OPINIONS

Το πλάνο του Ολυμπιακού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

OΣταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον Ολυμπιακό ενόψει Γενάρη. Τι αλλάζει στο σχεδιασμό. Η πιθανή πώληση. Ποιο είναι το όνομα που παίζει πιο πολύ απ' όλα για την επίθεση του Ολυμπιακού και γιατί. Πώς μπορεί να φτάσουμε στις τρεις μεταγραφές και τι "παίζει" με τη λίστα τουEuropa.

Απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, ο αγώνας με τον ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες" καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Είναι γεγονός ότι ο Πάουλο Μπέντο αγόρασε χρόνο και ηρεμία μετά από το "τρίποντο" της Ηπείρου, όχι μόνο επειδή η ομάδα του νίκησε και διατήρησε το +7, αλλά επειδή οι παίκτες του τα έδωσαν όλα, γνωρίζοντας ότι ο τεχνικός τους είναι υπό πίεση. Κι αυτό λέει πολλά...

Μπροστά μας έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μέχρι το φινάλε των υποχρεώσεων για το 2016. Την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο αγώνας Κυπέλλου με τη Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Είναι ουσιαστικά ένα ματς γοήτρου από τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά και το γόητρο αποτελεί κίνητρο για μια σοβαρή εμφάνιση. Ακολουθεί την Κυριακή η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο "Καραϊσκάκη". Υπό νορμάλ συνθήκες ο Ολυμπιακός θα κλείσει τη σεζόν με "τρία στα τρία" κι έτσι θα μπούμε στην επόμενη μέρα. Στις 19 του μήνα, από την προσεχή Δευτέρα, οι παίκτες θα απολαύσουν 8ήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 27.

Εντός των προσεχών ημερών, ο Πάουλο Μπέντο θα καθίσει στο τραπέζι να τα πει με τη διοίκηση και να καθορίσουν το πλαίσιο δράσης για το παζάρι του Γενάρη. Ο Πορτογάλος κόουτς έχει ήδη παραδεχθεί δημόσια πως θα πρέπει να αδειάσει το ρόστερ, ώστε από τους 30 παίκτες που βρίσκονται τώρα στη διάθεσή του να δουλέψει με 24-25. Μετά, λοιπόν, από την αποχώρηση του Γκονσάλο Πασιένσια, ο οποίος επέστρεψε λόγω καρδιολογικού προβλήματος στην Πόρτο και ετοιμάζεται για νέο δανεισμό στη Ρίο Άβε (σ.σ. σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) ετοιμάζουν βαλίτσες άλλοι 5-6 ποδοσφαιριστές.

Η "ΜΑΥΡΗ" ΛΙΣΤΑ

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Από 'κει και πέρα, υπάρχει διάθεση για δανεισμούς νεαρών άσων που δεν υπολογίζονται. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, ενώ δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και ο Βούρος που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι κι ακόμη δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του...

Παράλληλα, αποτελεί κοινό μυστικό πως αν προκύψει πρόταση από το εξωτερικό με το ανάλογο αντίτιμο για έναν εκ των Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, οι αρμόδιοι του συλλόγου δεν θα πουν "όχι". Για τον Σέρβο χαφ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Αγγλίας (Λέστερ) και της Ισπανίας (Βαλένθια), με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού στα 12 εκατομμύρια, ενώ για τον Ιντέγε η τιμή εκκίνησης ιδιαίτερα αν υπάρξει (όπως και πέρυσι) νέα πρόταση από Κίνα να έχει οριστεί στα 15.

Ερωτηματικό υπάρχει και δίπλα από τα ονόματα των Μάριν, Τσόρι, οι οποίοι παίζουν από λίγο έως καθόλου, δεν αποτελούν βασικές επιλογές για την τεχνική ηγεσία, έχουν υψηλές αποδοχές και όλα είναι πιθανά. Για τον Αργεντινό, πάντως, το πιο πιθανό είναι να μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου, αφού περνάει καλά εδώ, ενώ και τα τρία παιδιά του πηγαίνουν σχολείο, το οποίο δεν θέλει να διακόψει στη μέση...

Η ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ...

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Με άλλα λόγια, η πηγή από την οποία μπορεί να αντλήσει παίκτες για τον Γενάρη ο πρωταθλητής Ελλάδας αυτομάτως περιορίζεται, βγάζοντας εκτός τις ομάδες που έπαιζαν ή συνεχίζουν στοEuropa. Παίκτη μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός από ομάδα που έπαιξε φέτος στοChampions League,όπως είχε πάρει πρόπερσι ως δανεικό από τον Γενάρη και μετά τον Ιβάν Μαρκάνο(σ.σ. τότε έπαιζε στη Ρουμπίν Καζάν, τώρα ανήκει στην Πόρτο).

Επίσης, είναι πολύ συγκεκριμένος ο αριθμός των μη Ελλήνων παικτών που μπορούν να δηλωθούν στη νέα ευρωπαϊκή λίστα. Οι ξένοι (κοινοτικοί ή μη) δεν μπορούν να ξεπερνούν τον αριθμό 17. Όσοι είναι δηλωμένοι τώρα δηλαδή. Άρα για να μπει κάποιος στη λίστα κάποιος πρέπει να βγει. Ο Φελίπε Πάρντο δηλαδή που λογικά θα αποτελέσει το ένα νέο πρόσωπο θα πάρει τη θέση ή του Τσόρι Ντομίνγκες ή του Μάρκο Μάριν...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΛΙΟ

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Γι' αυτό και κάποιοι βλέπουν πιθανή την προσθήκη του Απόστολου Βέλλιου για να ενισχύσει την επίθεση από τον Γενάρη και μετά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με μεσολάβηση Ολυμπιακού πήγε στη Νότιγχαμ ο πρώην άσος του Ηρακλή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πλήρωσε, τον απέκτησε και τον έστειλε στην Αγγλία, στο διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για αγορά των μετοχών της Φόρεστ. Άρα όποτε θέλει, έχει δικαίωμα (και τα σχετικά έγγραφα) για να τον ζητήσει πίσω. Άλλη λύση απόκτησης "έτοιμου" Έλληνα ποδοσφαιριστή δεν φαίνεται στον ορίζοντα, εκτός κι αν προχωρήσει λύση Ρισβάνη για το κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει για έναν επιθετικό από τη στιγμή που είναι ανοικτό το θέμα Ιντέγε. Υπό παρακολούθηση είναι και ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος, όμως, καταλαμβάνει θέση ξένου και ο Μπέντο, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν πετάει τη σκούφια του για τον Ιρανό του Πανιωνίου...

ΤΙ "ΨΑΧΝΕΙ" Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρώτη μεταγραφική προσέγγιση των "ερυθρολεύκων" ανέφερε ότι δύσκολα θα γίνει μεταγραφή από τη στιγμή που προέχουν οι αποχωρήσεις και η ελάφρυνση ρόστερ/μπάτζετ. Νεότερες σκέψεις, ωστόσο, αναφέρουν έχουν ανοίξει κεραίες για κεντρικό αμυντικό, αλλά και αριστερό μπακ.

Τα προβλήματα και οι αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας είναι γνωστές, ενώ ο Ντα Κόστα (όπως και ο Ρομαό) έχουν υποχρεώσεις τον Γενάρη στο Κόπα Άφρικα. Συν ότι ο Μαροκινός διεθνής στόπερ είναι τιμωρημένος και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την Οσμανλισπόρ στη φάση των "32".

Από 'κει και πέρα, έχει γίνει κουβέντα και για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ντε λα Μπέγια δεν έχει ανταποκριθεί ως τώρα στις μεγάλες απαιτήσεις, ο Ρέτσος παίζει εκεί λόγω έλλειψης εναλλακτικού πλάνου, ενώ ο Ομάρ προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό δεν μπορεί ακόμη να ανταποκριθεί σε σειρά αγώνων, ώστε να μετακομίσει αριστερά ο Φιγκέιρας, όπως έγινε για ένα ημίχρονο στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μία περίπτωση που αρέσει πολύ είναι ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ-χαφ της Σπόρτινγκ, Τζέφερσον, τον οποίο μνημόνευσαν πρόσφατα οι πορτογαλικές εφημερίδες ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Ίδωμεν...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σέντρες και Άγιος ο Θεός
Top10 Greatness, 14η αγωνιστική: Καρντόσο-όσο
Με το πατροπαράδοτο σύστημα του σταυρού
Ευκαιρία, αποφάσεις και ρεαλισμός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ