ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια "γροθιά"... Φερέιρα, παίκτες και κόσμος

Μια "γροθιά"... Φερέιρα, παίκτες και κόσμος
INTIME SPORTS

Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων, το Sport24.gr αναλύει την νίκη του "τριφυλλιού" στα Πηγάδια και την "γροθιά" που έδειξαν να είναι Φερέιρα, παίκτες και οπαδοί. (vds)

Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων (αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση), που αναμένονται από σήμερα και πάλι να κορυφωθούν κρίνοντας πολλά για το μέλλον του Παναθηναϊκού, η αρμάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε το καθήκον της κι ενώ ο Βλάσσης Τσάκας μίλησε για το "deal" που δεν χαλάει με τίποτα, αλλά και τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του. Αυτές, βέβαια, δεν ήταν οι μοναδικές αντιδράσεις από τον κόσμου του Παναθηναϊκού , που πλην του Τσάκα τα έβαλαν και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το "τριφύλλι" πέτυχε μια σπουδαία ακόμα νίκη στα Πηγάδια της Ξάνθης δείχνοντας χαρακτήρα νικητή και ομάδα με ταυτότητα, επικρατώντας με 3-2 . Διαβάστε το σχόλιο του Σάββα Λιβάνιου πάνω στα αγωνιστικά, αλλά και τα διοικητικά ζητήματα του Παναθηναϊκού.

Με τους οιωνούς για μια ακόμα φορά να είναι κόντρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κλήθηκε να διαχειριστεί την αγωνιστική απραξία (σχεδόν ενός μήνα) και να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο σε μια σκληρή και παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε εξ' αρχής τους Τοτσέ και Ρούντολφ στην γραμμή κρούσης όπως και τους δύο βασικούς πορτιέρο του, Κοτσόλη και Καρνέζη, ενώ γνώριζε ότι οι περισσότεροι διεθνείς του "κουβαλούσαν" αρκετά λεπτά συμμετοχής από τις υποχρεώσεις του με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Στημένος... για να αποδράσει

Παρόλο αυτά, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε, διαβασμένος, φρεσκαρισμένος και αποφασισμένος να φύγει αλώβητος από τα Πηγάδια. Και τα κατάφερε έχοντας και πάλι στην μηχανή του τον πρώτο του σκόρερ Σεμπαστιάν Λέτο που με δύο γκολ, έβαλε τα θεμέλια της νίκης.

Αυτή φάνηκε να εδραιώνεται στο 56' με το καταπληκτικό γκολ του Κουίνσι παρόλο που οι αποφάσεις του Ανδρέα Παππά προκαλούσαν οργή στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα την αποβολή του Βιτόλο σε διεκδίκηση της μπάλας.

Παράλληλα στην επανάληψη, ο αέρας που ήταν σύμμαχος στο πρώτο μέρος, έγινε ο... δωδέκατος αντίπαλος για το "τριφυλλιού", καθώς βοήθησε την ακριτική ομάδα να φτάσει σε δύο γκολ μειώνοντας το σκορ.

Ωστόσο, ο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να απειλείται άμεσα, απέσυρε τον Ζεκά και έριξε στο ματς στον Καντέ. Με αυτόν τον τρόπο κλείδωσε την αμυντική του ζώνη και μπλόκαρε τον αντίπαλο, που πίεζε -για δέκα λεπτά- ασφυκτικά και είχε αναλάβει τα ηνία του ματς.

"Όπλο" και η παρουσία του κόσμου

Στην επιτυχία του Παναθηναϊκού να φύγει νικητής από την Ξάνθη, αρωγός ήταν και ο κόσμος του,καθώς από την προθέρμανση μέχρι και λίγα λεπτά μετά την λήξη δεν σταμάτησε να στηρίζει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για την νίκη.

Και τα κατάφεραν δείχνοντας ότι αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν στην ισοπαλία του Περιστερίου (αφού δεν ήταν παρόντες), το κατάφεραν στην Ξάνθη. Έδωσαν, δηλαδή, την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες του Φερέιρα για να φτάσουν με ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο στην κορυφή της βαθμολογίας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ