ΤΣΕΛΣΙ

Ο κανονισμός για την "ανταρσία" του Κεπά

Chelsea's David Luiz, left, walks past Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga, right, during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's David Luiz, left, walks past Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga, right, during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Κέπα προκάλεσε σάλο με την άρνησή του του να γίνει αλλαγή στον τελικό του Carabao Cup. Tι λένε όμως οι κανονισμοί για την περίπτωσή του; Μπορεί ένας παίκτης να αρνηθεί ή πρέπει να παρέμβει ο διαιτητής;

Το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης, στον τελικό του Carabao Cup μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι, δεν είχε προηγούμενο.

Δεν συμβαίνει άλλωστε και κάθε μέρα να βλέπεις έναν γκολκίπερ να αισθάνεται ενοχλήσεις και την ώρα που ο προπονητής του έχει σηκώσει παίκτη και είναι έτοιμος να τον αλλάξει, εκείνος να διαπραγματεύεται την παραμονή του και τελικά να την επιβάλλει με το "έτσι θέλω".

Κάπως έτσι λειτούργησε ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα με αποτέλεσμα να γίνει "talk of the town", με πολλούς μάλιστα να φτάνουν στο σημείο να απαιτούν από τη διοίκηση της Τσέλσι να μην του επιτρέψει ξανά να εκπροσωπήσει το σύλλογο.

Το εντυπωσιακό όμως στο όλο story είναι πως αν και φαντάζει ως απόλυτο unfair η ενέργειά του να αγνοήσει την απόφαση του προπονητή του, είναι "καλυμμένος" όσον αφορά στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Τι λένε οι κανονισμοί της IFAB (International Football Association Board) σε μία τέτοια περίπτωση; "Εάν ένας παίκτης που είναι να αντικατασταθεί αρνείται να αποχωρήσει, το παιχνίδι συνεχίζεται", αναφέρεται ρητά σε σχετικό άρθρο.

Ο κανονισμός για την "ανταρσία" του Κεπά

Ό,τι δηλαδή έγινε και στον τελικό μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Ούτε κίτρινη κάρτα, ούτε τίποτα. Ο διαιτητής είδε τον Κεπά να αρνείται, το παιχνίδι συνεχίστηκε και έτσι ο Καμπαγέρο περιμένει... ακόμα για να περάσει στο ματς και να κάνει τα θαύματά του στα πέναλτι όπως το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το Carabao Cup στην Σίτι, 4-3 την Τσέλσι στα πέναλτι!
Ο Κέπα τους έβγαλε όλους τρελούς με τη δήλωσή του για Σάρι
"Τρολάρισμα" από Κομπανί για την άρνηση του Κέπα να γίνει αλλαγή!
Όταν ο Μέσι έγινε... Κέπα!
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ