ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επί τάπητος όλα τα θέματα στον Ολυμπιακό

Επί τάπητος όλα τα θέματα στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Mετά τα παιχνίδια με Σπάρτη και Παναιτωλικό θα γίνουν οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα σε διοίκηση και προπονητή για το πώς θα κινηθούν τον Ιανουάριο. Προέχουν οι αποχωρήσεις.

Σε περίπου δύο εβδομάδες μπαίνουμε και επισήμως σε μεταγραφικές ρυθμούς, αφού ανοίγει η περίοδος του Ιανουαρίου και πάντοτε οι περισσότερες ομάδες κοιτάζουν να διορθώσουν κάποιες “μουντζούρες” που είχαν παρατηρηθεί στο πρώτο μισό της σεζόν.

Μόνο πέρσι ο Ολυμπιακός δεν είχε ενισχυθεί μεταγραφικά. Παρά την αποχώρηση του Φινμπόγκασον, ο Μάρκο Σίλβα ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε ούτε μία μεταγραφή και η διοίκηση ακολούθησε ευλαβικά τις εισηγήσεις του.

Το θέμα είναι πώς θα κινηθεί φέτος η ομάδα του Πειραιά. Η προοπτική να περάσει ο Ολυμπιακός στους “16” του Europa League λόγω της κλήρωσης με την Οσμάνλισπορ και το γεγονός ότι φωνάζει από μακριά πώς οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται ενίσχυση, είναι λογικό να έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι...

Πρώτα όμως θα πρέπει να σταθούμε στις εισηγήσεις που έχει κάνει ήδη ο Μπέντο, ο οποίος πάντως τις επόμενες μέρες (την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ή μετά την επόμενη εβδομάδα) αναμένεται να έχει συνάντηση με τους αρμόδιους της διοίκησης για το πώς θα κινηθούν τον Ιανουάριο.

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ "ΣΤΟΠΕΡ"

Ο Πορτογάλος το έχει πει και δημοσίως ότι με 30 ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να δουλέψει στο Ρέντη. Νιώθει πολλές φορές άβολα και ο ίδιος όταν αναγκάζεται να αφήνει κάποιους παίκτες όχι μόνο εκτός 18άδας, αλλά και έξω από τα... οικογενειακά διπλά!

Ήδη ο ένας έφυγε. Ο Πασιένσια σύμφωνα με τους Πορτογάλους θα παίξει δανεικός από την Πόρτο στην Ρίο Άβε. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δούμε τι πρόκειται να συμβεί και με τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ψάχνεται εδώ και πολύ καιρό για να αποχωρήσει τον Γενάρη, αφού έχει καταλάβει ότι δεν θα λειτουργήσει υπέρ του το να παραμείνει ανενεργός για άλλους 4-5 μήνες. Πολλά ακούγονται για ομάδες από Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία και Βέλγιο. Με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει απίθανο να μείνει στο Ρέντη ο αρχηγός τον Ιανουάριο.

Ο Σιόβας είναι επίσης μία ακόμη περίπτωση που δεν φαίνεται να... συγκινεί τον Μπέντο. Το δείχνει ξεκάθαρα με τους σωρηδόν αποκλεισμούς του από τις αποστολές επίσημων αγώνων. Ακόμα και τον Ιανουάριο που θα απουσιάζει για το Κόπα Άφρικα ο Ντα Κόστα, ο 47χρονος τεχνικός φέρεται να μην έχει κανένα πρόβλημα που θα πορευτεί μόνο με τους Βιάνα, Μποτία και Ρέτσο. Επίσης υπάρχει και η προοπτική του... Ντε Λα Μπέγια που σε κάποια διπλάκια είχε δοκιμαστεί προ του τραυματισμού του σε ρόλο αριστερού στόπερ! Μέχρι και ο Βίκτορ τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί. Δεν λέμε ότι “πεθαίνει” να τον χρησιμοποιεί στο κέντρο της άμυνας, αλλά υπάρχει ως έσχατη λύση.

Βέβαια, αν βρισκόταν μία καλή περίπτωση στόπερ, δεν θα έλεγε όχι. Απλώς, τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να βρεθεί ένας βαρβάτος κεντρικός αμυντικός. Κι αν βρεθεί, θα πρέπει να βγουν πολλά λεφτά από τα ταμεία. Ο Λαϊφης που έχει ακουστεί, το πιθανότερο είναι να ολοκληρώσει το καλοκαίρι τον δανεισμό του στη Σταντάρ Λιέγης και να επιστρέψει μετά στους "ερυθρολευκους". Παραμένει ανοικτό για τον Γενάρη, αλλά δεν συγκεντρώσει στην παρούσα φάση πολλές πιθανότητες.

Προς το παρόν αυτό που μπορούμε να πούμε για το θέμα του στόπερ είναι ότι από πλευράς διοίκηση φαίνεται πώς υπάρχει διάθεση να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός.

Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις των Τσιμίκα, Βούρου και Ζντιέλαρ, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο Μάρκο Μάριν που βρίσκεται μονίμως στην εξέδρα.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ

Πολλά έχουν ακουστεί για το αν θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή της επίθεσης μετά την αποχώρηση του Πασιένσια. Η περίπτωση του Βέλλιου δεν είναι και τόσο απλή. Ο Έλληνα φορ σαν να έχει προτεραιότητα το εξωτερικό. Ναι μεν από την Ελλάδα κοιτάζει μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά βλέπει ότι εκεί υπάρχουν οι Ιντέγιε και Καρντόσο. Αν έρθει μία μυθική πρόταση για τον Ιντέγιε, τότε ναι, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τα καλά.

Ο Ανσαριφάρντ από την πλευρά του μοιάζει να περιμένει κάτι απ' έξω. Δεδομένα ο Ολυμπιακός τον παρακολουθεί και αρέσει. Ο Ιρανός όμως που φυσικά και θα ήθελε να αγωνιστεί στους “ερυθρόλευκους”, επίσης προβληματίζεται με το ενδεχόμενο να βλέπει την πλάτη των Ιντέγιε και Καρντόσο. Βέβαια, όλα αυτά αλλάζουν σε μία μεταγραφική περίοδο. Οπότε, ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εξτρέμ, οι πρωταθλητές διαθέτουν τους Σεμπά, Ελιουνούσι, Πάρντο και Μανθάτη. Ποσοτικά είναι ικανοποιημένος ο Μπέντο. Πάντως συζητιέται στο εξωτερικό ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες διερευνητικές κινήσεις για εξτρέμ.

Τέλος, εκεί που χρειάζεται – ποσοτικά – ενίσχυση είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ντε Λα Μπέγια επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά μη νομίζετε ότι δεν τρέμει το φυλλοκάρδι στο Ρέντη μη τυχόν και απουσιάσει ξανά από το πουθενά τόσο μεγάλο διάστημα. Κι επίσης, δεν μπορεί να βγει η σεζόν μονίμως με αλχημείες τύπου Ρέτσου ή Φιγκέιρας κι ενώ ο Ελαμπντελαουί (σ.σ. αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας) αν και συνήλθε από τον σοβαρό τραυματισμό του, χρήζει μίας ειδικής διαχείρισης και όχι... ξεζουμίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το πλάνο του Ολυμπιακού
Καρντόσο: "Ανέβασε την ψυχολογία μου αυτό το γκολ"
Αμυντική λειτουργία: Δεν φταίνε Μποτία-Ντα Κόστα
Σέντρες και Άγιος ο Θεός
Με το πατροπαράδοτο σύστημα του σταυρού
Ευκαιρία, αποφάσεις και ρεαλισμός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ