ΑΕΚ

Αδαμίδης: "Έλληνας ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ"

Αδαμίδης: "Έλληνας ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει την πορεία της ΑΕΚ και αποκάλυψε πως Έλληνας επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ (videos).

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης μίλησε για το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για την ΠΑΕ, αποκάλυψε πως Έλληνας επιχειρηματίας θέλει τις μετοχές της ομάδας και τόνισε πως ο Νίκος Νοτιάς θα βρεθεί στην Αθήνα μετά το κάλεσμα του Μιχάλη Τροχανά.

"Πρέπει να συστρατευτούμε για το καλό της ΑΕΚ"

Αρχικά ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε: "Από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαμε να βρούμε επενδυτές που να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στην ΑΕΚ. Η εύρεση επενδευτή είναι πολύ δύσκολη καθώς βιώνουμε πολύ άσχημο οικονομικό περιβάλλον, το χειρότερο των τελευταίων 100 ετών".

Για το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και την υπόθεση με τον κ. Βλάχο, δήλωσε:

"Τον κύριο Βλάχο δεν τον γνώριζα καθόλου. Δεν είναι ευχάριστη απασχόληση να διοικείς την ΑΕΚ χωρίς χρήματα. Το ενδιαφέρον έχει παγώσει αυτή τη στιγμή. Αυτό που γνωρίζω είναι πως μία εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων βρισκόταν πίσω από την πρόταση".

Για τον Άντζελος, είπε: " Οι επαφές με τον κύριο Άντζελο αναθερμάνθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Δεν έχει προκύψει συγκεκριμένη πρόταση", ενώ για το ενδιαφέρον άλλων επιχειρηματιών, τόνισε: "Υπήρξε κρούση την τελευταία εβδομάδα από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Το όνομα του επικεφαλής ευελπιστώ ότι θα γίνει γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο".

"Το θέμα της Morgan Stanley έχει κουράσει"

Για το θέμα με τις μετοχές, είπε: " Οι μετοχές δεν ανήκουν ουσιαστικά στη Μorgan Stanley. Έχουμε καταρχήν συμφωνία μαζί τους για την αποπληρωμή του δανείου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος να χρηματοδοτεί την ΑΕΚ. Έχουμε μείνει μόνοι μας, ο κύριος Παππάς έχει φύγει από την ΑΕΚ".

Για τα χρέη της ΑΕK: " Όσο για το ποιος θα πληρώσει τα χρέη, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά από το 2004 και μετά. Το άνοιγμα της ΑΕΚ τα τρία τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς. Η τάση μάλιστα είναι καθοδική. Τότε όμως είχαμε 150.000.000 ευρώ χρέη, τώρα τα χρέη είναι 35.000.000 ευρώ, το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό.

Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από το 2004 και μετά, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Τα χρήματα που χρειάζονται δεν είναι παρά πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη. Εάν όλοι συσπειρωθούμε και κάτσουμε σε ένα τραπέζι, θα βρεθεί λύση. Είτε μένουμε σε κάτι που δεν συνεχίζει (σ.σ να βάζουν χρήματα οι Νοτιάς και Παππάς) ή βρίσκουμε μία άλλη λύση".

Η μείωση στο μπάτζετ: " Η μείωση στο μπάτζετ και στο ρόστερ αποτελεί ανάγκη. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότης στην ΠΑΕ. Από το καλοκαίρι και μετά, με την προεργασία που έχει γίνει, η ΑΕΚ μπορεί να ζει με τα έσοδά της. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει χρήματα σε παίκτες που εγώ δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ. Αυτό δεν αποτελεί μομφή για τις προηγούμενες διοικήσεις, είναι όμως μία πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι σε διαδικασία επαναρρύθμισης των χρεών προς την Εφορία ώστε να αυξηθούν οι δόσεις".

Για την συγχώνευση με άλλη ομάδα: " Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε το ΑΦΜ άλλης ομάδας. Δεν έχω εκατομμύρια ευρώ, αν είχα θα μπορούσα να πάρω την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω πάντως αγάπη για την ΑΕΚ, και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, όμως όλες οι κινήσεις έγιναν με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ".

Η λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ: " Η λύση είναι μαζική συμμετοχή από τον κόσμο της ΑΕΚ μαζί με στρατηγικούς επενδυτές. Σε κάθε αγώνα που δίνουμε στο ΟΑΚΑ "μπαίνουμε μέσα" λόγω της μειωμένης προσέλευσης του κοινού. Εάν δεν επιστρέψει ο κόσμος της ΑΕΚ στο γήπεδο και δεν επαναδραστηριοποιηθεί, τότε δεν γίνεται κάτι ".

Για την συνάντηση της Κυριακής: " Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ. Θα γίνει μία γενικότερη συζήτηση πάνω στη μελέτη του κυρίου Τροχανά. Αν έρθουν όλοι σε αυτή τη συζήτηση, θα βρεθεί λύση. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν πάντα η μόνη εγγυήτρια δύναμη στην ΑΕΚ. Αν η συνάντηση της Κυριακής στεφθεί με επιτυχία και είναι όλοι παρόντες θα δώσουμε το καλύτερο μήνυμα στον κόσμο. Το θέμα του επενδυτή υφίσταται ακόμα. Το σχέδιο του κυρίου Τροχανά δεν αποκλείει τη συνεργασία του κόσμου με κάποιον στρατηγικό επενδυτή".

Αναφορικά με την έδρα της ΑΕΚ στην Ριζούπολη: " Πιστεύω ότι η δυναμική της ΑΕΚ είναι τεράστια και δεν θέλω να παίζουμε σε γήπεδο 12,14 χιλιάδων θέσεων. Τα ποσά που χρειαζόντουσαν για να γίνουν διορθώσεις στο γήπεδο της Ριζούπολης, μαζί με το ποσό που ζητούσε ο Απόλλωνας, καθιστούσαν τη Ριζούπολη να έχει υψηλότερο κόστος και από το ΟΑΚΑ".

To ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τους παίκτες της ΑΕΚ: " Δυστυχώς η ποδοσφαιρική αγορά δεν έχει ζήτηση για παίκτες στους οποίους έχει επενδύσει η ΑΕΚ. Για παίκτες όπως οι Σάχα και Γιάχιτς που είχαν μεγάλα κασέ, δεν υπήρχαν μεγάλες προτάσεις. Δυστυχώς αυτή είναι η αγορά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έχουμε μία γενιά νέων ποδοσφαιριστών που μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της μελλοντικής ΑΕΚ".

Για τους Λεονάρντο και Καράμπελα: " Και οι δύο μου εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην ΑΕΚ. Τους μιλήσαμε, καλύφθηκαν με τα λεγόμενά μας, έγινε διακανονισμός και κατάλαβαν ότι το καλύτερο για αυτούς ήταν να μείνουν στην ΑΕΚ".

Η συνάντηση του Νίκου Νοτιά με επιχειρηματία: " Tο Σαββατοκύριακο θα υπάρχει συνάντηση του κυρίου Νοτιά με επιχειρηματία που θα έρθει από το εξωτερικό. Ο άνθρωπος που έχει εκδηλώσει επιθυμία να συναντηθεί με τον κύριο Νοτιά είναι σοβαρός και ένθερμος Αεκτζής. Ο κύριος Νοτιάς θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα έρθει στη συνάντηση της Κυριακής όπου θα εξετάσουμε την πρόταση του κυρίου Τροχανά. Ο κύριος Νοτιάς πλήρωσε το Νοέμβριο 1.500.000 δολάρια για μία εγγυητική της ΑΕΚ . Έχω ταξιδέψει παντού, με όποιον σοβαρό επιχειρηματία ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ, έχω μιλήσει ".

Για την Morgan Stanley: " H Morgan Stanley δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί στα της ΑΕΚ. Με την έλευση του νέου επενδυτή το θέμα θα λυθεί".

Τα χρήματα που πρέπει να μπουν στην ΑΕΚ: " Τα μόνα χρήματα που έχουν μπει φέτος από μετόχους της ΑΕΚ είναι 450.000 ευρώ. Χρειάζονται μέχρι 31/3 περίπου 6.000.000 ευρώ και μέχρι 31/6 άλλα 2.000.000 ευρώ. Η εξίσωση που πρέπει να λύσουμε είναι μειωμένα έσοδα, να μην πουλήσουμε κανέναν και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Τα συμβόλαια στο ρόστερ έχουν πέσει από τα 17.000.000 ευρώ στα 11.5000.000 ευρώ. Σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται μειώσεις, το ίδιο χρειάζεται να γίνει και στην ΑΕΚ".

Κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου ο Σταύρος Αδαμίδης, τόνισε: " Οι παίκτες που παίζουν στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τρομερή υπομονή. Γνωρίζουν ότι όποια έσοδα υπάρχουν, αυτοί εχουν προτεραιότητα. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί που έπαιζαν πέρυσι και αυτοί που έχουν φύγει.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή και στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Κάνω έκκληση σε όλους τους Αεκτζήδες να κάνουν μία προσπάθεια για την ΑΕΚ. Το αξίζει για τον κόσμο και την ιστορία της".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ