηναϊκού. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αυτή την περίοδο, θα δώσουμε επτά παιχνίδια σε 14 μέρες. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος πνευματικά. Είχαμε αυτά τα στοιχεία, αλλά μετά ο Παναθηναϊκός πίεσε και σε αυτό το γήπεδο πρέπει η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη για να τα καταφέρει", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ιταλός προπονητής. και στη συνέχεια ρωτήθηκε για την επίμαχη φάση:

"Δεν το είδα και δεν το γνωρίζω. Είχα στο μυαλό να κοουτσάρω την ομάδα και δεν το πρόσεξα. Σε μία δύσκολη έδρα ήταν πολλά τα πράγματα που έπρεπε να ελέγχω. Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα κορυφαίου επίπεδου και δεν πιστεύω πως έχει λόγο να διαμαρτύρεται για κάτι, γιατί είχαμε το προβάδισμα ουσιαστικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ξέρουν πως παίξαμε καλύτερα".

Όσον αφορά το ρεκόρ της ομάδας του (7-7) και τις νίκες της επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είπε : "Για να είμαι ειλικρινής δεν σκεφτόμουν πως θα νικούσαμε δύο φορές στην Ελλάδα. Πιστεύω, όμως, στην ομάδα μου. Αυτή την σεζόν δεν αρχίσαμε από το μηδέν, όπως πέρσι. Κρατήσαμε κάποιους παίκτες και προσθέσαμε κάποιους άλλους δίπλα τους. Το σημαντικό για εμένα είναι το πως φτάσαμε στο 7-7. Χτίσαμε την ομάδα πάνω σε δύο γκαρντ, τον Τζέιμς και τον Νέντοβιτς, ο οποίος απουσίασε για κάποιο διάστημα. Επίσης, ο Τζέρελς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα. Χαίρομαι, γιατί έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια, ακόμα και αυτό με την Φενέρμπαχτσε. Στην Ιταλία πολλά παιχνίδια πηγαίνουν στον πόντο και υπάρχει περισσότερη κούραση".

Τέλος, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι ανέφερε πως "δεν υπάρχει η δυνατότητα ξεκούρασης των παικτών. Ο Τζέιμς παίζει 30΄ σε κάθε αγώνα. Πρέπει να βρούμε μία λύση. Επίσης, τη νέα σεζόν θα έχουμε 18 ομάδες τόσο στην EuroLeague, όσο και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πώς θα χωρέσουν τόσοι αγώνες. Επίσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα τελειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αν σκεφτούμε πως μπορεί να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα ως τα τέλη Ιουνίου, θα δούμε πως έχουμε μία ζωή μπροστά μας. Πρέπει να έχουμε την σωστή νοοτροπία για να ανταποκριθούμε και να είμαστε σοβαροί".

Photo credits: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Ένσταση από τους πράσινους
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Αυτό είναι το πραγματικό λάθος των διαιτητών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ