EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε: Ο Αλί Κοτς προανήγγειλε τεράστιες μειώσεις στο μπάτζετ

Φενέρμπαχτσε: Ο Αλί Κοτς προανήγγειλε τεράστιες μειώσεις στο μπάτζετ

Εν αναμονή νέας συνάντησης με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, εξήγησε ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει τη σεζόν 2020/21 σε πολύ σημαντικές μειώσεις σε κάθε τμήμα του.

Με τον κορονοϊό να κρατά όμηρο τον παγκόσμιο αθλητισμό, η κατάσταση δείχνει δύσκολη παντού. Σε κάθε χώρα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Λίγο χειρότερα είναι όμως τα πράγματα στην Τουρκία καθώς η λίρα έχει χάσει την αξία της, με αποτέλεσμα ο Αλί Κοτς, ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, να δίνει σήμερα (15/5) συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει ότι η επόμενη σεζόν (2020/21) και τα επόμενα χρόνια γενικότερα θα είναι δύσκολα και δεν θα θυμίζουν τα προηγούμενα.

O Κοτς εξήγησε ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου στόχος είναι να υπάρξει περικοπή του μπάτζετ που θα φτάσει ακόμη και το 40%, ενώ υποστήριξε ότι " ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ένας ζωντανός θρύλος της ομάδας. Κάναμε πάντα τις κινήσεις που εκείνος ήθελε και δημιουργήσαμε κορυφαία ρόστερ. Του κάναμε προσφορές για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, εκείνος όμως πίστευε ότι το καλύτερο ήταν να μιλήσουμε στο τέλος της περιόδου. Η σεζόν τελείωσε. Περιμένουμε την απόφαση της EuroLeague, αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναπαίξουμε φέτος. Θα έχω μια νέα συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς τις επόμενες μέρες, ξέρει ότι η Φενέρμπαχτσε είναι το σπίτι του. Αν θέλει, θα μείνει".

Ο Κοτς αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα: " Θα πάρουμε ό,τι μπορούμε. Θα αναζητήσουμε ελεύθερους και δανεικούς, κοιτάζουμε την τουρκική αγορά και αφήνουμε προς το παρόν τους ξένους ποδοσφαιριστές. Αυτή η μεταγραφική περίοδος θα φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο. Οι μεταγραφές θα αρχίσουν τον Αύγουστο και φυσικά θα υπάρξουν και διαπραγματεύσεις για μειώσεις συμβολαίων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ. Συναντήσαμε 3-4 προπονητές, σχεδόν συμφωνήσαμε με κάποιον όμως από τη στιγμή που αναβλήθηκε το Euro2020 σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις. Μιλάμε με τρεις προπονητές, θέλουμε έναν γενναίο, που θα έχει δίψα για διάκριση, θα γνωρίζει την τουρκική πραγματικότητα και θα είναι 40-50 ετών ".

Σύμφωνα με τον Κοτς " η Φενέρμπαχτσε έχει πληρώσει όλους τους μισθούς έως τον Φεβρουάριο του 2020. Δεν έχουμε συναντήσει ακόμη τους αθλητές για να συζητήσουμε μειώσεις στα συμβόλαιά τους. Πήγαμε από τα 91 εκατομμύρια τουρκικές λίρες στα 72 και πρέπει να πέσουμε ακόμη περισσότερο, ίσως κάτω από τα 50 εκατομμύρια λίρες. Δεν θα παίρνει κάποιος πάνω από τα τρία εκατομμύρια ετησίως, το μεγαλύτερο συμβόλαιο θα είναι στα 2 - 2.2 εκατομμύρια".

Θυμίζουμε πως από την περίπτωση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εξαρτάται και το μέλλον τον Κώστα Σλούκα, τον οποίο "πολιορκεί" για ακόμη ένα καλοκαίρι ο Ολυμπιακός . Ο Έλληνας γκαρντ δεν θέλει να μείνει στη Φενέρμπαχτσε χωρίς τον Σέρβο προπονητή και σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει, τότε θα κάνει και αυτός το ίδιο.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ