ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"
IMBNK

Ο Δημήτρης Κόμνος ολοκλήρωσε το μαγευτικό ταξίδι του "The Chance" της Nike και μιλάει στο Sport24.gr για την εμπειρία του. Αυτά που θα κρατήσει στη μνήμη του, οι Ακαδημίες που ξεχώρισε, οι τομείς στους οποίος βελτιώθηκε αλλά και τα επόμενα ποδοσφαιρικά βήματά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ζέστη εκείνη την Κυριακή στη Ριζούπολη δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις όπως "αφόρητη" ή "ανυπόφορη". Ο υδράργυρος φλέρταρε με θερμοκρασίες των 43 και των 44 βαθμών Κελσίου και υπήρχαν στιγμές που έβλεπα τα 22 παιδιά που αγωνίζονταν στο χορτάρι του "Γεώργιος Καμάρας" και ένιωθα συναισθήματα... λύπης γι' αυτά. Ανάμεσά τους όμως ήταν ένας τύπος που "φώναζε" με τις κινήσεις του ότι "ήρθα για να ξεχωρίσω".

Λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση καθώς ο Δημήτρης Κόμνος ήταν ένας από τους δύο νικητές του ελληνικού τελικού του " The Chance" της Nike. Και η επιβεβαίωση μετατράπηκε στη συνέχεια σε δικαίωση καθώς ο 20χρονος διακρίθηκε και στον παγκόσμιο τελικό της Βαρκελώνης και πέρασε στην τελική 16άδα της διοργάνωσης!

Ακολούθησε ένα ονειρικό ταξίδι που συμπεριελάμβανε προπονήσεις στο Football Club της Juventus, το Football Club της Manchester United, το US Soccer στις ΗΠΑ και το National Football Centre στο πάρκο St. George στην Αγγλία.

Και μπορεί να μοιάζει κλισέ, αλλά όντως δεν έχει καμία σημασία που δεν έφτασε στον τελικό προορισμό των 3 νικητών του "The Chance" από τη στιγμή που πήρε μέρος σε αυτό το ταξίδι. Καλύτερα όμως να μιλήσει ο ίδιος ο Δημήτρης...

- Πώς περιγράφεις την εμπειρία που έζησες με το "The Chance" της Nike; Είχε περάσει από το μυαλό σου ότι θα τα ζήσεις όλα αυτά όταν δήλωνες συμμετοχή;

"Το The Chance ήταν μια συναρπαστική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Ταξίδεψα σε μεγάλες χώρες –ποδοσφαιρικά- και συμμετείχα σε ένα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων κορυφαίου επιπέδου.

Είμαι πολύ υπερήφανος για την πορεία μου και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί ότι θα έφτανα μέχρι εδώ."

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"
ELIASJOIDOS.COM


- Τι θα κρατήσεις για πάντα στη μνήμη σου από το ταξίδι που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στη Ριζούπολη;

"Από αυτό το ωραίο ταξίδι έχω να θυμάμαι πάρα πολλές ωραίες στιγμές. Πράγματα που δεν πρόκειται ποτέ μου να ξεχάσω. Ένα από αυτά είναι και το παιχνίδι με τις δεύτερες ομάδες της Manchester United στο προπονητικό τους κέντρο, το ιστορικό The Cliff, εμπειρία εξωπραγματική για μένα."

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"
WWW.XFLORBAL.CZ


- Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι έγινες καλύτερος μέσα από το "The Chance"; Βελτιώθηκες, πέρα από ποδοσφαιριστής, και σαν προσωπικότητα;

"Κατ’ αρχάς όλο το «ταξίδι» του The Chance, που ξεκίνησε για μένα το καλοκαίρι στη Ριζούπολη, μετά στη Βαρκελώνη και ολοκληρώθηκε με αυτό το φανταστικό tour με έχει ωριμάσει ως άνθρωπο. Γύρισα στην Ελλάδα πλούσιος σε εμπειρίες, οι οποίες σίγουρα θα με βοηθήσουν στην μετέπειτα ποδοσφαιρική μου πορεία.

Τη μεγαλύτερη διαφορά πλέον την αναγνωρίζω στην νοοτροπία. Έχοντας συναναστραφεί με άτομα από διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα, μπορώ να πω πως πλέον έχω υιοθετήσει αρκετά δικά τους χαρακτηριστικά, όπως ο τρόπος που δουλεύουν στην προπόνηση αλλά και ο επαγγελματισμός που τους διακρίνει."

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"
WWW.XFLORBAL.CZ

- Προπονήθηκες στο Football Club της Juventus, το Football Club της Manchester United, το US Soccer στις ΗΠΑ και το National Football Centre στο πάρκο St. George στην Αγγλία. Που συνάντησες τις καλύτερες εγκαταστάσεις; Ποια Ακαδημία είχε το υψηλότερο επίπεδο;

"H Nike μου έδωσε την ευκαιρία να προπονηθώ σε μερικές από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις οι οποίες δίνουν όλα τα εφόδια σε έναν νέο ποδοσφαιριστή να δουλέψει και να προοδεύσει. Πιστεύω πως το US Soccer ήταν το καλύτερο λόγω της εξαιρετικής συντήρησης του γηπέδου.

Από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε η Ακαδημία της Manchester United ήταν η πιο δυνατή χωρίς δεύτερη σκέψη!"

Ο Κόμνος στο Sport24.gr για το "The Chance"


- Ποια είναι τα επόμενα ποδοσφαιρικά σου βήματα μετά το "The Chance";

"Το The Chance πλέον τελείωσε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Nike Hellas για αυτή τη μοναδική εμπειρία και την oμάδα μου τον Ολυμπιακό Βόλου που του έδωσε την άδεια να ταξιδέψω και να ζήσω όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Γυρίζω πίσω στην ομάδα μου πολύ πιο έμπειρος και έτοιμος να τους βοηθήσω στην πραγματοποίηση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδας στην Super League. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής έχει φιλοδοξίες ακριβώς όπως και εγώ, που κάνω τα δικά μου όνειρα, τα οποία για να πραγματοποιηθούν προϋποθέτουν σκληρή δουλειά."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ