ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι "εκλεκτοί" του Βαλβέρδε για τον "τελικό" με Ντόρτμουντ

Οι "εκλεκτοί" του Βαλβέρδε για τον "τελικό" με Ντόρτμουντ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δίνει τον πρώτο "τελικό" της χρονιάς. Δείτε ποιες είναι οι πιθανές ενδεκάδες, ποιοι βρίσκονται στην αποστολή και ποια είναι τα προβλήματα.

Το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα προηγούμενα 6 που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια είναι ο πρώτος... τελικός της χρονιάς, αφού το αποτέλεσμά του θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Με μηδέν βαθμούς μετά από τα πρώτα δύο παιχνίδια, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούν να σκεφτούν κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, αν θέλουν να συνεχίσουν να πιστεύουν στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Οι Γερμανοί έρχονται με τον αέρα του ανώτερου και θέλουν κι αυτοί την πρώτη τους νίκη στη φάση των ομίλων και έτσι το έργο των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως θα έχουν απέναντί τους την Πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Το δυσάρεστο πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πλήρης σ' αυτό το κρίσιμο ματς, αφού έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες. Τοροσίδης, Φέισα, Γέστε, Φουστέρ είναι τραυματίες, ενώ οι Μόνχε, Ζαραδούκας, Χαβίτο και Γκρμπιτς δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Μείον 8 παίκτες λοιπόν, εκ των οποίων οι τρεις βασικοί και με συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βέβαια, δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστρώσει σχέδια με τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και εύκολα ή δύσκολα έβγαλε 19μελη αποστολή από την οποία θα "κοπεί" ένας. Αναλυτικά:

Κοστάνσο, Μέγερι, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Βαλεριάνος, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Η επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη είναι ένα ευχάριστο νέο, αφού ο Έλληνας διεθνής προπονήθηκε κανονικά και την Τρίτη και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το εντός έδρας ματς με τους Γερμανούς. Το αν θα ξεκινήσει βασικός κανείς εκτός από τον Βαλβέρδε δεν το ξέρει.

Στο μυαλό του Ερνέστο

Και φτάνουμε τώρα στο πιο δύσκολο κομμάτι του κειμένου που είναι να προβλέψουμε την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δεν "δείχνει" ποτέ τις προθέσεις του στις προπονήσεις και γι' αυτό το να γράψεις με σιγουριά με ποιους θα ξεκινήσει θέλει μεγάλο ρίσκο. Εκτός βέβαια κι αν του αρέσει μια ενδεκάδα οπότε και τη διατηρεί. Με τις απουσίες όμως που υπάρχουν στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι μπερδεμένα, όμως δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Τα σενάρια που "παίζουν" για την ενδεκάδα είναι τρία. Ας ξεκινήσουμε όμως από τους σίγουρους που είναι οι: Κοστάνσο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ορμπάιθ, Μοδέστο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ. Μένουν λοιπόν δύο θέσεις που είναι στη δεξιά πλευρά (ο μπακ και ο χαφ).

Σ' ότι αφορά στα μπακ, το ακραίο σενάριο είναι να δούμε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παίζει δεξιά όπως και στο δεύτερο μέρος του ματς με την ΑΕΚ. Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, όμως με τον Βαλβέρδε καλό είναι να κρατάμε και μια πισινή.

Από την άλλη, ο Μοδέστο δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα παίξει ως δεξί μπακ, δίπλα στον Ορμπάιθ ή δεν θα ξεκινήσει βασικός. Με την ΑΕΚ δεν τα πήγε καλά ως χαφ και θα είναι ρίσκο να προτιμηθεί, οπότε κερδίζει πόντους ο Μανιάτης έστω κι αν έμεινε για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Σ' ότι αφορά στο δεξί χαφ, ο Φετφατζίδης μοιάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει αντί του Τζαμέλ Αμπντούν που έχει πάρει ευκαιρίες, αγωνίστηκε και στο ΟΑΚΑ, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει πως δεν έχει προσαρμοστεί και δεν έχει βοηθήσει καθόλου τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του μικρού είναι ένα υπαρκτό σενάριο.

Όσο για τον Μακούν, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός, αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Θα πρέπει να βγει ο Μοδέστο ή να παίξει ο Ολυμπιακός με τρεις παίκτες στα χαφ (Ορμπάιθ, Μοδέστο, Μακούν) κάτι που μοιάζει δύσκολο.

Ουδείς βέβαια δεν είναι μέσα στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε όσο κι αν προσπαθούμε και το γράφουμε στο μεσότιτλο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε τι ετοιμάζει ο Ισπανός τεχνικός για το ματς με την Ντόρτμουντ.

Φτάνοντας στο τέλος θα ρισκάρουμε και θα τολμήσουμε να γράψουμε την πιο πιθανή ενδεκάδα: Κοστάνσο, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μοδέστο (Μακούν), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ