EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Ξανά στο τραπέζι όλα τα συμβόλαια

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η μείωση του μπάτζετ και η επόμενη μέρα που μοιάζει με γρίφο για τη Φενέρμπαχτσε. Τα ερωτηματικά από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέχρι τα μεγάλα συμβόλαια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οι Τούρκοι.

Τα προβλήματα στη Φενέρμπαχτσε έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και ως γνωστόν αφορούν όλο τον σύλλογο λόγω των χρεών. Όπως γίνεται αντιληπτό, από αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η ομάδα μπάσκετ για την οποία γράφτηκε μέχρι και για εμφύλιο Τούρκων και ξένων παικτών για τα οφειλόμενα.

Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι σε ένα βαθμό γνωστά αλλά αυτό που απασχολεί τόσο την τουρκική ομάδα όσο και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για παίκτες της Φενέρ είναι πως θα κινηθεί στο σχεδιασμό της για την ερχόμενη σεζόν.

Με δεδομένο πλέον ότι οι παίκτες είναι πίσω τουλάχιστον τέσσερις μήνες, η παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία τον θέλουν να παραμένει ακόμα και με χαμηλότερο μπάτζετ.

"ΨΑΛΙΔΙ" ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Κι επειδή αναφερθήκαμε στον προϋπολογισμό της Φενέρ, είναι δεδομένο ότι η μείωση θα είναι της τάξης του 35% έως 40%. Ήδη κάποιοι χορηγοί έχουν ενημερώσει πως δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν και κάπου εδώ αρχίζει το πιο δύσκολο έργο για τη διοίκηση καθώς θα πρέπει από τη μία να κλείσει τις τρύπες της φετινής σεζόν κι από την άλλη να φέρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ζημία λόγω του κορονοϊού και το "χτίσιμο" μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Το βασικότερο όλων είναι πως η τουρκική ομάδα θα επαναδιαπραγματευτεί τα "βαριά" συμβόλαια που είναι σε ισχύ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, προτείνοντας μείωση του ποσού που προβλεπόταν στις συμφωνίες που υπεγράφησαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι Γιαν Βέσελι, Κώστας Σλούκας, Νάντο Ντε Κολό, Τζίτζι Ντατόμε, Μπόμπι Ντίξον, Μελίχ Μαχμούτογλου και Αχμέτ Ντουβερίογλου θα κληθούν σύντομα νκαθίσουν στο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα. Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα συμβόλαια υπερβαίνουν τα 10.000.000 ευρώ καθαρά, ποσό που δεν μπορεί να "αντέξει" η Φενέρμπαχτσε αυτούσιο με βάση την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και δη υπό την... πίεση της αποχώρησης των χορηγών και των μειωμένων εσόδων.

Σαφώς και δεν θα προταθεί το ίδιο ποσοστό μείωσης σε όλους, αλλά όπως και να έχει η παραμονή τους μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται. Γι αυτό κιόλας, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί αρκετές ομάδες ως ενδιαφερόμενες για παίκτες της Φενέρμπαχτσε, που δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Από κει και πέρα, ο Ντέρικ Γουίλιαμς που είχε 1+1 ήδη εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα μετακομίσει σε άλλη πόλη της Ευρώπης. Ενώ τα συμβόλαια των Ζοφρί Λοβέρν, Τζέιμς Νάναλι και Μάλκολμ Τόμας ολοκληρώνονται (μόνο ο δεύτερος έχει κάποιες λίγες πιθανότητες παραμονής).

Το συνολικό πρόβλημα που υπάρχει στη Φενέρμπαχτσε, καταλαβαίνει κανείς ότι θα δυσκολέψει την κατάσταση για την επόμενη μέρα και η ομάδα θ' αναγκαστεί να ακολουθήσει τον δρόμο της μείωσης όπως και άλλες στη EuroLeague μετά την πανδημία του κορονοϊού. Το γεγονός ότι αρκετές ομάδες... καραδοκούν για παίκτες της Φενέρ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κατάληξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ