ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή, όταν έφυγε ο Μαρτίνεθ είχε γίνει συζήτηση για μένα"

Μεντιλίμπαρ: "Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή, όταν έφυγε ο Μαρτίνεθ είχε γίνει συζήτηση για μένα"
PRINT SCREEN GLOMEX / COSMOTE TV

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV ενόψει του τελικού του Conference League, με τον Ισπανό να αναφέρεται στο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού και στα πράγματα που προσπάθησε να κάνει εκείνος στον Ρέντη όταν ανέλαβε.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται απέναντι στο μεγαλύτερο ματς στα 100 χρόνια της ποδοσφαιρικής ιστορίας του, αυτό απέναντι στην Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24), με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας έχοντας στην πλάτη την κατάκτηση του περυσινού Europa League με την Σεβίλλη.

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τους ερυθρολεύκους μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας του στον Ρέντη, παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV όπου αναφέρθηκε στο δυνατό ατού του συλλόγου, στις προσωπικές πινελιές που θέλησε να βάλει ο ίδιος όταν ανέλαβε καθώς και τις συζητήσεις που είχαν γίνει στο στρατόπεδο των Πειραιωτών για τον ίδιο μετά από τη φυγή του Μαρτίνεθ και πριν από τη συμφωνία με τον Καρβαλιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ατού του Ολυμπιακού: "Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή που υπάρχει σε αυτόν τον σύλλογο. Αυτή η νοοτροπία ξεκινάει από πολυ ψηλά και φτάνει μέχρι πολύ χαμηλά. Υπάρχει παντού στην ομάδα. Είναι κάτι που έλειπα ότα ήρθα εδώ και δεν θέλω να πω πως εγώ την έφερα εγώ πως όλοι μαζί καταφέραμε να βρούμε ξανά αυτή τη νοοτροπία και την πίστη για τη νίκη".

Για τον χαρακτήρα του: "Είμαι αυτό που βλέπετε. Δεν κρύβω κάτι. Λέω τα πράγματα όπως μου έρχονται στο μυαλό, είτε κάνω λάθος, είτε όχι. Ελπίζω πως οι άλλοι με βλέπουν όπως βλέπω και εγώ τον εαυτό μου. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να συνεργάζεται καλά με όλους. Είτε έχω απέναντί μου κάποιον ανώτερό μου, είτε κάποιον κατώτερό μου, ιρεαρχικά, φέρομαι σε όλους με τον ίδιο ωραίο τρόπο και θέλω όλοι γύρω μου να νιώθουν καλά, να νιώθουν άνετα και να το απολαμβάνουν.Είμαι ένας αρκετά ανοιχτός και προσιτός άνθρωπος.

Για τον τρόπο δουλειάς του στον Ολυμπιακό: "Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να διατηρώ μία κανονικότητα και μία ηρεμία σε όλους όσοι βρίσκονται μέσα στο προπονητικό κέντρο. Όταν ήρθα ήξερα πως δεν έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές γιατί τότε θα "έχανα" πολλούς ποδοσφαιριστές πριν καλά καλά γνωριστούμε.

Θα έλεγαν όλοι "ποιος είναι τώρα αυτός", "τι ήρθε να μας βάλει να κάνουμε;". Αυτό δεν ήθελα καθόλου να συμβεί. Ήθελα σιγά σιγά να "κερδίσω" κάποιους παίκτες και όσο περνάει ο χρόνος να "κερδίζω" όλο και περισσότερους. Είναι πολύ δύσκολο να σε δεχτούν 28 ποδοσφαιριστές την ίδια στιγμή.

Στην αρχή υπήρχαν άλλοι που μου χαμογελούσαν και με χαιρετούσαν και κάποιοι που ήταν πιο επιφυλακτικοί. Σιγά σιγά και όσο περνούσαν οι μέρες έβλεπα χαρούμενους όλους και περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να υπάρχει μία καλή σχέση ανάμεσα σε όλα τα τμήματα στο προπονητικό κέντρο.

Δεν θέλω ποτέ να είναι τσακωμένοι οι φροντιστές με τους παίκτες ή οι αναλυτές με το τεχνικό τιμ. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε όλους σε μία ομάδα".

Για το αν είχε μιλήσει με τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει ο Καρβαλιάλ: "Εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Είχε γίνει μία συζήτηση όταν έφυγε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πριν έρθει ο Καρβαλιάλ στην ομάδα. Υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής ο Πορτογάλος και κάτι είχε αναφέρει αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει, όχι".

Για τη πρότερη εμπειρία του από πάγκους ισπανικών ομάδων: "Καμία φορά, το τι πετυχαίνεις, είναι και θέμα τύχης, συγκυριών. Ξεκίνησα από το τοπικό, από την 5η κατηγορία με την δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ και καταφέραμε αμέσως να πάρουμε την άνοδο. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα με την Βαγιαδολίδ, με την Έιμπαρ. Όπου και αν βρέθηκα, όπου και αν δούλεψα, πέρασα ωραίες στιγμές και μπορεί να μην υπήρχε αυτή η αναγνώριση, μπορεί να μην ήξεραν όλοι το όνομά μου όπως συμβαίνει τώρα μετά τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς, ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος από την καριέρα μου και με τη δουλειά μου σε όλες τις ομάδες που πήγα. Το γεγονός πως τώρα που έχω μεγαλώσει σε ηλικία έχω βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης είναι κάτι που δεν το περίμενα".

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ