ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γράφουν το ΜoU και περιμένουν τον πρίγκιπα

Γράφουν το ΜoU και περιμένουν τον πρίγκιπα

Στη σύνταξη του Memorandum Of Understanding (MoU) προχωρούν οι πλευρές Τζίγγερ και Σουλτάν Αλ Σαούντ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Στην τελική ευθεία βαδίζει πλέον η ενδεχόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό, και αν δεν προκύψει κάτι εντελώς απρόσμενο ο Σουλτάν Αλ Σαούντ αναμένεται να πάρει τα ηνία του "τριφυλλιού".

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την συμφωνία των πλευρών του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Σαουδάραβα πρίγκιπα αναμένεται να γίνει σήμερα (Τρίτη).

H τρίτη αγωνιστική του Champions League! Μπες στο Seri και κέρδισε μέχρι 100.000 ευρώ!!!

Την Δευτέρα, αρχικά παραδόθηκε το γνήσιο της υπογραφής του Σαουδάραβα πρίγκιπα μέσω μαίλ και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με τους εντεταλμένους νομικούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Την Τρίτη οι δύο πλευρές έχουν ανανεώσει εκ νέου το ραντεβού τους για να φτιάξουν έχοντας και το προτότυπο έγγραφο, την σύνταξη του Memorandum of Understanding (ΜoU).

Του εγγράφου-προσύμφωνο που είναι απαραίτητο για την οριστικοποίηση της άφιξης του Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος την έχει προαναγγήλει μέσω του εκπροσώπου του Βλάση Τσάκα για την προσεχή Παρασκευή.

Το "κλειδί" της υπόθεσης

Στην εξέλιξη της υπόθεσης, ο δικηγόρος του πρίγκιπα, Παναγιώτης Πετρόπουλος τόνισε στους νομικούς του Τζίγγερ πως θα ήθελε να υπογραφεί το MoU, σε κοινή παρουσία με τον μέτοχο της "πράσινης" ΠΑΕ, ώστε να παρουσιαστούν απευθείας οι οικονομικέ εγγυήσεις.

Κάτι που απάντησαν θετικά οι δικηγόροι της πλευράς Βαρδινογιάννη, εφόσον με την παρουσία του επίσημου εγγράφου (που αναμένονταν σήμερα) να διαπιστωθεί πως είναι οριστικά το γνήσιο της υπογραφής του Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει επικυρωθεί από βασιλικό συμβολαιογράφο και εστάλη από ηλεκτρονική διεύθυνση Υπουργείου της Σαουδικής Αραβίας.

Έτσι το συμπέρασμα είναι πως εφόσον όλα κυλήσουν θετικά, "κλειδί" στην ολοκλήρωση της συμφωνίας θα είναι η κατάθεση της εγγυητικής των 20.000.000 ευρώ από πλευράς του Σαουδάραβα σε ειδικό λογαριασμό της πράσινης ΠΑΕ.

Το αδιαχώρητο το Σάββατο

Όλα τα παραπάνω προκαλούν το συμπέρασμα πως ο δρόμος προς την συμφωνία ολοένα και μικραίνει παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν και δεν αποκλείεται να δούμε τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ την Παρασκευή στην Ελλάδα και ένα 24ωρο αργότερα στο ΟΑΚΑ με τον Εργοτέλη εκεί που δεν αποκλείεται να γίνει το αδιαχώρητο.

Αγωνία για απουσίες ενόψει Εργοτέλη

Την ίδια σε αγωνιστικό επίπεδο, μετά το σπουδαίο διπλό με 3-2 μέσα στην Ξάνθη επί της τοπικής ομάδας, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να διαχειριστεί τα δύο νέα προβλήματα που προέκυψαν την Δευτέρα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των τραυματιών Βύντρα και Μπουμσόνγκ.

Γερουλάνος: "Αναχρονιστικός νόμος"

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλoς Γερουλάνος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ" με τον Κυριάκο Θωμαϊδη. Σε ένα σημείο της κουβέντας, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε σε μία συζήτηση που είχε με τον Μισέλ Πλατινί, όπου ο πρόεδρος της UEFA του ανέλυσε τα θετικά της εισόδου ξένων επενδυτών στο ποδόσφαιρο μίας χώρας.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Κυριάκος Θωμαϊδης και τον ρώτησε για την περίπτωση του Σουλτάν Αλ Σαούντ και το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό. Ο δημοσιογράφος θέλησε να μάθει εάν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο νόμος που ισχύει στη χώρα μας και ο Υπουργός έκανε την αποκάλυψη... "Στο νέο νομοσχέδιο θα αλλάξει η διάταξη περί ιθαγένειας" τόνισε αρχικά.

Κατόπιν, χαρακτήρισε αναχρονιστική την ισχύουσα νομοθεσία και υπογράμμισε τη βούληση της Κυβέρνησης να βοηθήσει τους νέους επενδυτές: "Είναι ένας νόμος μιας άλλης εποχής, αναχρονιστικός. Όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έδιωξαν ανθρώπους οι οποίοι επένδυαν. Είναι σημαντικό να μπουν νέοι επενδυτές, εμείς το θέλουμε".

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Αγγλία, όπου η είσοδος ξένων επενδυτών έδωσε ώθηση στο άθλημα: "Δείτε τι έγινε στην Αγγλία, όπου ξένοι αγόρασαν ομάδες και δημιούργησαν ισχυρά brand names. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι η εθνικότητα, αλλά αν είναι σοβαρός ο επενδυτής και θέλει να βάλει χρήματα. Αρκεί να μην πρόκειται για off shore εταιρίες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ