STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Πύρρειος νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ξάνθη με 3-2 και με παίκτη λιγότερο. Δύο γκολ ο Λέτο και ένα Κουίνσι.Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Στην κορυφή της βαθμολογίας σκαρφάλωσε και πάλι ο Παναθηναϊκός που έφυγε με πολύτιμο διπλό μέσα από την Ξάνθη.

Με δύο γκολ του Λέτο και ένα του Κουίνσι ο Παναθηναϊκός άντεξε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα (αποβολή Βιτόλο) και την πίεση της Ξάνθης που κατάφερε μόνο να μειώσει από 3-0 σε 3-2.

Με τον αέρα να παίζει καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι στα Πηγάδια της Ξάνθης, ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Φερέιρα με δύο γκολ του Λέτο και ένα του Κουίνσι απέδρασαν από ένα παιχνίδι στην επαρχία μετά την πρεμιέρα και το ματς στην Κέρκυρα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Σεμπαστιάν Λέτο να σκοράρει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (21'-23'). Παρά το γεγονός ότι έμειναν με δέκα οι παίκτες του Φερέιρα, αύξησαν στο 56' τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Η αντεπίθεση διαρκείας και ο άνεμος βοήθησε την Ξάνθη να μειώσει σε 3-2 με γκολ των Εντιμάρ και Βλαχοδήμου αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν έφτασε στην ισοφάριση με το "τριφύλλι" να κατακτάει ένα ακόμα πολύτιμο διπλό φτάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Σκόντα Ξάνθης-Παναθηναϊκός


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη ARENA"

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών) / Τρύφων Πέτρος (Δράμας), Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κύρκος Δημήτριος (Ηπείρου) / Αμυγδαλής Γεώργιος (Σερρών).

Καιρός: Συννεφιασμένος

Σκόντα Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (61' Βλαχοδήμος), Ντίκα (46' Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18' λ. τρ. Μαρίνος), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71' Καντέ), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (42' Κατσουράνης).

Σκόρερ: 21' πέν., 23' Λέτο, 56' Κουίνσι, 66' Εντιμάρ, 68' Βλαχοδήμος

Κίτρινες: Βιβιάνι, Σταθάκης, Σουάνης, Εντιμάρ, Πόι / Σπυρόπουλος, Βιτόλο (2), Καπίνο

Κόκκινη: Βιτόλο


Ανασκόπηση αγώνα:


Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με σύστημα 4-4-2 και παρά τις σημαντικές απουσίες πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα εκμεταλλευόμενοι και τον υπέρ τους αέρα και παρόλο που έχασαν τον Βύντρα με τραυματισμό άνοιξαν το σκορ πρώτοι στο ματς. Ο Λέτο στο 21' μετά από κάθετη πάσα του Κλέιτον ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα και αφιερώνοντας το γκολ στην μητέρα του. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού με κεφαλια μετά την σέντρα του Ζέκα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν αλλά τα αντανακλαστικά του Καπίνου και το δοκάρι στην μοναδική καλή τους στιγμή απέτρεψαν το γκολ στην κεφαλιά του Πόι στο 34'. Το πρώτο μέρος που είχε αρκετές συγκινήσεις ολοκληρώθηκε με τον Βιτόλο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη του Παππά στο 37', δίνοντας έτσι νέα τροπή στο ματς.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε με τους Ακρίτες να έχουν υπέρ τους τον αέρα και με τον Ουζουνίδη με αλλαγές να προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του. Κόντρα στην ροή του ματς, ο Κουίνσι μετά από απίστευτη εντυπωσιακή ενέργεια στο 56' πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ και έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Η Ξάνθη δεν παράτησε το ματς και στο 66' μείωσε αρχικά με τον Εντιμάρ με ένα ακόμα ωραίο γκολ στην αναμέτρηση και πριν κιοπάσουν τα πανηγύρια, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2. Ο Βλαχοδήμος με νέο δυνατό σουτ από διαγώνια θέση νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο πορτιέρο δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στο τελευταίο 20λεπτο.

Παρά την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν εκμεταλλεύθηκαν τον αέρα που ήταν υπέρ τους και δεν έφτασαν σε ένα ακόμα γκολ, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από τα Πηγάδια με τους παίκτες να ευχαριστούν στο φινάλε τους 1000 οπαδούς τους που τους συμπαραστάθηκαν σημαντικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Το κλειδί της αναμέτρησης


Ο αέρας στο "Skoda Ξάνθη Arena" που έπαιξε το δικό του ρόλο στα δύο ημίχρονα και στην εικόνα του παιχνιδιού. Τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στην επανάληψη βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του ματς και τις δύο ομάδες να σκοράρουν.


Η Συνέντευξη Τύπου


Μαρίνος Ουζουνίδης: " Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί πετάμε παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Δεν γίνεται με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βάζουμε πέντε γκολ και να δεχόμαστε επτά."

Ζεσουάλδο Φερέιρα: " Η σημερινή νίκη, το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε και οι συνθήκες που συναντήσαμε, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα εφέτος."


Στατιστικά Αγώνα



2

Γκολ

3

1

Ασίστ 1

15

Τελικές προσπάθειες

6

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

5

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

0

3

Κεφαλιές

1

1

Αποκρούσεις

4

7

Επεμβάσεις

12

24

Κλεψίματα

32

17

Φάουλ

19

6

Οφσάιντ

2

3

Κόρνερ

5

55

Λάθη

43

7/20

Γεμίσματα

5/11


Το φιλμ του αγώνα


7':Μετά το τρίτο διαδοχικό κόρνερ του Λέτο, ο Σιμάο στη μικρή περιοχή πλάσαρε και ο Βιβιάνι εντυπωσιακά απομάκρυνε.

15' Κίτρινη κάρτα σε Σπυρόπουλο για μαρκάρισμα στον Ντίκα.

18' Αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Βύντρα με τον Μαρίνο να παίρνει την θέση του στο δεξί άκρο.

21' ΓΚΟΛ 0-1, για τον Παναθηναϊκό με τον Λέτο με τον Αργεντίνο επιθετικό να εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από την ανατροπή του Βιβιάνι (πήρε κίτρινη κάρτα).

23' ΓΚΟΛ 0-2, για τον Παναθηναϊκό και πάλι με τον Λέτο να ευστοχεί με κοντική κεφαλιά μετά την σέντρα του Ζέκα και παρόλο την απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρο μέσα από την γραμμή της εστίας.

32' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για κράτημα σε Μαρσελίνιο.

34' Μαρσελίνιο σέντρα από αριστερά, ο Πόι την γυριστή κεφαλιά με τον Καπίνο να αποκρούει ελάχιστα την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει κόρνερ.

39' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και κόκκινη στον Βιτόλο μετά από διεκδίκηση της μπάλας. Κίτρινη και στον Σταθάκη για σπρώξιμο σε Ισπανό μέσο.

42' Αλλαγή για τον Φερέιρα με τον Κλέιτον να αποσύρεται για λόγους τακτικής και τον Κατσουράνη χωρίς προθέρμανση να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

47' Κίτρινη κάρτα στον Σουάνη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρίνο, με τον μεσοεπιθετικό της Ξάνθης να μπαίνει στην ανάπαυλα στο ματς αντί του Ντίκα.

56' ΓΚΟΛ 0-3, με τον Κουίνσι μετά από ατομική ενέργεια και αφού ξεπέρασε τους Σταθάκη, Εντιμάρ και Στάσιακ με δυνατό σουτ αύξησε τον δείκτη του σκορ.

66' ΓΚΟΛ 1-3, με εντυπωσιακό σουτ του Εντιμάρ μετά από την σέντρα του Βλαχοδήμου, με την Ξάνθη να μειώνει.

68' ΓΚΟΛ 2-3 με μακρινό σουτ του Βλαχοδήμου που νίκησε τον Καπίνο.

73' Μετά από φάουλ του Πόι, ο Σταθάκης έκανε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

78' Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Σουάνη που πλάσαρε από κοντά ωστόσο η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

84' Κίτρινη κάρτα στον Εντιμάρ για σκληρό μαρκάρισμα στον Λέτο.

89' Σέντρα σουτ του Μαρσελίνιο με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

90' Κίτρινη κάρτα στον Πόι για διαμαρτυρία στον διαιτητή Παππά.

94' Κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στον Καπίνο.


Βίντεο

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ