ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έριξε "χυλόπιτα" στη Σίτι ως παίκτης το καλοκαίρι του 2005 όμως τώρα η ομάδα του Μάντσεστερ έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του προκειμένου να υπογράψει! Διαβάστε για το μυθικό συμβόλαιο του Καταλανού αλλά και τα χρήματα που έχει να διαθέσει στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή τη στιγμή ο σύλλογος με την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο και αυτή τη δύναμη δεν ήταν διατεθειμένη να την αφήσει κλειδωμένη στο... συρτάρι στη διάρκεια της κούρσας για την απόκτηση του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τουναντίον, οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου πρόσφεραν πακτωλό χρημάτων στον 45χρονο Καταλανό τεχνικό για να τον πείσουν να διαδεχτεί στον πάγκο τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και ταυτόχρονα του εγγυήθηκαν ένα τεράστιο μπάτζετ για να διαχειριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι για μεταγραφές.

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Telegraph"

Όπως αναφέρει με σημερινό του δημοσίευμα ο "Guardian", ο Γκουαρδιόλα θα εισπράξει μέχρι το 2019 το ποσό των 45.000.000 λιρών, μιας που οι "πολίτες" του προσέφεραν συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 15.000.000 λιρών (κοντά στα 20.000.000 ευρώ) και ενώ στη Μπάγερν έπαιρνε σχεδόν 13.000.000 λίρες για κάθε χρόνο συνεργασίας.

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

To σημερινό πρωτοσέλιδο του "Guardian"

Πέρα όμως από τη γενναία αύξηση στο κασέ του (300.000 λίρες θα είναι οι εβδομαδιαίες αποδοχές του!), ο Γκουαρδιόλα θα έχει στη διάθεσή του το ποσό των 150.000.000 λιρών προκειμένου να το δαπανήσει για τη μεταγραφική ενίσχυση της Σίτι το καλοκαίρι, με την "Daily Mail" να υποστηρίζει πως στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας είναι οι Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους) και Τζον Στόουνς (Έβερτον).

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Daily Mail"

Το πιθανότερο είναι πάντως όταν αναλάβει ο Πεπ Γκουαρδιόλα τα ηνία της Μάντσεστερ Σίτι να μην βρει στο ρόστερ τον Γιαγιά Τουρέ, τον οποίο είχε παίκτη στη Μπαρτσελόνα πριν μερικά χρόνια, με τον Ντιμίτρι Σέλουκ (μάνατζερ του Τουρέ) να αποκαλύπτει στη "Sun":

"Πιστεύω ότι ο Γιαγιά θα αφήσει το σύλλογο το καλοκαίρι. Πριν το κάνει όμως ελπίζω ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και όλα τα Κύπελλα που θα διεκδικήσει. Δεν έχει να κάνει με το αν τον θέλει ή όχι ο Πεπ, απλά έτσι είναι η ζωή", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Γκουαρδιόλα αρνήθηκε τη Σίτι το... 2005

Αν κάποιος θέλει πάντως να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα φτάσει στο Μάντσεστερ με... 11 χρόνια καθυστέρηση! Και αυτό γιατί τον Αύγουστο του 2005 ο τότε τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Στιούαρτ Πιρς, ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως ο "γάμος" με τον 34χρονο τότε άσο δεν έγινε ποτέ.

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!

Έχοντας αφήσει την Αλ-Αχλί του Ντουμπάι ο Καταλανός άσος δέχτηκε να δοκιμαστεί για μία εβδομάδα στο "Etihad Stadium" όμως η Σίτι του προσέφερε μόνο εξάμηνο συμβόλαιο και εκείνος ήθελε πολυετές...

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!
© AFP/GETTY IMAGES

"Ήθελα να τον δω για περισσότερο διάστημα για αυτό του προσφέραμε συμβόλαιο μόνο για έξι μήνες. Είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας που έδειξε τρομερές ικανότητες. Αντιλαμβάνομαι πλήρως για ποιο λόγο ο παίκτης επέλεξε να ψάξει για συνεργασία με άλλη ομάδα για μεγαλύτερο διάστημα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία", είχε δηλώσει τότε ο Στιούαρτ Πιρς.

Τόσα προσφέρει η Σίτι στον Γκουαρδιόλα!
© GETTY IMAGES

Όσο για το πόσο έχει αλλάξει από τότε η ομάδα του Μάντσεστερ αρκεί να αναφέρουμε πως οι βασικές επιλογές του Στιούαρτ Πιρς τη σεζόν 2005-06 ήταν οι: Ντέιβιντ Τζέιμς (γκολκίπερ), Ντάνι Μιλς, Ρίτσαρντ Νταν, Σιλβέν Ντιστέν, Στίβεν Τζόρνταν (αμυντικοί), Τρέβορ Σινκλέρ, Τζόι Μπάρτον, Κλαούντιο Ρέινα, Κίκι Μουσάμπα (μέσοι), Ντάριους Βάσελ, Άντι Κόουλ (επιθετικοί).

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα του ξένου αθλητικού Τύπου.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ